20 Şubat 2020: 6 başlıkta Türkiye'de ve dünyada öne çıkan haberler

Türkiye'de ve dünyada öne çıkan haberler
Türkiye'de ve dünyada öne çıkan haberler

20 Şubat 2020 Perşembe günü 'Türkiye'de ve dünyada hangi gelişmeler yaşandı?' 6 başlıkta sizler için özetledik.

6 başlıkta 20 Şubat 2020 Perşembe günü Türkiye'de ve dünyada öne çıkan haberleri derledik.

Almanya'da iki kafeye silahlı saldırı: Çok sayıda ölü ve yaralı var


Almanya'nın Hanau kentinde iki ayrı kafeye yapılan saldırıda 5'i Türk 9 kişinin öldüğü, 5'i ağır olmak üzere çok sayıda kişinin de yaralandığı belirtildi.

Türkiye'den 6 Avrupa ülkesine vize muafiyeti

Dışişleri Bakanlığı'ndan bazı Schengen bölgesi üyesi ülkelere vize muafiyeti açıklaması yapıldı. Türkiye'ye seyahat edecek olan Avusturya, Belçika, Hollanda, İspanya, Polonya ve Birleşik Krallık vatandaşları 180 günde 90 gün vize muafiyetine sahip olabilecekler.

👩‍🏫20 bin öğretmen ataması yapılacak👨‍🏫

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, eğitim gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulunurken 20 bin ek öğretmen ataması yapılacağını duyurdu.

🤲İdlib'den acı haber: 2 şehidimiz var

İdlib'de TSK unsurlarına yapılan hava saldırısında 2 asker şehit olurken, 5 asker de yaralandı. Milli Savunma Bakanlığı, 50'den fazla rejim unsurunun öldürüldüğünü duyurdu.

📚 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Millet Kütüphanesi'nin benzerini İstanbul'da inşa edeceğiz

Türkiye'nin en büyüğü olan Millet Kütüphanesi bugün açıldı. Açılış töreninde Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Benzerini İstanbul'da da inşa ediyoruz. Rami Kışlası'na inşa ettiğimiz muhteşem kütüphaneyi de yakında milletimizin hizmetine sunacağız." açıklamasında bulundu.

Ilımlı askeri muhalifler İdlib'in güneyinde operasyon başlattı

Esed rejimi güçlerinin İdlib'in güneyinde ele geçirdiği yerleşimleri geri almak için karadan ilerleyen muhalifler, Neyrab köyüne girdi. Köyde rejim güçleri ile şiddetli çatışmalar sürüyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >