20 yaş altı sokağa çıkma yasağı sona mı erdi?

Arşiv
Arşiv

Koronavirüs salgınını önleme amacıyla getirilen kısıtlamalardan biri de 20 yaş altı gençlerin ve çocukların sokağa çıkması ile ilgili olmuştu. Alınan karar gereği 1 Ocak 2001 ve sonrasında doğanlar, günde üç saatlik izinle sokağa çıkabiliyordu. 2021 yılına girilmesiyle birlikte 2001'de doğanlar doğum günlerine göre yasaktan muaf olacak. Örneğin; 10 Şubat 2001'de doğan biri yasaktan muaf olabilmek için 2021 Şubat ayını beklemek zorunda.

Sokağa çıkma kısıtlaması olan ve belirlenen saatlerde izinli olan 20 yaş altı gençlerin ve çocukların belirlenen saatler içerisinde şehir içi toplu ulaşım araçlarını (metro, metrobüs, otobüs, minibüs, dolmuş) kullanmaları kısıtlanmıştı. Kısıtlama kapsamındaki yüz binlerce genç, kendileri için belirlenen yasal saatleri araştırıyor. İşte, 20 yaş altı çocuk ve gençlerin sokağa çıkış saatleri...

20 yaş altı ve 65 yaş üstü toplu taşımaya binemeyecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sonrası yeni koronavirüs tedbirlerini açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında, yeniden tırmanışa geçen koronavirüs salgınının ülkemizde de etkisini gösterdiğini vurgulayarak, sokağa çıkma yasağının genişletildiğini açıkladı.

Erdoğan 20 yaş altı ve 65 yaş üstü ile ilgili verilen kararları şöyle duyurdu;

65 yaş üstü 20 yaş altı toplu taşıma araçlarını kullanamayacaktır.

Tehdit geçene kadar misafir kabulüne ara vermelerini özellikle rica ediyorum. Evlerde mevlüt, yılbaşı kutlaması gibi insanların bir araya gelecekleri etkinlikler yapılamayacaktır.

Sokağa çıkma yasağı saatleri

  • Tüm illerde 1 Ocak 2001 (2021 yılına girilmesiyle birlikte doğum günleri belirleyici olacak) ve sonrasında doğan 20 yaş altı bireyler ise gün içerisinde 13.00-16.00 saatlerinde sokağa çıkabilecek. Bu saatler dışında belirtilen yaş gruplarındaki vatandaşların sokağa çıkmaları kısıtlandı. Kısıtlamalar bir sonraki açıklamaya kadar devam edecek.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >