21 Ocak: 10 başlıkta Türkiye ve dünya gündemi

Cumhurbaşkanı Erdoğan
Cumhurbaşkanı Erdoğan

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Karşımıza kim çıkarsa çıksın ezer geçeriz... 21 Ocak'ta Türkiye ve dünyada neler yaşandı? 10 başlıkta günü özetlediğimiz haberi inceleyin.

Bugün Türkiye ve dünya gündeminin dikkat çeken 10 başlığının listelendiği haberimizde,Cumhurbaşkanı Erdoğan: Karşımıza kim çıkarsa çıksın ezer geçeriz açıklamasından Bitlis'ten acı haber: 5 asker şehit, 12 asker yaralıya kadar birçok dikkat çeken detay yer alıyor.

İşte GZT editörlerinin seçtiği günün öne çıkan 10 haberi:

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Karşımıza kim çıkarsa çıksın ezer geçeriz

                                    Cumhurbaşkanı Erdoğan, Zeytin Dalı Harekatına ilişkin, "Çok kısa sürede tamamlanacak" dedi. Cumhurbaşkanı HDP'nin çağrısına ilişkin, "Meydanlara çıkma yanlışına düşenler olursa bedelini çok ağır öderler. Karşımıza kim çıkarsa çıksın ezer geçeriz" açıklamasını yaptı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Karşımıza kim çıkarsa çıksın ezer geçeriz Cumhurbaşkanı Erdoğan, Zeytin Dalı Harekatına ilişkin, "Çok kısa sürede tamamlanacak" dedi. Cumhurbaşkanı HDP'nin çağrısına ilişkin, "Meydanlara çıkma yanlışına düşenler olursa bedelini çok ağır öderler. Karşımıza kim çıkarsa çıksın ezer geçeriz" açıklamasını yaptı.
Devlet Bahçeli'ten Afrin mesajı: Gerekirse biz de gitmeye hazırız

                                    MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Kızılcahamam'da Merkez Yönetim Kurulu, Merkez Disiplin Kurulu ve TBMM Grubu ortak toplantısının kapanış oturumunda açıklamalarda bulundu. Bahçeli: "Hiç kimse davadan büyük, üstün değildir. İşlerine geldi mi çıkarlarına uydu mu her yapılanı güzel ve doğru bulanlar, tam tersi durumda her şey berbat diyenler, inanç ve itibar yoksunlarıdır. Bunlarla işimiz yoktur, yolumuz ayrılmıştır.
Devlet Bahçeli'ten Afrin mesajı: Gerekirse biz de gitmeye hazırız MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Kızılcahamam'da Merkez Yönetim Kurulu, Merkez Disiplin Kurulu ve TBMM Grubu ortak toplantısının kapanış oturumunda açıklamalarda bulundu. Bahçeli: "Hiç kimse davadan büyük, üstün değildir. İşlerine geldi mi çıkarlarına uydu mu her yapılanı güzel ve doğru bulanlar, tam tersi durumda her şey berbat diyenler, inanç ve itibar yoksunlarıdır. Bunlarla işimiz yoktur, yolumuz ayrılmıştır.
Bitlis'ten acı haber: 5 asker şehit, 12 asker yaralı

                                    Bitlis Valiliğinden, Hizan ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda çığ düşmesi sonucu 5 askerimizin şehit olduğu, 12 askerimizin yaralandığı bildirildi.
Bitlis'ten acı haber: 5 asker şehit, 12 asker yaralı Bitlis Valiliğinden, Hizan ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda çığ düşmesi sonucu 5 askerimizin şehit olduğu, 12 askerimizin yaralandığı bildirildi.
Başbakan Yıldırım açıkladı: Kara harekatı 11.05'te başladı

                                    Başbakan Binali Yıldırım, Afrin'de başlatılan Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin açıklamalarda bulundu. Harekatın, 11.05'te Gülbaba mevkiinden başladığını açıklayan Başbakan Yıldırım, 4 safhada yapılacağını, 30 kilometre derinliğinde güvenli alan oluşturulacağını ve terör örgütlerinin temizleneceğini belirtti.
Başbakan Yıldırım açıkladı: Kara harekatı 11.05'te başladı Başbakan Binali Yıldırım, Afrin'de başlatılan Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin açıklamalarda bulundu. Harekatın, 11.05'te Gülbaba mevkiinden başladığını açıklayan Başbakan Yıldırım, 4 safhada yapılacağını, 30 kilometre derinliğinde güvenli alan oluşturulacağını ve terör örgütlerinin temizleneceğini belirtti.
TSK: 153 hedef ateş altına alındı

                                    TSK, Afrin'de Zeytin Dalı Harekatı'nda son duruma ilişkin olarak bilgilendirmede bulundu. TSK'dan yapılan Afrin'de son durum açıklaması:
Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından, hudutlarımızda ve bölgede güvenlik ve istikrarı sağlamak maksadıyla, Suriye’nin kuzeybatısında Afrin bölgesinde, PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ’a mensup teröristleri etkisiz hale getirmek ve dost ve kardeş bölge halkını bunların baskı ve zulmünden kurtarmak üzere, “Zeytin Dalı Harekâtı” 20 Ocak 2018 saat 17:00'de başlatılmıştır.
Harekât, ülkemizin uluslararası hukuktan kaynaklanan hakları, BMGK’nin terörle mücadeleye yönelik özellikle 1624 (2005), 2170 (2014) ve 2178 (2014) sayılı kararları ve BM sözleşmesinin 51’inci maddesinde yer alan Meşru Müdafaa Hakkı çerçevesinde, Suriye’nin toprak bütünlüğüne saygılı olarak icra edilmektedir.
TSK: 153 hedef ateş altına alındı TSK, Afrin'de Zeytin Dalı Harekatı'nda son duruma ilişkin olarak bilgilendirmede bulundu. TSK'dan yapılan Afrin'de son durum açıklaması: Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından, hudutlarımızda ve bölgede güvenlik ve istikrarı sağlamak maksadıyla, Suriye’nin kuzeybatısında Afrin bölgesinde, PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ’a mensup teröristleri etkisiz hale getirmek ve dost ve kardeş bölge halkını bunların baskı ve zulmünden kurtarmak üzere, “Zeytin Dalı Harekâtı” 20 Ocak 2018 saat 17:00'de başlatılmıştır. Harekât, ülkemizin uluslararası hukuktan kaynaklanan hakları, BMGK’nin terörle mücadeleye yönelik özellikle 1624 (2005), 2170 (2014) ve 2178 (2014) sayılı kararları ve BM sözleşmesinin 51’inci maddesinde yer alan Meşru Müdafaa Hakkı çerçevesinde, Suriye’nin toprak bütünlüğüne saygılı olarak icra edilmektedir.
90 bin camide zafer duası

                                    Türk Silahlı Kuvvetlerince, Suriye'nin Afrin bölgesinde PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ'a mensup teröristleri etkisiz hale getirmek üzere başlatılan "Zeytin Dalı Harekatı"nın zaferle sonuçlanması için ülke genelindeki 90 bin camide kılınan sabah namazında Mehmetçik'e dua edildi.
90 bin camide zafer duası Türk Silahlı Kuvvetlerince, Suriye'nin Afrin bölgesinde PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ'a mensup teröristleri etkisiz hale getirmek üzere başlatılan "Zeytin Dalı Harekatı"nın zaferle sonuçlanması için ülke genelindeki 90 bin camide kılınan sabah namazında Mehmetçik'e dua edildi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan 'Zeytin Dalı Harekatı' açıklaması

                                    CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin, "Bugün Afrin’de çarpışan askerlerimize sadece ve sadece şimdilik şu dilekte bulunuyoruz: Allah onların yardımcıları olsun." değerlendirmesini yaptı.
Almanya'da belgesel galasında konuşan Kılıçdaroğlu'nun harekatı destekleyici sözleri salonda bulunan bazı kişiler tarafından protesto edildi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan 'Zeytin Dalı Harekatı' açıklaması CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin, "Bugün Afrin’de çarpışan askerlerimize sadece ve sadece şimdilik şu dilekte bulunuyoruz: Allah onların yardımcıları olsun." değerlendirmesini yaptı. Almanya'da belgesel galasında konuşan Kılıçdaroğlu'nun harekatı destekleyici sözleri salonda bulunan bazı kişiler tarafından protesto edildi.
Afrin’den Reyhanlı’ya roketli saldırı: 1 ölü, 32 yaralı

                                    Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki üç yere roket düştü.
İlçeye bağlı Rıfat Bahadırlı Caddesi üzerindeki bir ev ile Cumhuriyet Caddesi'ndeki bir iş yerine Suriye tarafından ateşlendiği belirtilen iki roket isabet etti.
Aynı dakikalarda Tayfur Sökmen Caddesi'ne de roket isabet ederken, Suriyeli olduğu belirtilen bir kişinin hayatını kaybettiği olayda yaralananların da olduğu öğrenildi.
İlçe Belediye Başkanı Şanverdi saldırıda bir kişinin hayatını kaybettiğini, 32 kişinin ise yaralandığını açıkladı.
Binalarda ve araçlarda hasar meydana geldi.
Bölgeye sevk edilen polis ekipleri çevre güvenliği aldı.
Afrin’den Reyhanlı’ya roketli saldırı: 1 ölü, 32 yaralı Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki üç yere roket düştü. İlçeye bağlı Rıfat Bahadırlı Caddesi üzerindeki bir ev ile Cumhuriyet Caddesi'ndeki bir iş yerine Suriye tarafından ateşlendiği belirtilen iki roket isabet etti. Aynı dakikalarda Tayfur Sökmen Caddesi'ne de roket isabet ederken, Suriyeli olduğu belirtilen bir kişinin hayatını kaybettiği olayda yaralananların da olduğu öğrenildi. İlçe Belediye Başkanı Şanverdi saldırıda bir kişinin hayatını kaybettiğini, 32 kişinin ise yaralandığını açıkladı. Binalarda ve araçlarda hasar meydana geldi. Bölgeye sevk edilen polis ekipleri çevre güvenliği aldı.
Kabil'deki otel saldırısında 15 kişi hayatını kaybetti

                                    Kabil'deki otel saldırısında 15 kişi hayatını kaybetti

Intercontinental Hotel'e düzenlenen saldırıda 15 kişi öldü onlarca kişi yaralandı. Saldırganlar Kabil'deki Intercontinental Hotel'e düzenledikleri saldırıda biri yabancı beş kişiyi öldürdü.
Saldırı dün akşam saatlerinde gerçekleşti fakat çatışmalar yaklaşık 12 saat sürdü. Afgan güvenlik yetkilileri şu ana kadar 4 saldırganın cesedine ulaştı. İçişleri Bakanlığı sözcüsü Najib Danish, güvenlik güçlerinin oteli oda oda aradıklarını belirtti.
Kabil'deki otel saldırısında 15 kişi hayatını kaybetti Kabil'deki otel saldırısında 15 kişi hayatını kaybetti Intercontinental Hotel'e düzenlenen saldırıda 15 kişi öldü onlarca kişi yaralandı. Saldırganlar Kabil'deki Intercontinental Hotel'e düzenledikleri saldırıda biri yabancı beş kişiyi öldürdü. Saldırı dün akşam saatlerinde gerçekleşti fakat çatışmalar yaklaşık 12 saat sürdü. Afgan güvenlik yetkilileri şu ana kadar 4 saldırganın cesedine ulaştı. İçişleri Bakanlığı sözcüsü Najib Danish, güvenlik güçlerinin oteli oda oda aradıklarını belirtti.
Trabzonspor son dakikada yıkıldı!

                                    Spor Toto Süper Lig 18. haftasında Trabzonspor ile Atiker Konyaspor karşı karşıya geldi.
Konya Büyükşehir Belediye Stadyumu'nda oynanan bu zorlu karşılaşmada her iki takımda birbirine diş geçiremedi. Mücadele seviyesi oldukça yüksek olan maçta iki takımda uzatmalarda 2 gol bulurken, son dakikaları nefes kesen bu karşılaşma 2-2'lik skorla tamamlandı.
Trabzonspor son dakikada yıkıldı! Spor Toto Süper Lig 18. haftasında Trabzonspor ile Atiker Konyaspor karşı karşıya geldi. Konya Büyükşehir Belediye Stadyumu'nda oynanan bu zorlu karşılaşmada her iki takımda birbirine diş geçiremedi. Mücadele seviyesi oldukça yüksek olan maçta iki takımda uzatmalarda 2 gol bulurken, son dakikaları nefes kesen bu karşılaşma 2-2'lik skorla tamamlandı.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >