24 Eylül 2019: 6 başlıkta Türkiye'de ve dünyada öne çıkan haberler

Türkiye'den ve dünyadan önemli gelişmeler
Türkiye'den ve dünyadan önemli gelişmeler

24 Eylül 2019 Salı günü 'Türkiye'de ve dünyada hangi gelişmeler yaşandı?' 6 başlıkta sizler için özetledik.

6 başlıkta 24 Eylül 2019 Salı günü Türkiye'de ve dünyada öne çıkan haberleri derledik.

İstanbul'da deprem oldu
İstanbul'da saat 11.00 sularında deprem meydana geldi. Kısa sürede paniğe yol açan deprem, çevre illerde de hissedildi. AFAD'ın verilerine göre Marmara Denizi, Silivri açıklarında meydana gelen depremin şiddetinin 4,6 olduğu açıklandı.
İstanbul'da deprem oldu İstanbul'da saat 11.00 sularında deprem meydana geldi. Kısa sürede paniğe yol açan deprem, çevre illerde de hissedildi. AFAD'ın verilerine göre Marmara Denizi, Silivri açıklarında meydana gelen depremin şiddetinin 4,6 olduğu açıklandı.
İlk Aday: Beşiktaş'ın yeni başkanı kim olacak?
Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, düzenlediği basın toplantısıyla görevinden istifa ettiğini açıkladı.
Beşiktaş'ta ilk başkan adayı da çıkmak üzere. İHA'ya konuşan Hürsel Tekinoktay, yarın yapacakları görüşmenin ardından başkanlığını açıklayabileceğini söyledi. 30 gün içerisinde seçime gitmesi beklenen Beşiktaş'ta yeni başkanın kim olacağı da artık büyük bir merak konusu oldu. Camiada iki isim ön plana çıkıyor; Ahmet Nur Çebi ve Serdar Adalı. Adı geçen isimlerden birisi olan Yıldırım Demirören ise gündeminde başkanlık olmadığını söyledi. TRT Spor'da Orman'ın istifasını yorumlayan Beşiktaş muhabiri Fatih Doğan, "Sayın Yıldırım Demirören ile telefonda görüştüm. 'Beşiktaş başkanlığı şu an gündemimde yok" ifadelerini kullandı.
İlk Aday: Beşiktaş'ın yeni başkanı kim olacak? Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, düzenlediği basın toplantısıyla görevinden istifa ettiğini açıkladı. Beşiktaş'ta ilk başkan adayı da çıkmak üzere. İHA'ya konuşan Hürsel Tekinoktay, yarın yapacakları görüşmenin ardından başkanlığını açıklayabileceğini söyledi. 30 gün içerisinde seçime gitmesi beklenen Beşiktaş'ta yeni başkanın kim olacağı da artık büyük bir merak konusu oldu. Camiada iki isim ön plana çıkıyor; Ahmet Nur Çebi ve Serdar Adalı. Adı geçen isimlerden birisi olan Yıldırım Demirören ise gündeminde başkanlık olmadığını söyledi. TRT Spor'da Orman'ın istifasını yorumlayan Beşiktaş muhabiri Fatih Doğan, "Sayın Yıldırım Demirören ile telefonda görüştüm. 'Beşiktaş başkanlığı şu an gündemimde yok" ifadelerini kullandı.
Ahmet Haluk Dursun'un ismi Ahlat'taki bir caddeye verilecek
Geçen ay Van'ın Erciş ilçesinde kaza geçirerek hayatını kaybeden Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Haluk Dursun'un ismi Ahlat'taki bir caddeye verilecek. Ahlat Belediye Başkanı Abdulalim Mümtaz Çoban, ''Hocamızın isminin caddeye verilmesi konusunda karar alan Meclis üyelerimize teşekkür ediyorum'' dedi.
Ahmet Haluk Dursun'un ismi Ahlat'taki bir caddeye verilecek Geçen ay Van'ın Erciş ilçesinde kaza geçirerek hayatını kaybeden Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Haluk Dursun'un ismi Ahlat'taki bir caddeye verilecek. Ahlat Belediye Başkanı Abdulalim Mümtaz Çoban, ''Hocamızın isminin caddeye verilmesi konusunda karar alan Meclis üyelerimize teşekkür ediyorum'' dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan BM Genel Kurulu'nda dünyaya ders verdi
Cumhurbaşkanı Erdoğan, BM Genel Kurulu'nda dünya kamuoyunun tepkisini çeken kritik başlıklara ilişkin çok önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan; İsrail'in Filistin'i işgaline, giderek artan göçmen krizine, gelir adaletsizliğine, Cemal Kaşıkçı'nın hala neticelenmeyen cinayetine ve terör sorununa dikkati çekti. Konuşması esnasında Aylan bebeğin ölümünü de hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, kurul tarafından uzun alkış aldı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan BM Genel Kurulu'nda dünyaya ders verdi Cumhurbaşkanı Erdoğan, BM Genel Kurulu'nda dünya kamuoyunun tepkisini çeken kritik başlıklara ilişkin çok önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan; İsrail'in Filistin'i işgaline, giderek artan göçmen krizine, gelir adaletsizliğine, Cemal Kaşıkçı'nın hala neticelenmeyen cinayetine ve terör sorununa dikkati çekti. Konuşması esnasında Aylan bebeğin ölümünü de hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, kurul tarafından uzun alkış aldı.
Karacahisar Kalesi'ndeki kazı çalışmaları 5 yıl aradan sonra yeniden başladı
Osman Gazi tarafından fethedilen Karacahisar Kalesi'ndeki kazı çalışmaları 5 yıl aradan sonra yeniden başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığının izniyle, Anadolu Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Hasan Yılmazyaşar'ın koordinatörlüğünde başlatılan çalışmalar için, Eskişehir Valisi Özdemir Çakacak ve Muharip Hava Kuvveti Komutanı Hava Orgeneral Atilla Gülan incelemelerde bulundu.
Karacahisar Kalesi'ndeki kazı çalışmaları 5 yıl aradan sonra yeniden başladı Osman Gazi tarafından fethedilen Karacahisar Kalesi'ndeki kazı çalışmaları 5 yıl aradan sonra yeniden başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığının izniyle, Anadolu Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Hasan Yılmazyaşar'ın koordinatörlüğünde başlatılan çalışmalar için, Eskişehir Valisi Özdemir Çakacak ve Muharip Hava Kuvveti Komutanı Hava Orgeneral Atilla Gülan incelemelerde bulundu.
Fethiye'nin Kayaköy Mahallesi'nde 'Gladyatör' filminin çekileceği iddia edildi
Muğla Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu'nca Birinci Grup Anıtsal Yapı olarak tescil edilen Fethiye'nin Kayaköy Mahallesi'nde 'Gladyatör' filminin çekileceği iddia edildi. Kayaköy Muhtarı Metin Çelik, ''Gladyatör- 2 filminin çekimlerinin bir kısmının bile burada yapılacak olması bölge için büyük kazanım olacaktır. Dünyanın dikkatini buraya çekecektir'' dedi.
Fethiye'nin Kayaköy Mahallesi'nde 'Gladyatör' filminin çekileceği iddia edildi Muğla Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu'nca Birinci Grup Anıtsal Yapı olarak tescil edilen Fethiye'nin Kayaköy Mahallesi'nde 'Gladyatör' filminin çekileceği iddia edildi. Kayaköy Muhtarı Metin Çelik, ''Gladyatör- 2 filminin çekimlerinin bir kısmının bile burada yapılacak olması bölge için büyük kazanım olacaktır. Dünyanın dikkatini buraya çekecektir'' dedi.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >