2200 yıllık esrarengiz Nazca çizgileri: Sebebi çözülemiyor

Peru'da insan yerleşiminden çok uzak bir bölgede bulunan ilginç hayvan çizimlerinin olduğu Nazca çizgileri M.Ö. 200 yılında yapılmış. Ancak kim tarafından ve neden yapıldığı halen bulunamadı.

İlginç hayvan resimlerinin bulunduğu Nazca çizgilerine internet aleminde mutlaka rastlamış ve abi bunu kim niye yapmış ki? diye bir serzenişte mutlaka bulunmuşsunuzdur. Bilim insanları da aynı şeyi düşünüyor ki; bu enteresan çizimleri yıllardır inceliyorlar.



Peru'da M.Ö 200 yılında yapıldığı düşünülen bu çizgilerin kim tarafından ne amaçla yapıldığı henüz bilinemiyor. Araştırmalar uzaylıları işaret etse de henüz uzaylıların varlığı bile kanıtlanamamışken onları bu çizgilerin sorumlusu olarak göstermek ne kadar doğru olur? M.Ö. 200 ve M.S. 700 yıllarında yapıldığı düşünülen bu çizgiler gerçekte olan ve gerçekte olmayan bazı hayvanları temsil ediyor. Peki o dönemde bu çizgileri yapanlar, nasıl bu çizgileri tepeden görüyormuş gibi yapabildi? Söylenenlere göre çizgiler yeryüzünden zor da olsa anlaşılabiliyor. Tabii bu, yine de çizgilerin görüntülerinin o dönemde uzaydan çekilmediği anlamına gelmez.



Sonuç olarak baktığımızda bilim insanlarının bu çizgiler hakkında tek bildikleri yapıldığı tarih ve neyi temsil ettikleri. Bunun dışında tüm ayrıntılar gizemini koruyor.



Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >