21 Ocak 2020: 6 başlıkta Türkiye'de ve dünyada öne çıkan haberler

Türkiye'de ve dünyadaki önemli gelişmeler.
Türkiye'de ve dünyadaki önemli gelişmeler.

21 Ocak 2020 Salı günü 'Türkiye'de ve dünyada hangi gelişmeler yaşandı?' 6 başlıkta sizler için özetledik.

6 başlıkta 21 Ocak 2020 Salı günü Türkiye'de ve dünyada öne çıkan haberleri derledik.

Macron ve Trump 'dijital vergi savaşında' ateşkes kararı aldı

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, dün akşam Trump ile 'harika' bir telefon görüşmesi gerçekleştirdiğini ifade etti. Macron, gümrük vergilerinin yükselmesini önlemek için internet devlerine uygulanan vergi konusunda Trump ile bir anlaşma üzerinde çalışacaklarını kaydetti

Yoğurt tüketiminin gripten koruduğu tespit edildi

Mustafa Kemal Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Nizami Duran ve ekibi tarafından yapılan araştırmayla, içerisindeki probiyotikler sayesinde yüksek düzeyde mikroorganizma barındıran yoğurt ve suyunun, grip veya soğuk algınlıklarına karşı koruma sağladığı tespit edildi.Prof. Dr. Duran yaptığı açıklamada, üniversitenin Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinasyon Birimi tarafından desteklenen "Probiyotik Mikroorganizmaların Önemli İnsan Patojenlerine Karşı Etkinliklerinin Araştırılması" projesiyle grip öncesi korunmalara ilişkin önemli bulgular elde ettiklerini söyledi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı iklim değişikliğiyle ilgili önerilerde bulundu

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, hazırladığı kitapçık ile vatandaşlara, iklim değişikliğiyle mücadele için 30 maddelik tavsiyede bulundu.Bakanlıktan alınan bilgiye göre, dünya ülkelerini yangın, sel, kuraklık gibi afetlerle etkisi altına alan iklim değişikliği, Türkiye'de sel ve heyelan gibi aşırı doğa olaylarıyla kendisini gösteriyor.

Ziraat Türkiye Kupası'nda kura çekimi 24 Ocak'ta yapılacak

Ziraat Türkiye Kupası'nda çeyrek ve yarı final kura çekimi, 24 Ocak Cuma günü gerçekleştirilecek.

Trabzonspor Hüseyin Çimşir'le 1,5 yıllık sözleşme imzaladı

Trabzonspor'da teknik direktör Hüseyin Çimşir ile 1,5 yıllık sözleşme imzalandığı bildirildi.


Hayvanları korumak için 'hayvan polisi' geliyor

'Hayvan Haklarını Koruma Kanunu' teklifi ile hayvanlara eziyet eden, işkence yapan ve öldürenlere ağır hapis cezası yaptırımı uygulanacak. Yeni düzenlemede hayvan polisi kurulması da öngörülüyor.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla hazırlanan hayvan haklarını korumaya ilişkin yasa teklifinin Ocak ayı içinde Meclis Başkanlığı'na sunulması bekleniyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >