2020'de Google'da en çok ne arandı?

Arşiv
Arşiv

Google, Türkiye’de ve dünyada 2020 yılının arama sonuçlarında öne çıkan trendleri (Google Year in Search 2020) açıkladı. Buna göre, Türkiye’de yılın arama trendlerine 'EBA, 'dolar kaç TL', 'koronavirüs' ve 'deprem' damga vurdu.

Google'a göre Türkiye’nin genel arama sonuçları kategorisinde ilk üç sırada 'EBA', 'dolar kaç TL' ve 'koronavirüs' en çok artış gösteren konular oldu. 'Deprem' araması ise dördüncü sırada yer aldı.

'Koronavirus' dünya genelinde 2020’nin en önemli yükselen trendi olarak karşımıza çıkıyor. Dünya genelinde tarifler kategorisinde de Türkçe 'ekmek' ikinci sırada yer alırken, 'lahmacun' beşinci sıradan listeye giriş yaptı.

Dünyada yemek tarifi aramaları ön plana çıktı

Her yıl sonunda o senenin en hızlı artan arama trendlerine ilişkin sıralamaları açıklayan Google, Türkiye’de ve dünyada merakla beklenen 2020’nin yükselen arama trendlerini duyurdu. Liste, bir yıl içinde önceki yıla göre en dikkat çekici yükseliş kaydeden konulara göre belirleniyor. Google Year in Search 2020, Türkiye’de ve dünyada bu yıl en fazla ilgi ve dikkat çeken anları, insanları, konuları, olayları ve mekanları, ilgili aramaların yükseliş trendlerine göre belirleyip bir araya getiriyor.

HES kodu nasıl alınır? sorusu en çok sorulan listesinde
HES kodu nasıl alınır? sorusu en çok sorulan listesinde

İnsanların tüm dünyayı etkileyen salgın koşullarında yeni şeyler öğrenme merakını diri tuttuğu, iyimserliklerini ve yaratıcılıklarını koruduğu bu yıl tüm dünyada yemek tarifi aramaları öne çıktı. Herkesin farklı bir “Nasıl” sorusuna cevap aradığı 2020’de Türkiye’de bu kategoride en fazla yükselen arama trendini “HES kodu nasıl alınır?” sorusu oluşturdu.

Dizi aramaları

2020 yılında Türkiye’de dizi kategorisinde en hızlı yükselenler sıralamasında ilk sırada Sadakatsiz dizisi yer alırken onu Mucize Doktor ve Masumlar Apartmanı dizileri izledi. Bu kategoride ilk 10 sıralamasına giren dizilerin tümü yerli dizilerden oluştu.

En çok aranan tarif ekmek oldu
En çok aranan tarif ekmek oldu

Ekmek tarifi en hızlı yükselen arama oldu

Herkesin evlerde kaldığı ve yemek pişirme yeteneklerini geliştirdiği 2020’de Yemek tarifleri kategorisinde en hızlı yükselen tarif “ekmek tarifi” olurken onu “pide tarifi” ve “aşure tarifi” takip etti.

Kişiler araması

  • Tüm dünyada, “Kişiler” kategorisinde ilk üç sırada Joe Biden, Kim Jong Un ve Boris Johnson yer aldı.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >