200 bin Suriyeli sığınmacının hayatını kurtaracak

Suriye'de 2011 yılından beri süren iç çatışma yüzünden milyonlarda insan evlerinden ve ülkelerinden oldu. Sığınmacılara en çoğunu Türkiye olmak üzere sadece birkaç ülke destek veriyor. Birkaçı hala kararsız olan Avrupa ülkeleri ise destek kararını zar zor verdi. Her an sınır dışı edilme tehlikesi altında yaşayan mültecilere son olarak 14 Kasım'da yapılan Paris saldırısının faturası kesilmişti. Saldırının aynı akşamı kampları ateşe verilmiş, ardından Polonya sığınmacı alma sözünü yerine getirmeyeceğini açıklamıştı.


Tam da bu nokta da sahneye Orascom adlı bir grubun CEO'su Naguip Sawiris adlı Mısırlı milyarder bir işadamı çıktı.
Mısırlı milyarderin sığınmacılara vermek istediği destek ise şu ana kadar duymadığımız cinsten. Naguip Sawiris Yunanistan ya da İtalya'dan bir ada alarak 200 bin Suriyeli mülteciyi buraya yerleştirmek istiyor. Sığınmacılara ev yapma ve iş imkanı da sunacağını söyleyen Mısırlı milyarder okul, hastane de vaad ediyor. Ailesi Mısır'da büyük bir yardım vakfının kurucusu olan Sawiris planını “Sadece izne ihtiyacım var. Ada için ödemeyi yapacağım, işleri de sağlayacağım.” diyerek açıklıyor. Umarız İtalya ve Yunanistan bu yardım sever iş adamına ada satmayı kabul eder Naguip Sawiris amacına ulaşır.
Tam da bu nokta da sahneye Orascom adlı bir grubun CEO'su Naguip Sawiris adlı Mısırlı milyarder bir işadamı çıktı. Mısırlı milyarderin sığınmacılara vermek istediği destek ise şu ana kadar duymadığımız cinsten. Naguip Sawiris Yunanistan ya da İtalya'dan bir ada alarak 200 bin Suriyeli mülteciyi buraya yerleştirmek istiyor. Sığınmacılara ev yapma ve iş imkanı da sunacağını söyleyen Mısırlı milyarder okul, hastane de vaad ediyor. Ailesi Mısır'da büyük bir yardım vakfının kurucusu olan Sawiris planını “Sadece izne ihtiyacım var. Ada için ödemeyi yapacağım, işleri de sağlayacağım.” diyerek açıklıyor. Umarız İtalya ve Yunanistan bu yardım sever iş adamına ada satmayı kabul eder Naguip Sawiris amacına ulaşır.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >