2024'ten itibaren kredi kartlarında parmak izi kullanılacak

Arşiv
Arşiv

Kredi kartlarındaki manyetik şeritlerin yarattığı güvenlik açığını gidermek için çipli ve biyometrik kartların devreye sokulmasıyla parmak izinin kullanılması bekleniyor.

Koronavirüs salgınının da verdiği ivmeyle kullanım sıklığı ve sayısı artan kredi kartlarında güvenlik arayışları yeni değişiklikleri beraberinde getirdi.

Bu doğrultuda bir kart üreticisi, 2024'ten itibaren manyetik kartların kullanımını sonlandırdığını açıkladı. Çünkü kredi kartlarındaki manyetik şeritler, dolandırıcılar tarafından kullanılabildiği için artık bir güvenlik problemi olarak görülüyor.

Çipli ve biyometrik kartlar gelecek

Sonraki 10 yıl içerisinde bu kartların yerini çipli ve biyometrik kartlara yerini bırakacağı tahmin ediliyor. Manyetik kartların yerine ise çipli ve biyometrik kartlar gelecek. Biyometrik kartların parmak izi kullanacağı belirtiliyor.

2024'ten itibaren kartlardaki şeritler kaldırılacak

Kredi kartlarında köklü değişikliğe gidiliyor. Dünyanın önde gelen kredi kartı üreticilerinden Mastercard, 2024'ten itibaren kartlardaki manyetik şeritleri kaldıracağını duyurdu.

Uygulama ilk olarak Avrupa'da başlayacak. Takvimler 2033'ü gösterdiğinde dünya genelinde manyetik kartların kullanımı sonlandırılacak.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >