2017'den akılda kalan açıklamalar

2017 yılında akılda kalan açıklamalar
2017 yılında akılda kalan açıklamalar

Kritik zamanlarda söylenen sözler, tarihin gidişatını şekillendirir. 2017 yılında siyasetten, ekonomiden ve iş dünyasından farklı kişilerin akılda kalan bazı açıklamaları...

2017 yılında dünya siyasetinde etkin olan kişilerin akılda kalan sözleri, ekonomi açısından dünyada trendlerde bulunan 'Bitcoin' ve Elon Musk'ın uzayla ilgili hayalleri. Farklı alanlarda belirleyici olan kişilerin geçtiğimiz yılda akılda kalan sözleri...

Recep Tayyip Erdoğan
İstanbul'da düzenlenen Kudüs Zirvesi'nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Trump'ın kararına yönelik yaptığı çağrı; "Buradan uluslararası hukuka ve hakkaniyete sahip çıkan tüm ülkeleri, Kudüs'ü Filistin Devleti'nin işgal altındaki başkenti olarak tanımaya davet ediyorum."
Recep Tayyip Erdoğan İstanbul'da düzenlenen Kudüs Zirvesi'nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Trump'ın kararına yönelik yaptığı çağrı; "Buradan uluslararası hukuka ve hakkaniyete sahip çıkan tüm ülkeleri, Kudüs'ü Filistin Devleti'nin işgal altındaki başkenti olarak tanımaya davet ediyorum."
Devlet Bahçeli
Devlet Bahçeli geçtiğimiz Kasım ayındaki bir grup konuşmasında 2019 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Ak Parti'ye vereceği desteği şu sözleriyle açıkladı; "Partimiz 7 Agustos Yenikapı ruhu ve 16 Nisan halk oylaması şuurunun gereği olarak, Adalet ve Kalkınma Partisi'yle Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini 2019'da tesis etmek maksadıyla sonuna kadar ve birlikte yan yanan mücadelesini sürdürecektir."
Devlet Bahçeli Devlet Bahçeli geçtiğimiz Kasım ayındaki bir grup konuşmasında 2019 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Ak Parti'ye vereceği desteği şu sözleriyle açıkladı; "Partimiz 7 Agustos Yenikapı ruhu ve 16 Nisan halk oylaması şuurunun gereği olarak, Adalet ve Kalkınma Partisi'yle Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini 2019'da tesis etmek maksadıyla sonuna kadar ve birlikte yan yanan mücadelesini sürdürecektir."
Elon Musk
Elon Musk'ın yapay zekanın tehlikeli yönlerine yönelik dikkat çeken açıklaması. Musk; "Çin, Rusya, bilgisayar biliminde gelişmiş tüm ülkeler, yapay zeka alanındaki üstünlük yarışı, bence üçüncü dünya savaşına yol açacak."
Elon Musk Elon Musk'ın yapay zekanın tehlikeli yönlerine yönelik dikkat çeken açıklaması. Musk; "Çin, Rusya, bilgisayar biliminde gelişmiş tüm ülkeler, yapay zeka alanındaki üstünlük yarışı, bence üçüncü dünya savaşına yol açacak."
Donald Trump
ABD Başkanı Donald Trump'ın Paris İklim Anlaşması'ndan çekilmesi sonrası yaptığı açıklama. "ABD, ülkemi ve Amerikan vatandaşlarını korumaya yönelik ulvi görevimi yerine getirebilmem için Paris İklim Anlaşması'ndan çekilecek. onun yerine Amerikalı şirketlere, çalışanlara ve vergi mükelleflerine daha adil şartlar sunan bir Paris Anlaşması'nın ya da tamamen yeni bir sözleşmenin müzakerelerine başlayacağız."
Donald Trump ABD Başkanı Donald Trump'ın Paris İklim Anlaşması'ndan çekilmesi sonrası yaptığı açıklama. "ABD, ülkemi ve Amerikan vatandaşlarını korumaya yönelik ulvi görevimi yerine getirebilmem için Paris İklim Anlaşması'ndan çekilecek. onun yerine Amerikalı şirketlere, çalışanlara ve vergi mükelleflerine daha adil şartlar sunan bir Paris Anlaşması'nın ya da tamamen yeni bir sözleşmenin müzakerelerine başlayacağız."
Jack Ma
Alibaba kurucusu Jack Ma'nın Davos'ta çok tartışılan açıklaması. Ma; "ABD 30 yılda savaşlara 14.2 Trilyon Dolar harcadı. Bu parayı küresel alanda alt yapı yatırımlarına, beyaz ve mavi yakalılara harcasaydı ne olurdu?"
Jack Ma Alibaba kurucusu Jack Ma'nın Davos'ta çok tartışılan açıklaması. Ma; "ABD 30 yılda savaşlara 14.2 Trilyon Dolar harcadı. Bu parayı küresel alanda alt yapı yatırımlarına, beyaz ve mavi yakalılara harcasaydı ne olurdu?"
Jaime Dimon
Bitcoin'in ekonomik bir balon oldğunu açıklayan JP Morgan Chaese CEO'su Jaime Dimon'un dikkat çekici açıklaması; "Eğer bir JP Morgan çalışanı Bitcoin'le işlem yapıyorsa anında kovarım."
Jaime Dimon Bitcoin'in ekonomik bir balon oldğunu açıklayan JP Morgan Chaese CEO'su Jaime Dimon'un dikkat çekici açıklaması; "Eğer bir JP Morgan çalışanı Bitcoin'le işlem yapıyorsa anında kovarım."
Vladimir Putin
Rusya Devlet Başkanı Viladimir Putin, yeni öğrenim yılı açılış konuşmasında yapay zekanın önemine şu sözlerle değindi. Putin;"Yapay zeka sadece Rusya değil bütün insanlığın geleceği... Dev imkanlar getirdiği gibi öngörmesi zor tehditlerde yaratıyor. Bu alanda liderliği alan dünyayı da yönetecektir."
Vladimir Putin Rusya Devlet Başkanı Viladimir Putin, yeni öğrenim yılı açılış konuşmasında yapay zekanın önemine şu sözlerle değindi. Putin;"Yapay zeka sadece Rusya değil bütün insanlığın geleceği... Dev imkanlar getirdiği gibi öngörmesi zor tehditlerde yaratıyor. Bu alanda liderliği alan dünyayı da yönetecektir."
Şi Cinping
Çin Devlet Başkanı Şi Cinping'in Ocak ayında gerçekleşen Davos Zirvesi'nde korumacılığa ve küreselleşme karşıtlarına yönelik sarf ettiği sözler; "Herkes ırmağın kollarını engellemeye, durdurmaya ve okyanusa çıkmasını engelleyerek küçük çaylara ve göllere akmasına çaba gösteriyor, bunun işlemesi mümkün değil."
Şi Cinping Çin Devlet Başkanı Şi Cinping'in Ocak ayında gerçekleşen Davos Zirvesi'nde korumacılığa ve küreselleşme karşıtlarına yönelik sarf ettiği sözler; "Herkes ırmağın kollarını engellemeye, durdurmaya ve okyanusa çıkmasını engelleyerek küçük çaylara ve göllere akmasına çaba gösteriyor, bunun işlemesi mümkün değil."
Saad Hariri
Lübnan Başbakanı Saad Hariri'nin istifası öncesi Suudi Arabistan'da verdiği demeç. Hariri ülkesine dönüşü sonrası, istifasını geri öçektiğini ve pozitif bir şok yaratmak istediğini açıkladı. Hariri; "Hayatım hedef alacak bir planın gizlice hazırlandığını hissediyorum."
Saad Hariri Lübnan Başbakanı Saad Hariri'nin istifası öncesi Suudi Arabistan'da verdiği demeç. Hariri ülkesine dönüşü sonrası, istifasını geri öçektiğini ve pozitif bir şok yaratmak istediğini açıkladı. Hariri; "Hayatım hedef alacak bir planın gizlice hazırlandığını hissediyorum."
Muhammed bin Selman
İngiliz the Guardian'a konuşan Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'ın dünyada çok tartışılan demeci... "Suudi Arabistan, radikal düşünceleri derhal yok ederek 1979 yılı öncesinde olduğu gibi ılımlı İslam'a ve normal yaşama dönecek."
Muhammed bin Selman İngiliz the Guardian'a konuşan Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'ın dünyada çok tartışılan demeci... "Suudi Arabistan, radikal düşünceleri derhal yok ederek 1979 yılı öncesinde olduğu gibi ılımlı İslam'a ve normal yaşama dönecek."
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >