23 Ocak: 10 başlıkta Türkiye ve dünya gündemi

Türk bayrağı
Türk bayrağı

Üsteğmenin şehit düştüğü köy teröristlerden temizlendi... 23 Ocak'ta Türkiye ve dünyada neler yaşandı? 10 başlıkta günü özetlediğimiz haberi inceleyin, bonus videolarımızı izlemeyi unutmayın!

Bugün Türkiye ve dünya gündeminin dikkat çeken 10 başlığının listelendiği haberimizde, TSK'nın Afrin'e yönelik başlattığı Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin gelişmelerden Bollywood'un ünlü yıldızları Netanyahu tepkisine kadar birçok gelişmeyi sizin için derledik.

İşte GZT editörlerinin seçtiği günün öne çıkan 10 haberi:

Zeytin Dalı Harekatı'nda ikinci şehit haberi geldi

                                    
                                    
                                    Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK), Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ile birlikte yürüttüğü 'Zeytin Dalı Harekatı'ndan acı haber geldi. Üsteğmen Oğuz Kaan Usta (30) şehit oldu. Antalya'da bir okulda İngilizce öğretmeni olan eşi Saide Üstüner Usta'ya acı haber verildi. Şehit Üsteğmen Usta'nın anne ve babasının ise Ankara'da oturduğu kaydedildi.
Zeytin Dalı Harekatı'nda ikinci şehit haberi geldi Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK), Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ile birlikte yürüttüğü 'Zeytin Dalı Harekatı'ndan acı haber geldi. Üsteğmen Oğuz Kaan Usta (30) şehit oldu. Antalya'da bir okulda İngilizce öğretmeni olan eşi Saide Üstüner Usta'ya acı haber verildi. Şehit Üsteğmen Usta'nın anne ve babasının ise Ankara'da oturduğu kaydedildi.
Alaska'da 8.2 büyüklüğünde deprem

                                    
                                    
                                    Alaska'da 8.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem, Kodiak kasabasının 280 klometre güneydoğusunda gerçekleşti. Alaska, Kanada ve ABD’nin batı kesimleri için ABD’den tsunami uyarısı geldi. Sarsıntının merkez üssü, Pasifik Ateş Çemberi üzerinde yer alıyor.
Alaska'da 8.2 büyüklüğünde deprem Alaska'da 8.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem, Kodiak kasabasının 280 klometre güneydoğusunda gerçekleşti. Alaska, Kanada ve ABD’nin batı kesimleri için ABD’den tsunami uyarısı geldi. Sarsıntının merkez üssü, Pasifik Ateş Çemberi üzerinde yer alıyor.
'WhatsApp ücretli oluyor' mesajlarına dikkat!

                                    
                                    
                                    Popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp`taki "WhatsApp ücretli oluyor" tehlikesi pek çok kullanıcıyı hedef aldı. Kullanıma girdiği ilk dönemde ücretsiz olmayan popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp, kullanıcılarından 0.99 dolar gibi bir ücret alıyordu. Bu uygulama ortadan kalkalı yıllar oldu. Ancak WhatsApp`ın hala paralı döneme geri dönüp dönmeyeceği en çok konuşulan konulardan biri. Özellikle WhatsApp`ın iş odaklı sürümü olan WhatsApp Business`ı kullanıma sunması bu konunun yeniden gündeme gelmesine neden oldu. Bu popülarite elbette hacker`ların da iştahını kabartıyor.
'WhatsApp ücretli oluyor' mesajlarına dikkat! Popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp`taki "WhatsApp ücretli oluyor" tehlikesi pek çok kullanıcıyı hedef aldı. Kullanıma girdiği ilk dönemde ücretsiz olmayan popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp, kullanıcılarından 0.99 dolar gibi bir ücret alıyordu. Bu uygulama ortadan kalkalı yıllar oldu. Ancak WhatsApp`ın hala paralı döneme geri dönüp dönmeyeceği en çok konuşulan konulardan biri. Özellikle WhatsApp`ın iş odaklı sürümü olan WhatsApp Business`ı kullanıma sunması bu konunun yeniden gündeme gelmesine neden oldu. Bu popülarite elbette hacker`ların da iştahını kabartıyor.
Hükümetten Meclis'e Afrin brifingi

                                    
                                    
                                    Haftaya salı günü Genel Kurul'da Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli Afrin'de yapılan Zaytin Dalı operasyonu hakkında bilgilendirme yapacak. Afrin harekatın dördüncü gününde toplamda 15 nokta terörden temizlendi.
Hükümetten Meclis'e Afrin brifingi Haftaya salı günü Genel Kurul'da Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli Afrin'de yapılan Zaytin Dalı operasyonu hakkında bilgilendirme yapacak. Afrin harekatın dördüncü gününde toplamda 15 nokta terörden temizlendi.
Kar yok sıcaklıklar artıyor

                                    
                                    
                                    İstanbul'da beklenen hava durumuna ilişkin soruları yanıtlayan Kocaman, başta Marmara olmak üzere tüm yurtta havanın soğuduğunu dile getirdi. Kocaman, rüzgarın kuzeye döndüğünü belirterek, "Kuzeyden 50 kilometre gibi kuvvetli bir şekilde esiyor. Bu önümüzdeki günlerde de devam edecek. Bugün dahil, çarşamba ve perşembe günleri rüzgar devam edecek." diye konuştu.
Kar yok sıcaklıklar artıyor İstanbul'da beklenen hava durumuna ilişkin soruları yanıtlayan Kocaman, başta Marmara olmak üzere tüm yurtta havanın soğuduğunu dile getirdi. Kocaman, rüzgarın kuzeye döndüğünü belirterek, "Kuzeyden 50 kilometre gibi kuvvetli bir şekilde esiyor. Bu önümüzdeki günlerde de devam edecek. Bugün dahil, çarşamba ve perşembe günleri rüzgar devam edecek." diye konuştu.
Antalya ve Nevşehir'de 'teknoloji geliştirme bölgesi'

                                    
                                    
                                    Antalya ve Nevşehir'de bazı alanlar "teknoloji geliştirme bölgeleri" olarak tespit edildi. Konuya ilişkin Bakanlar Kurulu kararları, Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, Antalya'nın Döşemealtı ilçesi Kömürcüler mahallesindeki 3 ayrı alan "Antalya OSB Teknoloji Geliştirme Bölgesi" olarak belirlendi. Nevşehir'in Merkez ilçesi Sulusaray Cumhuriyet Mahallesi'ndeki 25 bin metrekare alan da "Kapadokya Teknoloji Geliştirme Bölgesi" olarak tespit edildi. Bu gelişmeler akabinde yapılacak çalışmalar sonucunda oldukça dikkat çekici teknolojik hamleler ile karşılaşılması bekleniyor.
Antalya ve Nevşehir'de 'teknoloji geliştirme bölgesi' Antalya ve Nevşehir'de bazı alanlar "teknoloji geliştirme bölgeleri" olarak tespit edildi. Konuya ilişkin Bakanlar Kurulu kararları, Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, Antalya'nın Döşemealtı ilçesi Kömürcüler mahallesindeki 3 ayrı alan "Antalya OSB Teknoloji Geliştirme Bölgesi" olarak belirlendi. Nevşehir'in Merkez ilçesi Sulusaray Cumhuriyet Mahallesi'ndeki 25 bin metrekare alan da "Kapadokya Teknoloji Geliştirme Bölgesi" olarak tespit edildi. Bu gelişmeler akabinde yapılacak çalışmalar sonucunda oldukça dikkat çekici teknolojik hamleler ile karşılaşılması bekleniyor.
Galatasaray'ın yeni başkanı Mustafa Cengiz'in ilk icraatı belli oldu

                                    
                                    
                                    Seçimi kazanmaya odaklanan ve mali planlarını buna göre yapan Dursun Özbek ve yönetiminin ödemesi gereken acil borçlar, Mustafa Cengiz ve ekibinin ilk icraatı oldu. Özellikle kulüp çalışanlarının bir süredir geciken ödemeleri ve dışarıya borç için Dursun Özbek'in 5 milyon dolar kredi çekerek parayı bloke ettiği öğrenildi. Mustafa Cengiz’in ödeme tarihi son günü 23 Ocak (Bugün) olan borçları ödemek için yoğun bir şekilde çalıştığı belirtildi.
Galatasaray'ın yeni başkanı Mustafa Cengiz'in ilk icraatı belli oldu Seçimi kazanmaya odaklanan ve mali planlarını buna göre yapan Dursun Özbek ve yönetiminin ödemesi gereken acil borçlar, Mustafa Cengiz ve ekibinin ilk icraatı oldu. Özellikle kulüp çalışanlarının bir süredir geciken ödemeleri ve dışarıya borç için Dursun Özbek'in 5 milyon dolar kredi çekerek parayı bloke ettiği öğrenildi. Mustafa Cengiz’in ödeme tarihi son günü 23 Ocak (Bugün) olan borçları ödemek için yoğun bir şekilde çalıştığı belirtildi.
Üsteğmenin şehit düştüğü köy teröristlerden temizlendi 

                                    
                                    
                                    Üsteğmen Oğuz Kaan Usta bugün Ömer Kuşağı Köyü'ne yapılan operasyon sırasında şehit düştü. Türk Silahlı Kuvvetleri ve Özgür Suriye Ordusu, Racu'ya bağlı Ömer Uşağı Köyü'nü teröristlerden arındırdı.
Üsteğmenin şehit düştüğü köy teröristlerden temizlendi Üsteğmen Oğuz Kaan Usta bugün Ömer Kuşağı Köyü'ne yapılan operasyon sırasında şehit düştü. Türk Silahlı Kuvvetleri ve Özgür Suriye Ordusu, Racu'ya bağlı Ömer Uşağı Köyü'nü teröristlerden arındırdı.
Bollywood'un ünlü yıldızları İsrail Başbakanı Netanyahu'nun teklifini reddetti

                                    
                                    
                                    Geçtiğimiz hafta Hindistan'a gerçekleştirdiği resmi ziyareti ile Hindistan ile daha yakın ilişkiler kurma sözü veren Netanyahu’yu başkent Yeni Delhi’de İsrail’i ziyaret eden ilk Hindistanlı lider olan Hindistan Başbakanı Narendra Modi tarafından karşılanmıştı.Haber 7'de yer alan habere göre; dünyaca ünlü aktörler Amir Khan, Salman Khan ve Shah Rukh Khan'ın söz konusu davete katılmadığı, Filistin halkının maruz kaldığı zulmü protesto etmek ve Filistinlilerle dayanışma içinde olduklarını göstermek için Netanyahu ile görüşmeyi reddettiği öğrenildi. Aktörlerin bu tutumu sosyal medyada büyük destek gördü.
Bollywood'un ünlü yıldızları İsrail Başbakanı Netanyahu'nun teklifini reddetti Geçtiğimiz hafta Hindistan'a gerçekleştirdiği resmi ziyareti ile Hindistan ile daha yakın ilişkiler kurma sözü veren Netanyahu’yu başkent Yeni Delhi’de İsrail’i ziyaret eden ilk Hindistanlı lider olan Hindistan Başbakanı Narendra Modi tarafından karşılanmıştı.Haber 7'de yer alan habere göre; dünyaca ünlü aktörler Amir Khan, Salman Khan ve Shah Rukh Khan'ın söz konusu davete katılmadığı, Filistin halkının maruz kaldığı zulmü protesto etmek ve Filistinlilerle dayanışma içinde olduklarını göstermek için Netanyahu ile görüşmeyi reddettiği öğrenildi. Aktörlerin bu tutumu sosyal medyada büyük destek gördü.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >