2018 model Mercedes-Benz CLS'den ilk video

Mercedes CLS 2018
Mercedes CLS 2018

Mercedes-Benz'in 'coupe' sınıfı yeni otomobili CLS 2018'den ilk tanıtım videosu geldi. Bu hafta Los Angeles oto fuarında tanıtılacak olan aracın tasarım detayları ilk kez paylaşıldı.

Mercedes, E-Class otomobillerinin 'coupe' versiyonu olarak nitelendirilebilecek CLS serisini yeniliyor. Serinin üçüncü nesil versiyonu bu hafta Los Angeles'taki otomobil fuarında görücüye çıkacak. Resmi tanıtım öncesi araç hakkında önemli bilgiler paylaşan Mercedes-Benz, tasarıma dair ilk detayları ortaya çıkaran tanıtım filmini yayınladı.

İç tasarımda yeni E serisi Mercedes otomobillerle büyük benzerlik göstereceği belirtilen 2018 model CLS, S-Class'ta kullanılan yeni çok fonksiyonlu direksiyon ve gösterge paneliyle donatılacak. E ve S serisi otomobiller için sunulan tüm ekstralar yeni CLS'de de opsiyon listesine dahil edilecek ve aracın benzinli sürümlerinde yarı hibrit güç sistemi bulunacak.

AMG sürümü hibrit olacak

AMG sürümü CLS 53 adını kullanacak olan otomobil, 2,9 litre V6 benzinli M256 motorun hibrit sürümüyle 429 beygir güç sunacak. AMG konfigürasyonu Ocak 2018'de resmiyet kazanacak olan CLS 2018'in biri 282 beygir, diğeri 335 beygirlik iki dizel motor seçeneği de mevcut olacak. Coupe otomobile 9G-Tronic dokuz ileri otomatik şanzuman eşlik edecek, 4Matic dört çeker sistem opsiyon olarak sunulacak.

2018 model CLS ayrıca yeni otopilot özellikleri sayesinde otomatik şerit değiştirme, hız sınırına uyma gibi fonksiyonlar edinecek.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >