2029 yılında Dünya'ya kuyruklu yıldız çarpma ihtimali: Yok olabiliriz

Bir kaç gündür Dünya'ya 67P isimli bir kuyruklu yıldızın çarpacağı ve dünyanın yok olacağı yüksek sesle konuşulmaya başlandı. Peki bunun gerçekleşme olasılığı ne?

Her yıl, dünyanın yok olma tehlikesiyle ilgili haberleri duymaya alıştık. Gerçekleşme ihtimali bulunan uzay olaylarının dünyayı yok edeceğine dair birçok haber çıkıyor. NASA ve benzeri birçok kuruluş da bu olaylara dair raporlar yayınlıyor. Bu sene de 67P isimli kuyruklu yıldızın 2029 yılında Dünya'ya çarpacağı ve böylelikle dünyadaki yaşamın biteceğine ilişkin haberler gündeme geldi.

%2.7 ihtimalle çarpacağı söyleniyordu

NASA bu kuyruklu yıldızın dünyaya çarpma ihtimalin araştırmak amacıyla Rosetta sondasını tüm kuyruklu yıldızlar arasından 67P isimli kuyruklu yıldıza göndermişti. İlk etapta bu yıldızın %2.7 ihtimalle Dünya'ya çarpacağı söylenmişti ancak şu anda bu tarz bir bilgi NASA'nın internet sitesinde yer almıyor. NASA'nın internet sitesinde Dünya'ya karşı risklerin bulunduğu bölümde ayrıca, Torino Ölçeği'nde bir göktaşının dünyaya çarpma ihtimali de şimdilik %0 olarak gösterilmiş. Ancak NASA yine de bu bilgileri yalanlamış değil. Her an oradaki rakamlar pozitif anlamda artabilir.


Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >