2018 DHBT sınavı ne zaman?

ÖSYM
ÖSYM

9 Aralık 2018'de gerçekleştirilen DHBT, Diyanet İşleri Başkanlığı (DİB) bünyesinde görev almak isteyen memur adaylarının girdiği bir sınav. 2018-Din Hizmetleri Alan Bilgisi (DHBT) sınavının ardından, uzun süredir bu sınava hazırlanan adaylar DHBT'nin ne olduğunu araştırıyor. İşte sınava ilişkin tüm detaylar.

Diyanet İşleri bünyesinde görev almak isteyen memur adayları için gerçekleştirilen DHBT 2018 sınavı için kısa bir süre kaldı. Geçtiğimiz ay, 17 Ekim’de başvuruları sona eren sınav için “DHBT ne zaman” aramalarını sıklaştıran vatandaşlar, tarihi öğrenmek istiyor. İşte, KPSS DHBT sınavı detayları…

DHBT sınavı nedir kimler girebilir?

ÖSYM’nin yayınladığı kılavuzda yer alan bilgilere göre; DHBT sınavı 9 Aralık 2018 tarihinde gerçekleşti. Sınavın sonuçlarının ise 04 Ocak 2019 tarihinde erişime açılacak. Bu sınavın başvurusu 09 Ekim 2018’de başlayıp 17 Ekim 2018’de sona ermişti.

Arşiv
Arşiv

DHBT sınavına kimler katılıyor?

Diyanet İşleri Başkanlığı (DİB) bünyesinde din hizmetlerinde görev alacak personelin atanmasında kullanılacak puanların hesaplanmasında, KPSS Genel Yetenek ve Genel Kültür Testleri sonuçları da kullanılacak.

Bu nedenle, Diyanet İşleri Başkanlığında din hizmetlerinde görev almak isteyenlerden DHBT'ye lisans düzeyinde katılacak olanların KPSS'nin Genel Yetenek ve Genel Kültür oturumuna ve lisans düzeyinde Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testine (DHBT) katılmaları zorunludur.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >