21 Aralık: 10 başlıkta Türkiye ve dünya gündemi

Rus otomobil firması Lada
Rus otomobil firması Lada

Rus firması Lada Türkiye pazarına tekrar giriş yapıyor... 21 Aralık'ta Türkiye ve dünyada neler yaşandı? 10 başlıkta günü özetlediğimiz haberi inceleyin, bonus videolarımızı izlemeyi unutmayın!

Bugün Türkiye ve dünya gündeminin dikkat çeken 10 başlığının listelendiği haberimizde, Avustralya'nın en eski denizaltısından Türkiye pazarına tekrar giriş yapan Rus firması Lada’ya kadar birçok dikkat çeken detay yer alıyor.İşte GZT editörlerinin seçtiği günün öne çıkan 10 haberi:

ALES sonuçları açıklandı
19 Kasım'da gerçekleştirilen üniversitelerde öğretim görevlisi, okutman, araştırma görevlisi, uzman, çevirici ve eğitim görevlisi olabilmek için hazırlanan ALES sınavının sonuçları açıklandı. Sonuçları buradan öğrenebilirsiniz.
ALES sonuçları açıklandı 19 Kasım'da gerçekleştirilen üniversitelerde öğretim görevlisi, okutman, araştırma görevlisi, uzman, çevirici ve eğitim görevlisi olabilmek için hazırlanan ALES sınavının sonuçları açıklandı. Sonuçları buradan öğrenebilirsiniz.
28 Şubat davasında 60 sanığa ağırlaştırılmış müebbet talebi 

                                    
                                    Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen 28 Şubat davasında esas hakkındaki mütalaasını açıklayan duruşma savcısı dönemin Genelkurmay Başkanı İsmail Hakkı Karadayı ve İkinci Başkan Çevik Bir'in 'hükümeti devirmeye çalıştığını' vurgulayarak. Karadayı, Çevik Bir’in de aralarında bulunduğu 60 sanığın ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmasını talep etti.
28 Şubat davasında 60 sanığa ağırlaştırılmış müebbet talebi Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen 28 Şubat davasında esas hakkındaki mütalaasını açıklayan duruşma savcısı dönemin Genelkurmay Başkanı İsmail Hakkı Karadayı ve İkinci Başkan Çevik Bir'in 'hükümeti devirmeye çalıştığını' vurgulayarak. Karadayı, Çevik Bir’in de aralarında bulunduğu 60 sanığın ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmasını talep etti.
Avustralya'nın en eski denizaltısı 103 yıl sonra bulundu 

                                    
                                    Avustralya Savunma Bakanı Marise Payne, 14 Eylül 1914'te kaybolan HMAS AE-1‘in enkazının Papua Yeni Gine’nin York Dükü Adaları açıklarında, 300 metre derinlikte tespit edildiğini açıkladı. Enkazın bulunmasını "Avustralya'nın en eski deniz gizemi çözüldü" diyerek duyuran Payne, "1914'ten bu yana denizaltı ve ekibi, ebedi devriyedeydi. Şimdi bulundular. Enkazın bulunmasının, denizaltıda hayatını kaybedenlerin yakınlarına huzur getireceğine inanıyorum. Belki zamanla kaybolma nedenini de ortaya çıkarabiliriz." dedi.
Avustralya'nın en eski denizaltısı 103 yıl sonra bulundu Avustralya Savunma Bakanı Marise Payne, 14 Eylül 1914'te kaybolan HMAS AE-1‘in enkazının Papua Yeni Gine’nin York Dükü Adaları açıklarında, 300 metre derinlikte tespit edildiğini açıkladı. Enkazın bulunmasını "Avustralya'nın en eski deniz gizemi çözüldü" diyerek duyuran Payne, "1914'ten bu yana denizaltı ve ekibi, ebedi devriyedeydi. Şimdi bulundular. Enkazın bulunmasının, denizaltıda hayatını kaybedenlerin yakınlarına huzur getireceğine inanıyorum. Belki zamanla kaybolma nedenini de ortaya çıkarabiliriz." dedi.
Süper Lig'de haftanın hakemleri belli oldu

                                    
                                    Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulundan yapılan açıklamaya göre, 17. hafta karşılaşmalarını yönetecek hakemler şunlar:13 Ocak Cuma:20.00 Bursaspor-Trabzonspor: Yaşar      Kemal Uğurlu 
  
14 Ocak Cumartesi: 
  
13.30 Kardemir Karabükspor-Akhisar      Belediyespor: Ümit Öztürk 
  
13.30 Aytemiz Alanyaspor-Çaykur      Rizespor: Volkan Bayarslan 
  
16.00 Medipol Başakşehir-Kayserispor:      Özgür Yankaya19.00 Atiker Konyaspor-Galatasaray:      Mete Kalkavan 
  
15 Ocak Pazar: 
  
13.30 Kasımpaşa-Gençlerbirliği: Arda      Kardeşler 
  
16.00 Gaziantepspor-Antalyaspor: Suat      Arslanboğ19.00 Fenerbahçe-Adanaspor: Serkan      Çınar 
  
16 Ocak Pazartesi19.00 Osmanlıspor-Beşiktaş: Ali      Palabıyık
Süper Lig'de haftanın hakemleri belli oldu Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulundan yapılan açıklamaya göre, 17. hafta karşılaşmalarını yönetecek hakemler şunlar:13 Ocak Cuma:20.00 Bursaspor-Trabzonspor: Yaşar Kemal Uğurlu 14 Ocak Cumartesi: 13.30 Kardemir Karabükspor-Akhisar Belediyespor: Ümit Öztürk 13.30 Aytemiz Alanyaspor-Çaykur Rizespor: Volkan Bayarslan 16.00 Medipol Başakşehir-Kayserispor: Özgür Yankaya19.00 Atiker Konyaspor-Galatasaray: Mete Kalkavan 15 Ocak Pazar: 13.30 Kasımpaşa-Gençlerbirliği: Arda Kardeşler 16.00 Gaziantepspor-Antalyaspor: Suat Arslanboğ19.00 Fenerbahçe-Adanaspor: Serkan Çınar 16 Ocak Pazartesi19.00 Osmanlıspor-Beşiktaş: Ali Palabıyık
"Payitaht Abdülhamid"in yeni bölümünde vefat eden İTO Başkanı Çağlar da var

                                    
                                    Sultan 2. Abdülhamid Han'ın hükümdarlık yıllarını konu edinen "Payitaht Abdülhamid" dizisinin 30. bölümü yarın izleyiciyle buluşacak. Geçen hafta vefat eden İstanbul Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Çağlar da yeni bölümde konuk oyuncu olarak bulunacak. Çağlar, TRT 1 kanalında yayınlanan dizinin son bölümünde, "Dersaadet Ticaret Odası'nı kurduran İbrahim Efendi" rolünde yer alacak.Yaklaşık 4 yıldır İTO Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini üstlenen Çağlar, dizinin Kocaeli'ndeki platosunda 10 Aralık'ta kamera karşısına geçmiş, gün boyu çekimlere katılan Çağlar, sabaha karşı vefat etmişti.
"Payitaht Abdülhamid"in yeni bölümünde vefat eden İTO Başkanı Çağlar da var Sultan 2. Abdülhamid Han'ın hükümdarlık yıllarını konu edinen "Payitaht Abdülhamid" dizisinin 30. bölümü yarın izleyiciyle buluşacak. Geçen hafta vefat eden İstanbul Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Çağlar da yeni bölümde konuk oyuncu olarak bulunacak. Çağlar, TRT 1 kanalında yayınlanan dizinin son bölümünde, "Dersaadet Ticaret Odası'nı kurduran İbrahim Efendi" rolünde yer alacak.Yaklaşık 4 yıldır İTO Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini üstlenen Çağlar, dizinin Kocaeli'ndeki platosunda 10 Aralık'ta kamera karşısına geçmiş, gün boyu çekimlere katılan Çağlar, sabaha karşı vefat etmişti.
Rus firması Lada Türkiye pazarına tekrar giriş yapıyor

                                    
                                    Rus firması Lada Türkiye pazarına tekrar giriş yapıyor Ülkemizde faaliyet sürdürdüğü zamanlarda oldukça popüler olmayı başaran Lada, iki yeni modelle Türkiye pazarına geri döneceğini duyurdu. Özellikle 90’lı yıllarda ülkemizde büyük bir beğeni toplayarak yollarda çokça gördüğümüz Lada otomobilleri arasında Samara ve Niva yer alıyordu. 

  
Farklı donanım ve farklı renk seçeneklerine sahip olacak otomobiller 3 ve 5 kapılı modeller olacak. Fiyatları hakkında herhangi bir bilginin verilmediği modeller için fiyatların Ocak 2018’de açıklanacağı belirtildi.
Rus firması Lada Türkiye pazarına tekrar giriş yapıyor Rus firması Lada Türkiye pazarına tekrar giriş yapıyor Ülkemizde faaliyet sürdürdüğü zamanlarda oldukça popüler olmayı başaran Lada, iki yeni modelle Türkiye pazarına geri döneceğini duyurdu. Özellikle 90’lı yıllarda ülkemizde büyük bir beğeni toplayarak yollarda çokça gördüğümüz Lada otomobilleri arasında Samara ve Niva yer alıyordu. Farklı donanım ve farklı renk seçeneklerine sahip olacak otomobiller 3 ve 5 kapılı modeller olacak. Fiyatları hakkında herhangi bir bilginin verilmediği modeller için fiyatların Ocak 2018’de açıklanacağı belirtildi.
WhatsApp dolandırıcılarını perişan edecek karar çıktı

                                    
                                    Kullanıcıların bilmediği numaralardan gelen "WhatsApp uygulamanızın süresi dolmak üzere, mutlaka yenileyiniz!" biçiminde gelen mesajlar konusunda mahkemeden emsal niteliğinde bir karar çıktı. Av. Murat Eltutan tarafından yapılan idari ve cezai bildirimler nihayete ulaştı ve Retro Medya İnteraktif Teknoloji A.Ş. Yetkilisi Cristiano Caprodossi hakkında iddianame düzenlenerek Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı. Bu durumun neticesinde WhatsApp dolandırıcılarına caydırıcı bir darbe vurulması bekleniyor.
WhatsApp dolandırıcılarını perişan edecek karar çıktı Kullanıcıların bilmediği numaralardan gelen "WhatsApp uygulamanızın süresi dolmak üzere, mutlaka yenileyiniz!" biçiminde gelen mesajlar konusunda mahkemeden emsal niteliğinde bir karar çıktı. Av. Murat Eltutan tarafından yapılan idari ve cezai bildirimler nihayete ulaştı ve Retro Medya İnteraktif Teknoloji A.Ş. Yetkilisi Cristiano Caprodossi hakkında iddianame düzenlenerek Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı. Bu durumun neticesinde WhatsApp dolandırıcılarına caydırıcı bir darbe vurulması bekleniyor.
Maliye Bakanı Ağbal'dan Bitcoin açıklaması 

                                    
                                    Maliye Bakanı Naci Ağbal, tartışmaların odağındaki kripto para birimi Bitcoin ile ilgili bir açıklama yaptı. Bitcoin ile ilgili bir soru üzerine Ağbal, ''Bitcoin konusunda gerek Merkez Bankası gerek Hazine Müsteşarlığı gerek Sermaye Piyasası Kurulu gerekse Maliye Bakanlığı, bu konuyu teknik açıdan çalışıyorlar. Bir noktaya geldiğinde kurumlar arası ortak bir değerlendirme yaparak, bu konudaki hem hukuki altyapıyı hem de bu konuyla ilgili gerekli açıklamaları yaparız.'' dedi.
Maliye Bakanı Ağbal'dan Bitcoin açıklaması Maliye Bakanı Naci Ağbal, tartışmaların odağındaki kripto para birimi Bitcoin ile ilgili bir açıklama yaptı. Bitcoin ile ilgili bir soru üzerine Ağbal, ''Bitcoin konusunda gerek Merkez Bankası gerek Hazine Müsteşarlığı gerek Sermaye Piyasası Kurulu gerekse Maliye Bakanlığı, bu konuyu teknik açıdan çalışıyorlar. Bir noktaya geldiğinde kurumlar arası ortak bir değerlendirme yaparak, bu konudaki hem hukuki altyapıyı hem de bu konuyla ilgili gerekli açıklamaları yaparız.'' dedi.
Saffet Sancaklı: 4 Büyükler küme düşürülecek!

                                    
                                    MHP Kocaeli milletvekili ve eski futbolcu Saffet Sancaklı 4 büyükler hakkında çarpıcı bir açıklamada bulundu. Sancaklı, kulüplerin mali tablosuna dikkat çekerek, 4 büyükleri bir daha Süper Lig'de izleyeceğimizi söyledi.
Saffet Sancaklı: 4 Büyükler küme düşürülecek! MHP Kocaeli milletvekili ve eski futbolcu Saffet Sancaklı 4 büyükler hakkında çarpıcı bir açıklamada bulundu. Sancaklı, kulüplerin mali tablosuna dikkat çekerek, 4 büyükleri bir daha Süper Lig'de izleyeceğimizi söyledi.
Almanlar yeni Mesut Özil'ini buldu 

                                    
                                    Almanya'da bir Türk'ün daha yıldızı parlıyor. Mainz'ın altyapısında 14 maçta gösterdiği 12 gol ve 15 asistlik performansla Bundesliga devlerinin gözlerini üzerine çeken Erkan Eyibil, Almanlar son gözde yıldız adayı olarak gösteriliyor.
Almanlar yeni Mesut Özil'ini buldu Almanya'da bir Türk'ün daha yıldızı parlıyor. Mainz'ın altyapısında 14 maçta gösterdiği 12 gol ve 15 asistlik performansla Bundesliga devlerinin gözlerini üzerine çeken Erkan Eyibil, Almanlar son gözde yıldız adayı olarak gösteriliyor.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >