23 Eylül 2019: 6 başlıkta Türkiye'de ve dünyada öne çıkan haberler

Türkiye'den ve dünyadan önemli gelişmeler
Türkiye'den ve dünyadan önemli gelişmeler

23 Eylül 2019 Pazartesi günü 'Türkiye'de ve dünyada hangi gelişmeler yaşandı?' 6 başlıkta sizler için özetledik.

6 başlıkta 23 Eylül 2019 Pazartesi günü Türkiye'de ve dünyada öne çıkan haberleri derledik.

TeknoFest rekor kırdı: 1 milyon 720 bin kişi festivale akın etti
Türkiye'nin en büyük teknoloji festivali olmasıyla büyük bir öneme sahip olan ve bu nedenle de adından sıkça söz ettiren festivali TeknoFest İstanbul Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali rekor katılıma imza attı. Her gün neredeyse metro seferlerini durma noktasına getiren festivale bu yıl 1 milyon 720 bin kişi katılım gösterdi.
TeknoFest rekor kırdı: 1 milyon 720 bin kişi festivale akın etti Türkiye'nin en büyük teknoloji festivali olmasıyla büyük bir öneme sahip olan ve bu nedenle de adından sıkça söz ettiren festivali TeknoFest İstanbul Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali rekor katılıma imza attı. Her gün neredeyse metro seferlerini durma noktasına getiren festivale bu yıl 1 milyon 720 bin kişi katılım gösterdi.
CHP'nin IMF ile görüşmesi: Çifte standart var
Ortaya çıkan ilginç görüntüler nedeniyle CHP son günlerin gündem maddesi haline geldi. AK Parti Sözcüsü Çelik, CHP'li bazı vekillerin IMF ile görüştüğü haberlerine ilişkin açıklama yaptı. Çelik, "Burada çifte standart var. Bir de kendileri açısından yine tutarsız bir durum var." dedi.
CHP'nin IMF ile görüşmesi: Çifte standart var Ortaya çıkan ilginç görüntüler nedeniyle CHP son günlerin gündem maddesi haline geldi. AK Parti Sözcüsü Çelik, CHP'li bazı vekillerin IMF ile görüştüğü haberlerine ilişkin açıklama yaptı. Çelik, "Burada çifte standart var. Bir de kendileri açısından yine tutarsız bir durum var." dedi.
Kamuda çok önemli hamle: 'Çakar lamba' 1 Kasım itibarıyla yasaklanıyor
Trafiğin seyrini tehlikeye düşüren 'çakar lamba' ile ilgili İçişleri Bakanlığı harekete geçti. Buna göre, 1 Kasım'dan itibaren kamu, mahalli idareler ve üniversitelerde, üst düzey yönetici, genel müdür ve daire başkanlarının araçlarında "çakar lamba" kullanmasının yasaklanacağı, kurallara uymayan araçların trafikten men edileceği açıklandı.
GZT, elektrikli bisikletlere dahi takılabilen 'çakar lambaların' satış denetimine dikkati çekerek, denetimlerin artırılmasının önemine işaret etmişti. Bakanlık, "Çakar lamba" uyarı sistemi, makam sahibi araçta olduğu sürece sadece bu aracın korunmasından sorumlu araçlarda aktif kullanılacağını bildirdi.
Kamuda çok önemli hamle: 'Çakar lamba' 1 Kasım itibarıyla yasaklanıyor Trafiğin seyrini tehlikeye düşüren 'çakar lamba' ile ilgili İçişleri Bakanlığı harekete geçti. Buna göre, 1 Kasım'dan itibaren kamu, mahalli idareler ve üniversitelerde, üst düzey yönetici, genel müdür ve daire başkanlarının araçlarında "çakar lamba" kullanmasının yasaklanacağı, kurallara uymayan araçların trafikten men edileceği açıklandı. GZT, elektrikli bisikletlere dahi takılabilen 'çakar lambaların' satış denetimine dikkati çekerek, denetimlerin artırılmasının önemine işaret etmişti. Bakanlık, "Çakar lamba" uyarı sistemi, makam sahibi araçta olduğu sürece sadece bu aracın korunmasından sorumlu araçlarda aktif kullanılacağını bildirdi.
Irak'ın Kuzeyinde iki askerimiz şehit oldu
MSB'den yapılan açıklamaya göre Irak'ın Kuzeyinde ikmal konvoyunun geçişi esnasında PKK'lı teröristler tarafından önceden yerleştirilen el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu 2 asker şehit oldu.
Irak'ın Kuzeyinde iki askerimiz şehit oldu MSB'den yapılan açıklamaya göre Irak'ın Kuzeyinde ikmal konvoyunun geçişi esnasında PKK'lı teröristler tarafından önceden yerleştirilen el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu 2 asker şehit oldu.
Suriye Anayasa Komitesi oluşturuldu
Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres, Suriye anayasa komitesinin oluşturulduğunu açıkladı. Guterres, ilerleyen haftalarda komitenin Cenevre'de toplanacağını söyledi.
Suriye Anayasa Komitesi oluşturuldu Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres, Suriye anayasa komitesinin oluşturulduğunu açıkladı. Guterres, ilerleyen haftalarda komitenin Cenevre'de toplanacağını söyledi.
Türk F-16'lar Suriye hava sahasında
Türk Hava Kuvvetleri Komutanlığına bağlı F-16'lar Suriye hava sahasına girdi. MSB'den yapılan açıklamada "Doğal Kararlılık Harekatı kapsamında Hava Kuvvetleri Komutanlığına ait iki F-16 ile 10.00-12.00 arasında Suriye hava sahasında uçuş icra edildi" denildi. F-16'lar iki saat boyunca hava sahasında kaldı.
Türk F-16'lar Suriye hava sahasında Türk Hava Kuvvetleri Komutanlığına bağlı F-16'lar Suriye hava sahasına girdi. MSB'den yapılan açıklamada "Doğal Kararlılık Harekatı kapsamında Hava Kuvvetleri Komutanlığına ait iki F-16 ile 10.00-12.00 arasında Suriye hava sahasında uçuş icra edildi" denildi. F-16'lar iki saat boyunca hava sahasında kaldı.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >