2016 yılında en çok izlediğimiz 5 dizi

2016 yılı sona ererken yılın her anlamda en iyileri de belli olmaya devam ediyor.

Alınan reyting verilerine göre 2016 yılının en çok takip edilen dizileri belli oldu. İşte 2016 yılında en çok takip ettiğimiz 5 dizi...



O Hayat Benim

                                    Konusu: Mehmet Emir ve Hasret birbirine aşık iki gençtir. Ancak Hasret'in babası Yusuf, evlenmelerine karşı çıkar. Kızının hamileliği de ortaya çıkınca çıldırır ve iki genci ayırır, Mehmet Emir' e de Hasret'in öldüğünü söyler. Hasret doğum yapınca bebek elinden alınır. Yusuf, bebeği büyütmesi için yardımcısı İlyas'a teslim eder. Adı Bahar olur, İlyas'ın Efsun adında bir bebeği daha vardır. İlyas ve karısı Nuran, Efsun ve Bahar'ı kardeş gibi büyütürler. Aradan 20 geçer. Yusuf vicdan azabıyla Bahar'ı babası Mehmet Emir'e götürmeye karar verir. Gecekonduda büyüyen Bahar 'gerçek hayatına' kavuşacaktır nihayet. Hayal bile edemeyeceği servetin tek varisidir. Bahar Köşklerde oturacak, yatlarda gezecek, en iyi okullarda okuyacaktır… Kısaca parıltısıyla göz kamaştıran o hayat'ın sahibi olacaktır. Ancak kader buna izin vermemektedir, her şey bir anda ters yüz olur. Artık sadece Bahar'ın değil kimsenin 'hayat'ı eskisi gibi olmayacaktır.
O Hayat Benim Konusu: Mehmet Emir ve Hasret birbirine aşık iki gençtir. Ancak Hasret'in babası Yusuf, evlenmelerine karşı çıkar. Kızının hamileliği de ortaya çıkınca çıldırır ve iki genci ayırır, Mehmet Emir' e de Hasret'in öldüğünü söyler. Hasret doğum yapınca bebek elinden alınır. Yusuf, bebeği büyütmesi için yardımcısı İlyas'a teslim eder. Adı Bahar olur, İlyas'ın Efsun adında bir bebeği daha vardır. İlyas ve karısı Nuran, Efsun ve Bahar'ı kardeş gibi büyütürler. Aradan 20 geçer. Yusuf vicdan azabıyla Bahar'ı babası Mehmet Emir'e götürmeye karar verir. Gecekonduda büyüyen Bahar 'gerçek hayatına' kavuşacaktır nihayet. Hayal bile edemeyeceği servetin tek varisidir. Bahar Köşklerde oturacak, yatlarda gezecek, en iyi okullarda okuyacaktır… Kısaca parıltısıyla göz kamaştıran o hayat'ın sahibi olacaktır. Ancak kader buna izin vermemektedir, her şey bir anda ters yüz olur. Artık sadece Bahar'ın değil kimsenin 'hayat'ı eskisi gibi olmayacaktır.
Baba Candır

                                    Konusu: Salih isimli bir yufkacı eşini kaybettikten sonra 3 çocuğuna hem babalık hem annelik hem de “hayat koçluğu” yapmak zorunda kalmıştır. Evinde çocuklarıyla ve kardeşiyle birlikte hayatını sürdürmektedir. Ev halkına daha sonra Ürgüp'ten gelen Ceylan da katılacaktır.
Baba Candır Konusu: Salih isimli bir yufkacı eşini kaybettikten sonra 3 çocuğuna hem babalık hem annelik hem de “hayat koçluğu” yapmak zorunda kalmıştır. Evinde çocuklarıyla ve kardeşiyle birlikte hayatını sürdürmektedir. Ev halkına daha sonra Ürgüp'ten gelen Ceylan da katılacaktır.
Kiralık Aşk
Konusu: Abisi Serdar'ın borcu için para gerektiğinde kendisini bir aşk oyununda bulan Defne Topal (Elçin Sangu) adında genç bir kızın hikayesidir. Defne anneannesi Türkan, kızkardeşi Esra ve ağabeyi Serdar ile birlikte yaşamakta ve garson olarak hayatını sürdürmektedir. Annesi ve babası Defne'yi ve kardeşlerini terketmiştir. Bir gün Defne'nin çalıştığı restorana gelen Ömer (Barış Arduç) adındaki iş adamı, yengesinin onun için düzenlediği buluşmadan kurtulmak için aniden Defne'yi öper. Defne ve Ömer'in bilmediği şey yengesi Neriman (Nergis Kumbasar)'ın orada olup bu olayı görmesidir. Bu olaydan sonra Defne'nin hayatı değişir.
Kiralık Aşk Konusu: Abisi Serdar'ın borcu için para gerektiğinde kendisini bir aşk oyununda bulan Defne Topal (Elçin Sangu) adında genç bir kızın hikayesidir. Defne anneannesi Türkan, kızkardeşi Esra ve ağabeyi Serdar ile birlikte yaşamakta ve garson olarak hayatını sürdürmektedir. Annesi ve babası Defne'yi ve kardeşlerini terketmiştir. Bir gün Defne'nin çalıştığı restorana gelen Ömer (Barış Arduç) adındaki iş adamı, yengesinin onun için düzenlediği buluşmadan kurtulmak için aniden Defne'yi öper. Defne ve Ömer'in bilmediği şey yengesi Neriman (Nergis Kumbasar)'ın orada olup bu olayı görmesidir. Bu olaydan sonra Defne'nin hayatı değişir.
Eşkiya Dünyaya Hükümdar Olmaz

                                    Konusu: Hızır Çakırbeyli, genç yaşından itibaren yeraltı dünyasının içindedir. Yeraltı dünyasının içinde büyüyen Hızır yaşadığı dünyanın ne demek olduğunu iyi bilir. Alemde adı Hızır Reis diye geçmektedir. Genç yaşta kaybettiği abisinin yerine bir mafya masasına oturmuştur ama bilmediği bir şey vardır. Abisini öldüren adam masanın lideri Ünal Kaplan'dır.
Eşkiya Dünyaya Hükümdar Olmaz Konusu: Hızır Çakırbeyli, genç yaşından itibaren yeraltı dünyasının içindedir. Yeraltı dünyasının içinde büyüyen Hızır yaşadığı dünyanın ne demek olduğunu iyi bilir. Alemde adı Hızır Reis diye geçmektedir. Genç yaşta kaybettiği abisinin yerine bir mafya masasına oturmuştur ama bilmediği bir şey vardır. Abisini öldüren adam masanın lideri Ünal Kaplan'dır.
Diriliş Ertuğrul

                                    Konusu: 13. yüzyılda Kayı Boyu'nun Tapınak Şövalyeleri'ne karşı olan mücadelelerini konu almaktadır. Dizinin ikinci sezon hikayesi ise 13. yüzyılın ortalarında yine Kayı Boyu'nun bu sefer Moğollar'a karşı olan mücadelelerini konu almaktadır. Üçüncü sezonda ise 13. yüzyılın ortalarında Söğüt 'e yerleşen Kayı Boyu Ertuğrul Bey önderliğinde Bizans İmparatorluğu ve Candaroğulları Obasına karşı mücadele edecektir.
Diriliş Ertuğrul Konusu: 13. yüzyılda Kayı Boyu'nun Tapınak Şövalyeleri'ne karşı olan mücadelelerini konu almaktadır. Dizinin ikinci sezon hikayesi ise 13. yüzyılın ortalarında yine Kayı Boyu'nun bu sefer Moğollar'a karşı olan mücadelelerini konu almaktadır. Üçüncü sezonda ise 13. yüzyılın ortalarında Söğüt 'e yerleşen Kayı Boyu Ertuğrul Bey önderliğinde Bizans İmparatorluğu ve Candaroğulları Obasına karşı mücadele edecektir.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >