21 Şubat: 10 başlıkta Türkiye ve dünya gündemi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

21 Şubat'ta Türkiye ve dünyada neler yaşandı? "Cumhur İttifakı" teklifi TBMM Başkanlığına sunuldu, '300 koyun projesi'nde başvurular başladı... 10 başlıkta günü özetlediğimiz haberi inceleyin.

Bugün Türkiye ve dünya gündeminin dikkat çeken 10 başlığının listelendiği haberimizde, "Cumhur İttifakı" teklifi TBMM Başkanlığına sunuldu, '300 koyun projesi'nde başvurular başladı... Türkiye ve dünyadaki önemli gelişmeleri sizin için derledik.

İşte GZT editörlerinin seçtiği günün öne çıkan 10 haber:

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İnsansız tank da üretiriz
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kalkınma Planı Tanıtım Toplantısı'nda konuştu. Erdoğan: "Bu kötü komşular bizi en sonunda silahlı ve silahsız insansız hava aracı sahibi yaptılar." dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İnsansız tank da üretiriz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kalkınma Planı Tanıtım Toplantısı'nda konuştu. Erdoğan: "Bu kötü komşular bizi en sonunda silahlı ve silahsız insansız hava aracı sahibi yaptılar." dedi.
"Cumhur İttifakı" teklifi TBMM'de
AK Parti ve MHP'nin, siyasi partilerin seçim ittifakına ilişkin düzenlemeyi içeren ortak kanun teklifi TBMM Başkanlığına sunuldu. Ortak kanun teklifi, AK Parti Grup Başkanı ve İzmir Milletvekili Binali Yıldırım ile MHP Genel Başkanı ve Osmaniye Milletvekili Devlet Bahçeli'nin imzasını da taşıyor.
"Cumhur İttifakı" teklifi TBMM'de AK Parti ve MHP'nin, siyasi partilerin seçim ittifakına ilişkin düzenlemeyi içeren ortak kanun teklifi TBMM Başkanlığına sunuldu. Ortak kanun teklifi, AK Parti Grup Başkanı ve İzmir Milletvekili Binali Yıldırım ile MHP Genel Başkanı ve Osmaniye Milletvekili Devlet Bahçeli'nin imzasını da taşıyor.
TÜİK açıkladı: Türkiye nüfusu 2040'da 100 milyonu geçecek
TÜİK, ''Nüfus Projeksiyonları, 2018-2080 '' araştırmasının sonuçlarını açıkladı. Açıklamaya göre Türkiye nüfusu, 2023 yılında 86 milyon 907 bin 367 kişiye, 2040 yılında ise 100 milyon 331 bin 233 kişiye ulaşacak." açıklamasında bulundu.
TÜİK açıkladı: Türkiye nüfusu 2040'da 100 milyonu geçecek TÜİK, ''Nüfus Projeksiyonları, 2018-2080 '' araştırmasının sonuçlarını açıkladı. Açıklamaya göre Türkiye nüfusu, 2023 yılında 86 milyon 907 bin 367 kişiye, 2040 yılında ise 100 milyon 331 bin 233 kişiye ulaşacak." açıklamasında bulundu.
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın'dan 'Esed-YPG anlaştı' iddiaları hakkında açıklama
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen basın toplantısında konuştu.
Kalın, "Esad rejimi ile YPG arasında anlaşma imzalandı mı diye haberler çıktı. Biz ihtiyatla yaklaşılması gerektiğini ifade ettik. Dün yaşanan hadise, Halep civarından gelip Afrin'in güney uçlarına, oradan da şehre girmeye çalışan 40-50 araçlık konvoyun girme teşebbüsünü gördük, bu topçu atışları ile püskürtüldü. Burada iddia edildiği gibi bir anlaşma söz konusu değil. Anlaşma olsa bile Türkiye olarak bir harekatla ilgili planlarımızı aynı kararlılıkla uygulamaya devam edeceğiz. Rejim veya başka unsurların bu adımlarının çok ciddi sonuçları olacaktır" dedi.
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın'dan 'Esed-YPG anlaştı' iddiaları hakkında açıklama Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen basın toplantısında konuştu. Kalın, "Esad rejimi ile YPG arasında anlaşma imzalandı mı diye haberler çıktı. Biz ihtiyatla yaklaşılması gerektiğini ifade ettik. Dün yaşanan hadise, Halep civarından gelip Afrin'in güney uçlarına, oradan da şehre girmeye çalışan 40-50 araçlık konvoyun girme teşebbüsünü gördük, bu topçu atışları ile püskürtüldü. Burada iddia edildiği gibi bir anlaşma söz konusu değil. Anlaşma olsa bile Türkiye olarak bir harekatla ilgili planlarımızı aynı kararlılıkla uygulamaya devam edeceğiz. Rejim veya başka unsurların bu adımlarının çok ciddi sonuçları olacaktır" dedi.
'300 koyun projesi'nde başvurular başladı
Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğünce (TİGEM) sözleşme imzalanacak yetiştiricilere satılacak 300 başa kadar küçükbaş hayvan için başvurular başladı.
TİGEM'den edinilen bilgilere göre, koyun sayısının artmamasının et üretimini olumsuz etkilemesinden dolayı Üretici Şartlarında Sözleşmeli Küçükbaş Hayvancılık Projesi'yle sözleşmeli üretim modeli geliştirildi.
Bu modelle köylerde, atıl kalan mera alanlarını üretime kazandırmak, koyun barınaklarının tam kapasite kullanımını sağlanmak, ülkede koyun varlığını artırmak, kırsalda koyunculuk yapan insanları sosyal güvenceye kavuşturmak amaçlandı.
'300 koyun projesi'nde başvurular başladı Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğünce (TİGEM) sözleşme imzalanacak yetiştiricilere satılacak 300 başa kadar küçükbaş hayvan için başvurular başladı. TİGEM'den edinilen bilgilere göre, koyun sayısının artmamasının et üretimini olumsuz etkilemesinden dolayı Üretici Şartlarında Sözleşmeli Küçükbaş Hayvancılık Projesi'yle sözleşmeli üretim modeli geliştirildi. Bu modelle köylerde, atıl kalan mera alanlarını üretime kazandırmak, koyun barınaklarının tam kapasite kullanımını sağlanmak, ülkede koyun varlığını artırmak, kırsalda koyunculuk yapan insanları sosyal güvenceye kavuşturmak amaçlandı.
e-Devlet araması Google’a damga vurdu
12 – 19 Şubat tarihleri arasında en fazla aranan konunun e-Devlet soy ağacı sorgulama olduğu ortaya çıkarıldı. 10 milyondan fazla kişinin yaptığı bu arama Google’a damgasını vurarak bu tarih aralığında ilk sıraya yerleşmeyi başardı. e-Devlet sistemine eklenen en yeni özellik olan soyağacı bilgisi edinme ülke genelinde hızla yayılarak milyonlarca kişinin sisteme girmesini sağladı. Sisteme giriş o kadar fazlaydı ki özellik açıldıktan sadece 3 saat sonra kilitlendi ve iki gün boyunca kullanılamadı. Sonrasında 14 Şubat Çarşamba günü yeniden açılansistem daha sağlıklı çalıştı ve 24 saat içinde 5 milyon üzerinde belge alınmasına olanak tanıdı.
e-Devlet araması Google’a damga vurdu 12 – 19 Şubat tarihleri arasında en fazla aranan konunun e-Devlet soy ağacı sorgulama olduğu ortaya çıkarıldı. 10 milyondan fazla kişinin yaptığı bu arama Google’a damgasını vurarak bu tarih aralığında ilk sıraya yerleşmeyi başardı. e-Devlet sistemine eklenen en yeni özellik olan soyağacı bilgisi edinme ülke genelinde hızla yayılarak milyonlarca kişinin sisteme girmesini sağladı. Sisteme giriş o kadar fazlaydı ki özellik açıldıktan sadece 3 saat sonra kilitlendi ve iki gün boyunca kullanılamadı. Sonrasında 14 Şubat Çarşamba günü yeniden açılansistem daha sağlıklı çalıştı ve 24 saat içinde 5 milyon üzerinde belge alınmasına olanak tanıdı.
Antalyaspor'dan Zeytin Dalı Harekatı'na destek
Süper Lig'in 23. haftasında Antalyaspor deplasmanda Osmanlıspor ile karşı karşıya gelecek. Zorlu mücadeleye hazırlanan Antalyaspor bu sabah aldığı bir haberin ardından kamera karşısına geçti. Zeytin Dalı Harekatı nedeniyle silah başında olan bir taraftar kardeşi vasıtasıyla Antalyaspor'dan imzalı bir forma istedi. 'Savaş' isimli askerin talebi kırmızı-beyazlıları son derece duygulandırdı. Antalyaspor Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu ve futbolcular kamera karşısına geçti. Akrepler çektikleri video ile Mehmetçik'e destek verdi.
Antalyaspor'dan Zeytin Dalı Harekatı'na destek Süper Lig'in 23. haftasında Antalyaspor deplasmanda Osmanlıspor ile karşı karşıya gelecek. Zorlu mücadeleye hazırlanan Antalyaspor bu sabah aldığı bir haberin ardından kamera karşısına geçti. Zeytin Dalı Harekatı nedeniyle silah başında olan bir taraftar kardeşi vasıtasıyla Antalyaspor'dan imzalı bir forma istedi. 'Savaş' isimli askerin talebi kırmızı-beyazlıları son derece duygulandırdı. Antalyaspor Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu ve futbolcular kamera karşısına geçti. Akrepler çektikleri video ile Mehmetçik'e destek verdi.
Galatasaray'da Fernando sevinci
Spor Toto Süper 23. hafta mücadelesinde Türk Telekom Stadı’nda Bursaspor ile karşılaşacak olan Galatasaray’da Fernando sevinci yaşanıyor.
24 Aralık’ta oynanan Göztepe maçında sakatlanan ve yaklaşık 2 aydır formasından uzak kalan Brezilyalı oyuncu, bugünkü idmanda takımla birlikte çalıştı. Tedavisi için geçtiğimiz hafta Portekiz’e giden Fernando’nun ameliyatsız tedavi yöntemini seçtiği için beklenenden erken sahalara döneceği belirtiliyor.
Galatasaray'da Fernando sevinci Spor Toto Süper 23. hafta mücadelesinde Türk Telekom Stadı’nda Bursaspor ile karşılaşacak olan Galatasaray’da Fernando sevinci yaşanıyor. 24 Aralık’ta oynanan Göztepe maçında sakatlanan ve yaklaşık 2 aydır formasından uzak kalan Brezilyalı oyuncu, bugünkü idmanda takımla birlikte çalıştı. Tedavisi için geçtiğimiz hafta Portekiz’e giden Fernando’nun ameliyatsız tedavi yöntemini seçtiği için beklenenden erken sahalara döneceği belirtiliyor.
'Şehit Listesi Sorgulama' yeniden açıldı
Milli Savunma Bakanlığı, 2008 yılında vatandaşların Şehit Listesi'ni görüntüleyebilmesi için şimdiye kadar yapılan savaşlarda şehit olan isimleri internet ortamına aktardı. İnternet sitesinde yer alan Şehit Listesi sistemiyle birlikte vatandaşlar büyüklerinin herhangi bir savaşta şehit olup olmadığını görüntüleyebiliyor.
'Şehit Listesi Sorgulama' yeniden açıldı Milli Savunma Bakanlığı, 2008 yılında vatandaşların Şehit Listesi'ni görüntüleyebilmesi için şimdiye kadar yapılan savaşlarda şehit olan isimleri internet ortamına aktardı. İnternet sitesinde yer alan Şehit Listesi sistemiyle birlikte vatandaşlar büyüklerinin herhangi bir savaşta şehit olup olmadığını görüntüleyebiliyor.
Venezuela'nın dijital parası 'Petro' ilk gününde 735 milyon dolar yatırım aldı
Devlet Başkanı Nicholas Maduro, ülke televizyonunda yaptığı açıklamada kripto para biriminin ön satışlarının ilk gününde 735 milyon dolar değerinde 'Petro' satıldığını bildirdi.
Venezuela'nın dijital parası 'Petro' ilk gününde 735 milyon dolar yatırım aldı Devlet Başkanı Nicholas Maduro, ülke televizyonunda yaptığı açıklamada kripto para biriminin ön satışlarının ilk gününde 735 milyon dolar değerinde 'Petro' satıldığını bildirdi.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >