2000 yılından sonra çekilmiş en iyi 5 Hint filmi

Hint sineması
Hint sineması

1980'li yıllarda günde 3 sinema çekerek Amerikan sinemasının bile önüne geçen Hint sineması, dünyada söz sahibi bir endüstri olmaya devam ediyor. Bu yazımızda Hindistan sinemasının 2000’li yıllardan sonra çektiği 5 önemli filmi sizlerle paylaşacağız.

Chak De! India – 2007 – IMDb puanı 8.3
Bir kadın hokey takımının antrenörü olarak oyuna döndüren bir hokey oyuncusu hikayesi… Ülkesine sevdalı kriket takımının kaptanı milli maçın finalinde penaltı kaçırır ve şike yaptığı öne sürülerek takımdan atılıp bir anda vatan haini ilan edilir. Yıllar sonra kız milli takımının başına geçer ve hayal bile edilemeyen şeyleri başarmak için işe koyulur.

 Filmin başrollerinde Shahrukh Khan yer alırken, yönetmen koltuğunda Shimit Amin bulunuyor. Bollywood'un dünya sinemasına armağan ettiği en yetenekli aktörlerden biri olan Shahrukh Khan, 1993 yılında yaptığı Baaazigar ve Darr filmleri ile alkış toplamış, 1995 yılında ise Bollywood'un en büyük filmlerinden olan Dilwale Dulhaniya Le Jayenge filminde Kajol ile beraber yer alarak Bollywood'un en sempatik ve en sevilen çifti olarak nam salmışlardı.
Chak De! India – 2007 – IMDb puanı 8.3 Bir kadın hokey takımının antrenörü olarak oyuna döndüren bir hokey oyuncusu hikayesi… Ülkesine sevdalı kriket takımının kaptanı milli maçın finalinde penaltı kaçırır ve şike yaptığı öne sürülerek takımdan atılıp bir anda vatan haini ilan edilir. Yıllar sonra kız milli takımının başına geçer ve hayal bile edilemeyen şeyleri başarmak için işe koyulur. Filmin başrollerinde Shahrukh Khan yer alırken, yönetmen koltuğunda Shimit Amin bulunuyor. Bollywood'un dünya sinemasına armağan ettiği en yetenekli aktörlerden biri olan Shahrukh Khan, 1993 yılında yaptığı Baaazigar ve Darr filmleri ile alkış toplamış, 1995 yılında ise Bollywood'un en büyük filmlerinden olan Dilwale Dulhaniya Le Jayenge filminde Kajol ile beraber yer alarak Bollywood'un en sempatik ve en sevilen çifti olarak nam salmışlardı.
Wasseypur Çeteleri – 2012 – Gangs of Wasseypur – IMDb puanı 8.3
Bu eşsiz ve mükemmel gangster destanı 70 yıllık bir süreyi kapsıyor ve Hindistan´da bir madenci kasabası olan Wasseypur´un hâkimiyetini ele geçirme hırsı peşinde, birbirlerine kan davası güden rakip ailelerin üç nesil boyunca süren hikâyesini anlatıyor. Bu ilk yarı, sömürge dönemi Hindistan´ın son zamanlarında başlıyor: İngiliz trenlerini yağmalayan Şahit Han, ardından sadece intikam için Ramadhir Singh´in kömür madeninde işçilik yapıyor. On yılın sonunda oğlu Serdar Han babasının onurunu kurtarmaya yemin edip Bollywood sinemasına kafayı takmış bir kasaba olan Wasseypur´un en korkulan adamı oluyor. Wasseypur Çeteleri – Bölüm 1, ilk kez 2012 yılında Cannes´da Yönetmenlerin On Beş Günü bölümünde gösterildi. Sonrasında filmin devamı da çekildi.

 2012 yapımı dram filminin yönetmen koltuğunda Anurag Kashyap yer alırken, oyuncu kadrosunda Nawazuddin Siddiqui, Shabana Azmi, Piyush Mishra, Raima Sen, Manoj Bajpai gibi isimler yer alıyor.
Wasseypur Çeteleri – 2012 – Gangs of Wasseypur – IMDb puanı 8.3 Bu eşsiz ve mükemmel gangster destanı 70 yıllık bir süreyi kapsıyor ve Hindistan´da bir madenci kasabası olan Wasseypur´un hâkimiyetini ele geçirme hırsı peşinde, birbirlerine kan davası güden rakip ailelerin üç nesil boyunca süren hikâyesini anlatıyor. Bu ilk yarı, sömürge dönemi Hindistan´ın son zamanlarında başlıyor: İngiliz trenlerini yağmalayan Şahit Han, ardından sadece intikam için Ramadhir Singh´in kömür madeninde işçilik yapıyor. On yılın sonunda oğlu Serdar Han babasının onurunu kurtarmaya yemin edip Bollywood sinemasına kafayı takmış bir kasaba olan Wasseypur´un en korkulan adamı oluyor. Wasseypur Çeteleri – Bölüm 1, ilk kez 2012 yılında Cannes´da Yönetmenlerin On Beş Günü bölümünde gösterildi. Sonrasında filmin devamı da çekildi. 2012 yapımı dram filminin yönetmen koltuğunda Anurag Kashyap yer alırken, oyuncu kadrosunda Nawazuddin Siddiqui, Shabana Azmi, Piyush Mishra, Raima Sen, Manoj Bajpai gibi isimler yer alıyor.
Bajrangi Bhaijaan – 2015 –  IMDb puanı 7.1
Pakistanlı konuşamayan küçük Shahida'nın (Harshaali Malhotra) annesi, Hindistan'da çocuğunun tedavi edileceğini öğrenir. Hindistan'a gidiş yolculuğunda küçük Shahida, annesini kaybeder. Hindistan'da Shahida'ya yardım edecek olan kişi ise Bajrangi Bhaijaan müridinden olan Pavan'dır. Pavan (Salman Khan) ile Shahida'nın yolları bakalım nasıl kesişecek ve Pavan, Shaihada'yı ailesine ulaştırabilecek midir?

 Filmin yönetmen koltuğunda Kabir Khan yer alırken oyuncu kadrosunda Hindistan sinemasının önemli yıldızlarından Kareena Kapoor, Salman Khan, Nawazuddin Siddiqui gibi isimlerin yanı sıra Om Puri, Harshaali Malhotra gibi isimlerde yer alıyor. Kareena Kapoor'u Türk izleyiciler özellikle 3 idiost filmiyle hatırlayacaklardır. Kendisi ünlü oyuncu Randhir Kapoor ve aktris Babita'nın ikinci kızıdır. Salman Khan ise yine hint sinemasının son zamanlarında yetiştirdiği önemli isimlerden biridir; kendisi televizyon sunuculuğu ve modellikte yapmaktadır. Ünlü Hint senarist Salim Khan'ın oğludur. Hint sinemasının önemli filmlerinden Sultan, Bigg Boss, Tubelight, Bodyguard gibi filmlerde de yer almıştı. Nawazuddin Siddiqui ise özellikle Wasseypur Çetesi filmiyle adını duyurmuştu.
Bajrangi Bhaijaan – 2015 – IMDb puanı 7.1 Pakistanlı konuşamayan küçük Shahida'nın (Harshaali Malhotra) annesi, Hindistan'da çocuğunun tedavi edileceğini öğrenir. Hindistan'a gidiş yolculuğunda küçük Shahida, annesini kaybeder. Hindistan'da Shahida'ya yardım edecek olan kişi ise Bajrangi Bhaijaan müridinden olan Pavan'dır. Pavan (Salman Khan) ile Shahida'nın yolları bakalım nasıl kesişecek ve Pavan, Shaihada'yı ailesine ulaştırabilecek midir? Filmin yönetmen koltuğunda Kabir Khan yer alırken oyuncu kadrosunda Hindistan sinemasının önemli yıldızlarından Kareena Kapoor, Salman Khan, Nawazuddin Siddiqui gibi isimlerin yanı sıra Om Puri, Harshaali Malhotra gibi isimlerde yer alıyor. Kareena Kapoor'u Türk izleyiciler özellikle 3 idiost filmiyle hatırlayacaklardır. Kendisi ünlü oyuncu Randhir Kapoor ve aktris Babita'nın ikinci kızıdır. Salman Khan ise yine hint sinemasının son zamanlarında yetiştirdiği önemli isimlerden biridir; kendisi televizyon sunuculuğu ve modellikte yapmaktadır. Ünlü Hint senarist Salim Khan'ın oğludur. Hint sinemasının önemli filmlerinden Sultan, Bigg Boss, Tubelight, Bodyguard gibi filmlerde de yer almıştı. Nawazuddin Siddiqui ise özellikle Wasseypur Çetesi filmiyle adını duyurmuştu.
Dum Laga Ke Haisha – 2015 – IMDb puanı 7.5
27 Şubat 2015 tarihinde ilk olarak gösterilen film Filmfare En İyi Çıkış Yapan Kadın Oyuncu Ödülü'nü almıştı. Sıska Prem Prakash Tiwari (Ayushmann Khurrana) kaset işi yapmaktadır ve eğitim işinde olan kilolu Sandhya (Bhumi Pednekar) ile görücü usulü evlenecektir. Ancak evlilikleri iyi başlamamıştır. Film Prem (Ayushmann Khurrana) ve Sandhya (Bhumi Pednekar) 'nın birbiriyle istemeyerek evlenmeleri ve sonrasında gelişen olaylar anlatılıyor.

 Sharat Katariya tarafından yönetilen dram, komedi ve romantik türündeki filmin oyuncu kadrosunda Bhumi Pednekar, Sanjay Mishra, Seema Pahwa gibi isimlerde yer alıyor.
Dum Laga Ke Haisha – 2015 – IMDb puanı 7.5 27 Şubat 2015 tarihinde ilk olarak gösterilen film Filmfare En İyi Çıkış Yapan Kadın Oyuncu Ödülü'nü almıştı. Sıska Prem Prakash Tiwari (Ayushmann Khurrana) kaset işi yapmaktadır ve eğitim işinde olan kilolu Sandhya (Bhumi Pednekar) ile görücü usulü evlenecektir. Ancak evlilikleri iyi başlamamıştır. Film Prem (Ayushmann Khurrana) ve Sandhya (Bhumi Pednekar) 'nın birbiriyle istemeyerek evlenmeleri ve sonrasında gelişen olaylar anlatılıyor. Sharat Katariya tarafından yönetilen dram, komedi ve romantik türündeki filmin oyuncu kadrosunda Bhumi Pednekar, Sanjay Mishra, Seema Pahwa gibi isimlerde yer alıyor.
Kalbin Arzusu – Dil Chahta Hai – 2001 – IMDb puanı 8.2
IMDb listesinde bir ara en iyi 250 film arasında kendine 144. sıradan yer bulan Hint filminin yönetmen koltuğunda Farhan Akhtar yer alırken, oyuncu kadrosunda ise dünyaca ünlü hint oyuncu Aamir Khan ile birlikte Preity Zinta, Saif Ali Khan, Akshaye Khanna, Mandala Tayde gibi isimler yer alıyor.

 3 sıkı fıkı arkadaş.. 3'ününde aşk'a yönelik farklı bakışları vardır.. Biri her gördüğü kıza aşık olduğunu sanarken ( Sameer ), biri aşka hiç inanmaz ve hep çapkınlık peşindedir ( Akash ) diğeri ise aşk hakkında hiç mi hiç konuşmaz.. ( Siddharth ) Günün birinde kader hepsine öyle bir oyun oynar ki aşk hepsine unutulmadık bir ders verir.. İçinde aşkı, dostluğu, ayrılığı, yalnızlığı, sevinci, hüznü bulabileceğiniz bir baş yapıt olan filmi mutlaka izlemelisiniz.
Kalbin Arzusu – Dil Chahta Hai – 2001 – IMDb puanı 8.2 IMDb listesinde bir ara en iyi 250 film arasında kendine 144. sıradan yer bulan Hint filminin yönetmen koltuğunda Farhan Akhtar yer alırken, oyuncu kadrosunda ise dünyaca ünlü hint oyuncu Aamir Khan ile birlikte Preity Zinta, Saif Ali Khan, Akshaye Khanna, Mandala Tayde gibi isimler yer alıyor. 3 sıkı fıkı arkadaş.. 3'ününde aşk'a yönelik farklı bakışları vardır.. Biri her gördüğü kıza aşık olduğunu sanarken ( Sameer ), biri aşka hiç inanmaz ve hep çapkınlık peşindedir ( Akash ) diğeri ise aşk hakkında hiç mi hiç konuşmaz.. ( Siddharth ) Günün birinde kader hepsine öyle bir oyun oynar ki aşk hepsine unutulmadık bir ders verir.. İçinde aşkı, dostluğu, ayrılığı, yalnızlığı, sevinci, hüznü bulabileceğiniz bir baş yapıt olan filmi mutlaka izlemelisiniz.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >