212 ülkeye satışı yapılan Mount&Blade oyunu gizli ihracat şampiyonu oldu

Dijital oyun sektörü başarılarına bir yenisini ekleyerek ihracat şampiyonu çıkardı. Yerli firma TaleWorlds, Türkiye'nin Gizli İhracat Şampiyonları Yarışması'nda "özgün ürün" kategorisinde birinci oldu.

Türkiye İhracatçılar Meclisi ve Dünya Gazetesi iş birliğinde, ihracatın geliştirilmesi ve ülke ekonomisindeki payının artırılması amacıyla, Türkiye'nin gizli ihracat şampiyonları belirlendi.

ODTÜ Teknokent'te faaliyet gösteren yerli oyun firması TaleWorlds, Mount&Blade oyunuyla büyük bir ihracat başarısına imza atarak başarısını kategori şampiyonluğuyla tescilledi.


Engel tanımayan ihracat olanağı

                                    Oyunda kullanılan tüm teknolojiler Ankara'da yerli mühendisler tarafından gerçekleştiriyor. Tüm dünyaya oyunun yanı sıra oyun geliştirme teknolojilerini de satan firma, bu şekilde diğer oyun şirketlerinin de yeni oyunlar geliştirmesine olanak sağlıyor. Firma, bu anlamda yazılım ve teknoloji ihracatı da gerçekleştiriyor.
Engel tanımayan ihracat olanağı Oyunda kullanılan tüm teknolojiler Ankara'da yerli mühendisler tarafından gerçekleştiriyor. Tüm dünyaya oyunun yanı sıra oyun geliştirme teknolojilerini de satan firma, bu şekilde diğer oyun şirketlerinin de yeni oyunlar geliştirmesine olanak sağlıyor. Firma, bu anlamda yazılım ve teknoloji ihracatı da gerçekleştiriyor.
Rakamlarla TaleWorlds​

                                    Firma bugüne kadar 7 milyon oyun satışına imza attı. Satışların yüzde 96'sı yurt dışına yapıldı. Mount&Blade oyunu toplam 212 ülkeye satıldı. Hava, kara ya da deniz yoluna ihtiyaç duyulmadığı için nakliye masrafı veya sıkıntısı da oluşmadı. Dijital dünyanın sunduğu olanaklarla aynı anda tüm dünyaya ulaşılarak bu ihracat başarısı elde edildi.
Rakamlarla TaleWorlds​ Firma bugüne kadar 7 milyon oyun satışına imza attı. Satışların yüzde 96'sı yurt dışına yapıldı. Mount&Blade oyunu toplam 212 ülkeye satıldı. Hava, kara ya da deniz yoluna ihtiyaç duyulmadığı için nakliye masrafı veya sıkıntısı da oluşmadı. Dijital dünyanın sunduğu olanaklarla aynı anda tüm dünyaya ulaşılarak bu ihracat başarısı elde edildi.
Serinin ikinci oyunu yolda

                                    Oyun, satışa çıktığı ilk ay dünyanın en çok satan oyunları sıralamasında birinci sıraya yükseldi. Firma, geçen yıl ODTÜ Teknokent'te Orta Ölçekli Firmalar kategorisinde, çalışan başına en çok ihracatı gerçekleştirerek "ihracat yoğunluğu" ödülü aldı.
Serinin ikinci oyunu yolda Oyun, satışa çıktığı ilk ay dünyanın en çok satan oyunları sıralamasında birinci sıraya yükseldi. Firma, geçen yıl ODTÜ Teknokent'te Orta Ölçekli Firmalar kategorisinde, çalışan başına en çok ihracatı gerçekleştirerek "ihracat yoğunluğu" ödülü aldı.
İlk yerli PlayStation ve Xbox oyunu
Oyun, aynı zamanda dünyanın dört bir yanında hem dijital hem kutulu olarak çıkan ilk yerli PlayStation ve Xbox oyunu olma özelliği taşıyor. Firma, çalışmalarını sürdürdüğü ve merakla beklenen serinin ikinci oyununu gelecek yıl satışa çıkarmayı planlıyor.
Olumlu değerlendirmeler sektörü cesaretlendiriyor
TaleWorlds Genel Müdürü Ali Erkin yaptığı açıklamada, dijital oyun sektörünün ihracatta önemli aktör haline gelme yönünde ciddi adımlar attığını söyledi.

Sektörde yıllık 400 milyon dolar ihracat rakamına ulaştığına işaret eden Erkin, şöyle konuştu:
"Oyun sektörünün bir bileşeni olarak böyle bir ödüle değer bulunmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Bu ödül, bizim için olduğu kadar 10 milyar dolar ihracat hedefleyen dijital oyun sektörü için de büyük bir motivasyon kaynağı olacak. Bakanlıkların, ilgili kurumların sektöre gösterdikleri ilgi ve verdikleri destekleri çok önemsiyoruz. Bu tür olumlu değerlendirmeler sektörü cesaretlendiriyor.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >