25 Ağustos: 10 başlıkta Türkiye ve dünya gündemi

erdoğan
erdoğan

Bir çırpıda okumanız için 25 Ağustos'ta yaşanan en dikkat çekici 10 başlığı sizler için hazırladık. Haberin en altındaki bonus videolarımızı izlemeyi unutmayın!

25 Ağustos'taki Türkiye ve dünya gündeminin dikkat çeken 10 başlığının listelendiği haberimizde, UEFA Avrupa Ligi kura çekimlerinden İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün yeni binasına kadar birçok dikkat çeken detay yer alıyor.İşte GZT editörlerinin seçtiği günün öne çıkan 9 haberi:

Başakşehir ve Atiker Konyaspor’un rakipleri belli oldu

                                    UEFA Avrupa Ligi kura çekiminde Medipol Başakşehir C Grubu, Atiker Konyaspor ise I Grubu’nda yer aldı. UEFA Avrupa Ligi kura çekimi Fransa’nın Monaco şehrinde Grimaldi Forum’da gerçekleşti.Bu sezon UEFA Avrupa Ligi’nde Türkiye’yi Medipol Başakşehir ile Atiker Konyaspor temsil edecek. Yapılan kura çekimi sonucunda Medipol Başakşehir, C Grubu’nda Braga, Ludogorets, Hoffenheim, Atiker Konyaspor ise I Grubu’nda Salzburg, Marsilya, Vitoria ile eşleşti.
Başakşehir ve Atiker Konyaspor’un rakipleri belli oldu UEFA Avrupa Ligi kura çekiminde Medipol Başakşehir C Grubu, Atiker Konyaspor ise I Grubu’nda yer aldı. UEFA Avrupa Ligi kura çekimi Fransa’nın Monaco şehrinde Grimaldi Forum’da gerçekleşti.Bu sezon UEFA Avrupa Ligi’nde Türkiye’yi Medipol Başakşehir ile Atiker Konyaspor temsil edecek. Yapılan kura çekimi sonucunda Medipol Başakşehir, C Grubu’nda Braga, Ludogorets, Hoffenheim, Atiker Konyaspor ise I Grubu’nda Salzburg, Marsilya, Vitoria ile eşleşti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni emniyet külliyesinin yerini açıkladı

                                    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dolmabahçe'de Jandarma ve Emniyet Teşkilatlarına Motosiklet Teslim Töreni'ne katıldı.Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Hasdal'da yeni emniyet külliyemizi inşa edeceğiz ve bu yeni emniyet külliyemizde İstanbul Emniyet Teşkilatımız inşallah çok daha verimli, çok daha farklı hizmetlerin verilebileceği bir imkana kavuşacak'' dedi ve şöyle devam etti, “Burası gerek büyüklüğü itibarıyla gerek ihtiyaca cevap verme noktasında, ihtiyaca göre bir projelendirmeyle gayet güzel bir külliyeye İstanbul inşallah kavuşmuş olacak." dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni emniyet külliyesinin yerini açıkladı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dolmabahçe'de Jandarma ve Emniyet Teşkilatlarına Motosiklet Teslim Töreni'ne katıldı.Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Hasdal'da yeni emniyet külliyemizi inşa edeceğiz ve bu yeni emniyet külliyemizde İstanbul Emniyet Teşkilatımız inşallah çok daha verimli, çok daha farklı hizmetlerin verilebileceği bir imkana kavuşacak'' dedi ve şöyle devam etti, “Burası gerek büyüklüğü itibarıyla gerek ihtiyaca cevap verme noktasında, ihtiyaca göre bir projelendirmeyle gayet güzel bir külliyeye İstanbul inşallah kavuşmuş olacak." dedi.
Çift kameralı Huawei Mate 10'un tanıtım tarihi netleşti

                                    Mobil Huawei Mate 10'un 16 Ekim 2017'de tanıtılacağı duyuruldu. 2160 x 1080 pikselçözünürlükte görüntü oluşturacak olan 6 inç'lik ekran, Mate 10'un en önemli ayrıntılarından biri olarak dikkat çekiyor. Kirin 970 yonga seti, 8 GB RAM, Leicatarafından tasarlanmış 16 MP + 23 MP'likçift arkakamera ise telefonun şimdilik bilinen diğer teknik detayları arasında yer alıyor.
Çift kameralı Huawei Mate 10'un tanıtım tarihi netleşti Mobil Huawei Mate 10'un 16 Ekim 2017'de tanıtılacağı duyuruldu. 2160 x 1080 pikselçözünürlükte görüntü oluşturacak olan 6 inç'lik ekran, Mate 10'un en önemli ayrıntılarından biri olarak dikkat çekiyor. Kirin 970 yonga seti, 8 GB RAM, Leicatarafından tasarlanmış 16 MP + 23 MP'likçift arkakamera ise telefonun şimdilik bilinen diğer teknik detayları arasında yer alıyor.
Türkiye'ye gelen turist sayısı yüzde 46 artarak 5 milyonu geçti

                                    Türkiye'ye temmuz ayında gelen yabancı ziyaretçi sayısı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 46,36 artarak, 5 milyon 75 bin 961 oldu. 
  
İstatistiklere göre, temmuzda Türkiye'ye en çok ziyaretçi gönderen ülkeler arasında 835 bin 525 kişiyle Rusya birinci sırada yer aldı. Rusya'yı 680 bin 616 kişiyle Almanya, 277 bin 955 kişiyle İngiltere takip etti.
Türkiye'ye gelen turist sayısı yüzde 46 artarak 5 milyonu geçti Türkiye'ye temmuz ayında gelen yabancı ziyaretçi sayısı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 46,36 artarak, 5 milyon 75 bin 961 oldu. İstatistiklere göre, temmuzda Türkiye'ye en çok ziyaretçi gönderen ülkeler arasında 835 bin 525 kişiyle Rusya birinci sırada yer aldı. Rusya'yı 680 bin 616 kişiyle Almanya, 277 bin 955 kişiyle İngiltere takip etti.
Adebayor nikah tazeledi

                                    Süper Lig ekiplerinden Medipol Başakşehir, takımın Togolu yıldızı Emmanuel Adebayor'un Mayıs 2018'de bitecek sözleşmesini 2 yıl daha uzattı. Medipol Başakşehir'in geçtiğimiz sezonun devre arasında kadrosuna kattığı Adebayor, Süper Lig'de 6, Şampiyonlar Ligi ve Türkiye Kupası'nda da birer gol attı.
Adebayor nikah tazeledi Süper Lig ekiplerinden Medipol Başakşehir, takımın Togolu yıldızı Emmanuel Adebayor'un Mayıs 2018'de bitecek sözleşmesini 2 yıl daha uzattı. Medipol Başakşehir'in geçtiğimiz sezonun devre arasında kadrosuna kattığı Adebayor, Süper Lig'de 6, Şampiyonlar Ligi ve Türkiye Kupası'nda da birer gol attı.
TRT Spikeri Mesut Mertcan vefat etti
12 Eylül darbesinde sabaha karşı radyoda 1 numaralı MGK bildirisini okumasıyla tanınan duayen spiker Mesut Mertcan vefat etti. Son dönemlerde Adana'daki bir huzur evinde yaşayan ve rahatsızlıkları bulunan Mertcan, 71 yaşındaydı.
TRT Spikeri Mesut Mertcan vefat etti 12 Eylül darbesinde sabaha karşı radyoda 1 numaralı MGK bildirisini okumasıyla tanınan duayen spiker Mesut Mertcan vefat etti. Son dönemlerde Adana'daki bir huzur evinde yaşayan ve rahatsızlıkları bulunan Mertcan, 71 yaşındaydı.
Grasshopper’da Murat Yakın dönemi

                                    İsviçre 1. Futbol Ligi ekiplerinden Grasshopper, Türk asıllı teknik direktör Murat Yakın'ı takımın başına getirdi. Kulüpten yapılan yazılı açıklamada, 42 yaşındaki Murat Yakın ile yapılan görüşmeler sonrasında anlaşma sağlandığı ve teknik direktörlük görevine getirildiği duyuruldu.
Grasshopper’da Murat Yakın dönemi İsviçre 1. Futbol Ligi ekiplerinden Grasshopper, Türk asıllı teknik direktör Murat Yakın'ı takımın başına getirdi. Kulüpten yapılan yazılı açıklamada, 42 yaşındaki Murat Yakın ile yapılan görüşmeler sonrasında anlaşma sağlandığı ve teknik direktörlük görevine getirildiği duyuruldu.
Fazla çalışma sürelerinde değişikliğe gidildi

                                    Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının
Fazla Çalışma ve Fazla Sürelerle Çalışma Yönetmeli̇ği̇'nde deği̇şi̇kli̇k
yapılmasına dai̇r yönetmeli̇k, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. 

Buna göre, yönetmeliğin
4'üncü maddesine, "Yer altında maden işlerinde çalışan işçilere, 4857
sayılı Kanun'un 42'nci maddesi uyarınca zorunlu nedenlerle ve 43'üncü maddesi
uyarınca olağanüstü hallerde, haftalık otuz yedi buçuk saati aşan her bir saat
fazla çalışma için verilecek ücret, normal çalışma ücretinin saat başına düşen
miktarının yüzde yüzden az olmamak üzere artırılması suretiyle ödenir."
fıkrası eklendi. 

Yönetmeliğin 8'inci
maddesinin birinci fıkrasına, "4857 sayılı Kanun'un 42'nci maddesi uyarınca
zorunlu nedenler ve 43'üncü maddesi uyarınca olağanüstü haller dışında yer
altında maden işlerinde çalışan işçilere fazla çalışma yaptırılamaz."
bendi eklendi.
Fazla çalışma sürelerinde değişikliğe gidildi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının Fazla Çalışma ve Fazla Sürelerle Çalışma Yönetmeli̇ği̇'nde deği̇şi̇kli̇k yapılmasına dai̇r yönetmeli̇k, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre, yönetmeliğin 4'üncü maddesine, "Yer altında maden işlerinde çalışan işçilere, 4857 sayılı Kanun'un 42'nci maddesi uyarınca zorunlu nedenlerle ve 43'üncü maddesi uyarınca olağanüstü hallerde, haftalık otuz yedi buçuk saati aşan her bir saat fazla çalışma için verilecek ücret, normal çalışma ücretinin saat başına düşen miktarının yüzde yüzden az olmamak üzere artırılması suretiyle ödenir." fıkrası eklendi. Yönetmeliğin 8'inci maddesinin birinci fıkrasına, "4857 sayılı Kanun'un 42'nci maddesi uyarınca zorunlu nedenler ve 43'üncü maddesi uyarınca olağanüstü haller dışında yer altında maden işlerinde çalışan işçilere fazla çalışma yaptırılamaz." bendi eklendi.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >