24 Ocak: 10 başlıkta Türkiye ve dünya gündemi

Türk tankı
Türk tankı

Zeytin Dalı Harekatı 5. gününde... 24 Ocak'ta Türkiye ve dünyada neler yaşandı? 10 başlıkta günü özetlediğimiz haberi inceleyin, bonus videolarımızı izlemeyi unutmayın!

Bugün Türkiye ve dünya gündeminin dikkat çeken 10 başlığının listelendiği haberimizde, TSK'nın Afrin'e yönelik başlattığı Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin gelişmelerden UEFA Uluslar Ligi'ndeki Türkiye'nin rakiplerine kadar birçok gelişmeyi sizin için derledik.

İşte GZT editörlerinin seçtiği günün öne çıkan 10 haberi:

Cumhurbaşkanı Erdoğan neden 'Zeytin Dalı' olduğunu açıkladı

                                    Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen muhtarlar toplantısında TSK'nın Afrin'de yürüttüğü harekatın adının neden 'Zeytin Dalı' olduğunu açıkladı. Erdoğan, "Zeytin Dalı operasyonu. Zeytin bizim inancımızda çok kutludur. Bu aynı zamanda özgürlüklerin müjdecisidir. Biz de bu zeytin dalı olarak bunu kullandık" dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan neden 'Zeytin Dalı' olduğunu açıkladı Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen muhtarlar toplantısında TSK'nın Afrin'de yürüttüğü harekatın adının neden 'Zeytin Dalı' olduğunu açıkladı. Erdoğan, "Zeytin Dalı operasyonu. Zeytin bizim inancımızda çok kutludur. Bu aynı zamanda özgürlüklerin müjdecisidir. Biz de bu zeytin dalı olarak bunu kullandık" dedi.
UEFA Uluslar Ligi'nde Türkiye'nin rakipleri belli oldu

                                    UEFA'nın A Milli Takım düzeyindeki yeni turnuvası UEFA Uluslar Ligi'nin kuraları İsviçre'nin Lozan kentinde çekildi. Milli Takımımızın rakipleri Rusya ve İsveç oldu.
UEFA Uluslar Ligi'nde Türkiye'nin rakipleri belli oldu UEFA'nın A Milli Takım düzeyindeki yeni turnuvası UEFA Uluslar Ligi'nin kuraları İsviçre'nin Lozan kentinde çekildi. Milli Takımımızın rakipleri Rusya ve İsveç oldu.
İstanbul'da beklenen kar bugün yağdı

                                    Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan uyarıların ardından kentte dün sulu şekilde yağan kar bugün sabah erken saatlerde özellikle yüksek ilçelerde yağmaya başladı. Yoğun ve ince şekilde yağan kar bir olumsuzluğa yol açmazken trafiğin de normal seyrinde aktığı görüldü. Havada güneş olmasına rağmen kar yağması ilginç görüntü oluşturdu. Özellikle Beylikdüzü, Kartal ve Ataşehir’de yağmaya başlayan karın ilerleyen saatlerde de devam etmesi ve kent genelinde etkili olması bekleniyor.
İstanbul'da beklenen kar bugün yağdı Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan uyarıların ardından kentte dün sulu şekilde yağan kar bugün sabah erken saatlerde özellikle yüksek ilçelerde yağmaya başladı. Yoğun ve ince şekilde yağan kar bir olumsuzluğa yol açmazken trafiğin de normal seyrinde aktığı görüldü. Havada güneş olmasına rağmen kar yağması ilginç görüntü oluşturdu. Özellikle Beylikdüzü, Kartal ve Ataşehir’de yağmaya başlayan karın ilerleyen saatlerde de devam etmesi ve kent genelinde etkili olması bekleniyor.
Google'da en çok 'Afrin Operasyonu' arandı

                                    Geçtiğimiz hafta Google üzerinden en çok aradığımız konu ve kelimeler açıklandı. Interpress'in Google Türkiye'den elde edilen verilere göre 15-22 Ocak tarihleri arasında ülkemizde en çok aranan konunun "Afrin Operasyonu" olduğu ifade edildi. Afrin Operasyonu'nun ardında, 2. sırada ise geçtiğimiz günlerde kaybettiğimiz ünlü oyuncu Turan Özdemir yer aldı. 3. sırada Cranberries'in kısa süre önce hayatını kaybeden solisti Dolores O'Riordan bulundu.
Google'da en çok 'Afrin Operasyonu' arandı Geçtiğimiz hafta Google üzerinden en çok aradığımız konu ve kelimeler açıklandı. Interpress'in Google Türkiye'den elde edilen verilere göre 15-22 Ocak tarihleri arasında ülkemizde en çok aranan konunun "Afrin Operasyonu" olduğu ifade edildi. Afrin Operasyonu'nun ardında, 2. sırada ise geçtiğimiz günlerde kaybettiğimiz ünlü oyuncu Turan Özdemir yer aldı. 3. sırada Cranberries'in kısa süre önce hayatını kaybeden solisti Dolores O'Riordan bulundu.
Afrin’de belediye hoparlöründen ‘kaçmayın’ anonsu

                                    Zeytin Dalı Harekatı’nın ilk 4 gününde 200’ün üzerinde teröristin öldürülmesi Afrin’i işgal eden teröristlerin morallerini bozdu. Afrin’de belediyelere ait hoparlörlerden terör örgütü militanlarına dağılmamaları, görev yerlerini terk etmemeleri ve motivasyonlarını kaybetmemeleri yönünde anonslar yapıldığı ortaya çıktı.
Afrin’de belediye hoparlöründen ‘kaçmayın’ anonsu Zeytin Dalı Harekatı’nın ilk 4 gününde 200’ün üzerinde teröristin öldürülmesi Afrin’i işgal eden teröristlerin morallerini bozdu. Afrin’de belediyelere ait hoparlörlerden terör örgütü militanlarına dağılmamaları, görev yerlerini terk etmemeleri ve motivasyonlarını kaybetmemeleri yönünde anonslar yapıldığı ortaya çıktı.
Dünyanın ilk robot vatandaşı Sophia, Türkiye'ye geliyor

                                    İnsansı robotlar konusunda çok önemli bir adım atarak robot Sophia’ya vatandaşlık veren Suudi Arabistan, bu sayede robotların gelişimi konusunda önemli bir kilometre taşı yerleştirdi. Hanson Robotics tarafından tanıtılarak robot Sophia, konuşma, konuşulanı anlama ve yapay zeka sayesinde sürekli kendini geliştirme özellikleriyle büyük bir ilgiyle karşılandı. Sophia, 19 Nisan tarihinde Uniq İstanbul’da gerçekleşecek etkinliğe katılarak Türkiye’ye ziyaret ettiği ülkeler konusunda öncülük vermiş olacak. Öyle ki ‘Birleşmiş Milletler Genel Kurul Üyesi’ olan Sophia, Avrupa’dan önce Türkiye’yi ziyaret etmiş olacak.
Dünyanın ilk robot vatandaşı Sophia, Türkiye'ye geliyor İnsansı robotlar konusunda çok önemli bir adım atarak robot Sophia’ya vatandaşlık veren Suudi Arabistan, bu sayede robotların gelişimi konusunda önemli bir kilometre taşı yerleştirdi. Hanson Robotics tarafından tanıtılarak robot Sophia, konuşma, konuşulanı anlama ve yapay zeka sayesinde sürekli kendini geliştirme özellikleriyle büyük bir ilgiyle karşılandı. Sophia, 19 Nisan tarihinde Uniq İstanbul’da gerçekleşecek etkinliğe katılarak Türkiye’ye ziyaret ettiği ülkeler konusunda öncülük vermiş olacak. Öyle ki ‘Birleşmiş Milletler Genel Kurul Üyesi’ olan Sophia, Avrupa’dan önce Türkiye’yi ziyaret etmiş olacak.
Fatih Terim istediği forveti açıkladı

                                    Fatih Terim istediği forveti açıkladı Spor Toto Süper Lig'in 18.haftasında Galatasaray'ın deplasmanda Kayserispor'u 3-1 mağlup ettiği maçın ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Fatih Terim Umut Bulut hakkında "Umut çok iyi bir oyuncu. Bugün de bize güzel bir gol attı. Umut'un bizde olmasını çok isterdim." dedi.
Fatih Terim istediği forveti açıkladı Fatih Terim istediği forveti açıkladı Spor Toto Süper Lig'in 18.haftasında Galatasaray'ın deplasmanda Kayserispor'u 3-1 mağlup ettiği maçın ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Fatih Terim Umut Bulut hakkında "Umut çok iyi bir oyuncu. Bugün de bize güzel bir gol attı. Umut'un bizde olmasını çok isterdim." dedi.
Hac kuralarının yapılacağı gün belli oldu 

                                    Diyanet İşleri Başkanlığı Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürlüğünün internet sitesinde yer alan bilgiye göre, bu yılın hac kurası 1 Şubat Perşembe günü saat 11.00'de Diyanet İşleri Başkanlığında, bilgisayar ortamında, basına ve kamuoyuna açık olarak yapılacak.
Hac kuralarının yapılacağı gün belli oldu Diyanet İşleri Başkanlığı Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürlüğünün internet sitesinde yer alan bilgiye göre, bu yılın hac kurası 1 Şubat Perşembe günü saat 11.00'de Diyanet İşleri Başkanlığında, bilgisayar ortamında, basına ve kamuoyuna açık olarak yapılacak.
Instagram Hikâyeler'e GIF desteği geldi

                                    Instagram'daki hikâyeler paylaşımı her geçen gün daha eğlenceli hale gelmeye devam ediyor. Platforma son olarak GIF desteği de eklendi. Böylece artık uygulamanın çıkarma bölümünden GIF eklemek mümkün. Instagram Hikâyeler için dünya genelinde birçok farklı ülkede aktif edilen GIF özelliğinin yakında Türkiye'deki kişilerin de kullanıma açılacağı belirtiliyor.
Instagram Hikâyeler'e GIF desteği geldi Instagram'daki hikâyeler paylaşımı her geçen gün daha eğlenceli hale gelmeye devam ediyor. Platforma son olarak GIF desteği de eklendi. Böylece artık uygulamanın çıkarma bölümünden GIF eklemek mümkün. Instagram Hikâyeler için dünya genelinde birçok farklı ülkede aktif edilen GIF özelliğinin yakında Türkiye'deki kişilerin de kullanıma açılacağı belirtiliyor.
Fenerbahçeli eski oyuncu 2. lige transfer oldu

                                    Fenerbahçe'de oynadığı dönemde kritik maçlarda attığı gollerle taraftarın sevgilisi haline gelen Cristian Baroni, Brezilya'da Paulista Eyalet ligi takımlarından Sao Caetano'ya transfer oldu. Brezilyalı oyuncu Fenerbahçe'de 2009-2014 yılları arasında sarı-lacivertli formayı giymişti.
Fenerbahçeli eski oyuncu 2. lige transfer oldu Fenerbahçe'de oynadığı dönemde kritik maçlarda attığı gollerle taraftarın sevgilisi haline gelen Cristian Baroni, Brezilya'da Paulista Eyalet ligi takımlarından Sao Caetano'ya transfer oldu. Brezilyalı oyuncu Fenerbahçe'de 2009-2014 yılları arasında sarı-lacivertli formayı giymişti.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >