23 Aralık 2019: 6 başlıkta Türkiye'de ve dünyada öne çıkan haberler

Türkiye ve dünyada öne çıkan haberler.
Türkiye ve dünyada öne çıkan haberler.

23 Aralık 2019 Pazartesi günü 'Türkiye'de ve dünyada hangi gelişmeler yaşandı?' 6 başlıkta sizler için özetledik.

6 başlıkta 23 Aralık 2019 Pazartesi günü Türkiye'de ve dünyada öne çıkan haberleri derledik.

Azerbaycan'da yerel seçimler yapılıyor
Azerbaycan'da şehir, kasaba ve köy belediye meclis üyeliği için seçim yapılıyor.4 milyon 972 bin seçmenin oy kullanacak.
Azerbaycan'da yerel seçimler yapılıyor Azerbaycan'da şehir, kasaba ve köy belediye meclis üyeliği için seçim yapılıyor.4 milyon 972 bin seçmenin oy kullanacak.
Yılın son derbisinin galibi Fenerbahçe
Fenerbahçe, Süper Lig'in 16. haftasında evinde Beşiktaş'ı 3-1 mağlup etti ve yılın son derbisinden galibiyetle ayrılan taraf oldu. Sarı lacivertliler bu sonuçla puanını 28'e yükselterek şampiyonluk yarışında kalmak adına kritik puanları hanesine yazdırırken 6 maçlık galibiyet serisinin ardından üst üste 2. yenilgisini alan siyah beyazlılar 27 puanda kaldı.
Yılın son derbisinin galibi Fenerbahçe Fenerbahçe, Süper Lig'in 16. haftasında evinde Beşiktaş'ı 3-1 mağlup etti ve yılın son derbisinden galibiyetle ayrılan taraf oldu. Sarı lacivertliler bu sonuçla puanını 28'e yükselterek şampiyonluk yarışında kalmak adına kritik puanları hanesine yazdırırken 6 maçlık galibiyet serisinin ardından üst üste 2. yenilgisini alan siyah beyazlılar 27 puanda kaldı.
MTV zammında indirime gidildi: İşte 2020 MTV ücretleri
Araç sahiplerinin her yıl ödediği Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) için yeni oranlar belli oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2020 yılında uygulanacak MTV'de zam oranını yüzde 22.58'den yüzde 12'ye çekerek indirim yapma yetkisini kullandı. Konuya ilişkin Cumhurbaşkanı kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı.
MTV zammında indirime gidildi: İşte 2020 MTV ücretleri Araç sahiplerinin her yıl ödediği Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) için yeni oranlar belli oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2020 yılında uygulanacak MTV'de zam oranını yüzde 22.58'den yüzde 12'ye çekerek indirim yapma yetkisini kullandı. Konuya ilişkin Cumhurbaşkanı kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı.
Kanal İstanbul için ÇED raporu komisyondan geçti
Kanal İstanbul ile ilgili gelişmeler gündemde yerini korurken Cumhurbaşkanı Erdoğan, cumartesi günü yaptığı açıklamada da önümüzdeki günlerde Kanal İstanbul'un ihalesinin yapılıp inşaata başlanacağını duyurdu. Kanal İstanbul ile ilgili ÇED raporu inceleme değerlendirme komisyonunda kabul edildi. Çevre ve Şehiricilik Bakanlığı'nın sitesinden Kanal İstanbul'un ÇED Raporu açıklandı. Projeyle ilgili ÇED raporu, 10 gün süreyle halkın görüşüne açıldı.
Kanal İstanbul için ÇED raporu komisyondan geçti Kanal İstanbul ile ilgili gelişmeler gündemde yerini korurken Cumhurbaşkanı Erdoğan, cumartesi günü yaptığı açıklamada da önümüzdeki günlerde Kanal İstanbul'un ihalesinin yapılıp inşaata başlanacağını duyurdu. Kanal İstanbul ile ilgili ÇED raporu inceleme değerlendirme komisyonunda kabul edildi. Çevre ve Şehiricilik Bakanlığı'nın sitesinden Kanal İstanbul'un ÇED Raporu açıklandı. Projeyle ilgili ÇED raporu, 10 gün süreyle halkın görüşüne açıldı.
Adalar'dan fayton kaldırılıyor: Yerine elektrikli araçlar geliyor
Adalar'da geçtiğimiz günlerde atlarda görülen ruam hastalığı sonucu 3 ay süreyle atlı fayton kullanımı durdurulmuştu. Bugün ise Adalıların talebi üzerine fayton kalkıyor, 35 adet turistik fayton kalacak. Yaz aylarından itibaren ulaşım elektrikli ve lastikli araçlarla yapılacağı duyuruldu.
Adalar'dan fayton kaldırılıyor: Yerine elektrikli araçlar geliyor Adalar'da geçtiğimiz günlerde atlarda görülen ruam hastalığı sonucu 3 ay süreyle atlı fayton kullanımı durdurulmuştu. Bugün ise Adalıların talebi üzerine fayton kalkıyor, 35 adet turistik fayton kalacak. Yaz aylarından itibaren ulaşım elektrikli ve lastikli araçlarla yapılacağı duyuruldu.
2020 yılı trafik cezası, pasaport ve yeni kimlik harcı ücretleri belli oldu
Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği, Resmi Gazete'de yayımlandı. Bu kapsamda,2020 yılı için yeniden değerleme oranı yüzde 22.58 olarak belirlendi. Böylece pasaport harcı, yeni kimlik bedeli, trafik cezaları ücretleri kesinleşti.
2020 yılı trafik cezası, pasaport ve yeni kimlik harcı ücretleri belli oldu Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği, Resmi Gazete'de yayımlandı. Bu kapsamda,2020 yılı için yeniden değerleme oranı yüzde 22.58 olarak belirlendi. Böylece pasaport harcı, yeni kimlik bedeli, trafik cezaları ücretleri kesinleşti.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >