2018 model akıllı telefonlara güç verecek yeni Snapdragon çipset duyuruldu

Qualcomm
Qualcomm

Qualcomm, Hawaii'de düzenlediği ikinci teknoloji zirvesinde yeni nesil akıllı telefon çipseti Snapdragon 845'in duyurusunu gerçekleştirdi.

Akıllı telefon pazarının en büyük çipset tedarikçisi Qualcomm, düzenlediği teknoloji zirvesinde yeni nesil Snapdragon çözümünü tanıttı. 2018'de üst düzey telefonların büyük bölümü tarafından kullanılacak olan yarı iletken çip, aynı zamanda Windows dizüstü bilgisayarlara da güç verecek.

Galaxy S9, LG G7 gibi akıllı telefona güç vermesi beklenen Snapdragon 845 adlı çipset, büyük ihtimalle yine Samsung fabrikalarında üretilecek. Geçtiğimiz günlerde ikinci nesil 10 nm yarı iletken çip üretim faaliyetlerine başladığını duyuran Koreli üretici, son iki senedir üst seviye Snapdragon çipleri tek başına üretiyor.

Xiaomi Mi 7'de kullanılacak

Snapdragon 845, Xiaomi'nin uygun fiyatlı amiral gemisinde de kendine yer bulacak. Bizzat etkinliğe katılan Xiaomi CEO'su Lei Jun tarafından açıklanan bu bilgi, Mi 7 hakkındaki ilk resmi paylaşım olarak kayıtlara geçti. Cihazın yeni nesil çipsetle birlikte 18:9 en-boy oranına sahip çerçevesiz bir ekranı bünyesinde barındıracağı iddia ediliyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >