2100'de insanların günlük kalori ihtiyacı yüzde 80 artacak

Arşiv
Arşiv

Almanya'da bilim insanlarının yapmış olduğu araştırmalara göre insanların kalori ihtiyacının yaklaşık yüzde 80 artacağını ileri sürüldü. 2100'e kadar kişi başı ortalama günlük enerji ihtiyacının 253 kalori artacağını tahmin ediliyor.

BBC'nin haberine göre, sonuçları "PLOS One" dergisinde yayımlanan araştırmada, bu yüzyılın sonunda dünya nüfusunun gıda ihtiyacının da yaklaşık yüzde 80 artacağı tahmin ediliyor.

Almanya'da bulunan Gottingen Üniversitesinden Dr. Lutz Depenbusch, vücut kitle indeksindeki artış nedeniyle daha fazla kaloriye ihtiyacın olacağına işaret ederek, "2100'e kadar kişi başı ortalama günlük enerji ihtiyacının 253 kalori artacağını tahmin ediyoruz." dedi.

Bir öğüne 2 büyük muz ve patates kızartması eklenebilecek

Depenbusch, bir kişinin 253 kalori ihtiyacını karşılamak için öğününe 2 büyük muz veya bir porsiyon patates kızartması ekleyebileceğini söyledi.

Kalori artışından en az Sahra Altı Afrikası ülkeleri etkilenecek

Depenbusch ve Gottingen Üniversitesinden meslektaşı Prof. Dr. Stephan Klasen, hızlı nüfus artışı sebebiyle söz konusu kalori artışından en az Sahra Altı Afrikası ülkelerinin etkileneceğini belirtti.

Kalori ihtiyacını karşılayamamak küresel eşitsizliğe sebep olabilir

Araştırmacılar, artan gıda taleplerinin fiyat artışlarına yol açacağına dikkati çekerken, kalori ihtiyacını karşılayamamanın küresel eşitsizliğe yol açabileceği konusunda da uyarıda bulundu.

2100'de dünya nüfusu 11 milyara çıkacak

Birleşmis Milletler (BM) tarafından hazırlanan "Dünya Nüfus Beklentisi" başlıklı rapora göre şu an yaklaşık 7,7 milyar dünya nüfusu 2050 yılında iki milyar artarak 9,7 milyara yükselecek. Dünya nüfusunun 2100'de 11 milyara çıkacağını tahmin ediyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >