25 Aralık 2019: 6 başlıkta Türkiye'de ve dünyada öne çıkan haberler

Türkiye'den ve dünyadan önemli gelişmeler.
Türkiye'den ve dünyadan önemli gelişmeler.

25 Aralık 2019 Çarşamba günü 'Türkiye'de ve dünyada hangi gelişmeler yaşandı?' 6 başlıkta sizler için özetledik.

6 başlıkta 25 Aralık Çarşamba günü Türkiye'de ve dünyada öne çıkan haberleri derledik.

Trabzon'daki yangınlarla ilgili 7 kişi hakkında soruşturma başlatıldı
Trabzon genelinde birçok alanda etkili olan örtü yangınlarıyla ilgili güvenlik güçleri tarafından yapılan çalışmalar kapsamında, dikkatsizlik ve tedbirsizlik sonucu yangınlara sebebiyet verdiği öne sürülen 7 kişi hakkında soruşturma başlatıldı.
Trabzon'daki yangınlarla ilgili 7 kişi hakkında soruşturma başlatıldı Trabzon genelinde birçok alanda etkili olan örtü yangınlarıyla ilgili güvenlik güçleri tarafından yapılan çalışmalar kapsamında, dikkatsizlik ve tedbirsizlik sonucu yangınlara sebebiyet verdiği öne sürülen 7 kişi hakkında soruşturma başlatıldı.
Yılın üçüncü çeyreğinde en fazla satan akıllı telefonlar belli oldu
2019'un üçüncü çeyreğinde dünya çapında en çok satan akıllı telefon iPhone XR.
İlk 10'da Apple'dan iki Samsung'dan üç ve OPPO'dan da üç farklı model var. Ayrıca beş telefon Çinli üreticilere ait.
Yılın üçüncü çeyreğinde en fazla satan akıllı telefonlar belli oldu 2019'un üçüncü çeyreğinde dünya çapında en çok satan akıllı telefon iPhone XR. İlk 10'da Apple'dan iki Samsung'dan üç ve OPPO'dan da üç farklı model var. Ayrıca beş telefon Çinli üreticilere ait.
Avrupa'nın en iyi futbol takımları arasında Galatasaray 23. sırada yer aldı
UEFA'nın, 1955-2019 yıllarında Şampiyonlar Ligi'nde mücadele eden takımların başarılarına göre belirlediği listede Galatasaray, 23. sırayı alarak en başarılı Türk takımı unvanını elde etti.
Avrupa'nın en iyi futbol takımları arasında Galatasaray 23. sırada yer aldı UEFA'nın, 1955-2019 yıllarında Şampiyonlar Ligi'nde mücadele eden takımların başarılarına göre belirlediği listede Galatasaray, 23. sırayı alarak en başarılı Türk takımı unvanını elde etti.
4 fincan kahve kilo alımını önleyebilir
ABD'de Illinois Üniversitesinde görevli araştırmacılar, fareler üzerinde yaptıkları çalışmada kahve içmenin, vücutta yağ depolanmasını kontrol eden genleri baskılayarak kilo alımını azaltabileceğini ortaya çıkardı.
4 fincan kahve kilo alımını önleyebilir ABD'de Illinois Üniversitesinde görevli araştırmacılar, fareler üzerinde yaptıkları çalışmada kahve içmenin, vücutta yağ depolanmasını kontrol eden genleri baskılayarak kilo alımını azaltabileceğini ortaya çıkardı.
Yerli otomobilden bir yeni fotoğraf daha: 'Lale' detayı dikkat çekti
Yerli otomobil için gerim sayım sürerken saatler 14:30'u gösterdi ve yeni bir detay daha belli oldu. Geçtiğimiz günlerde önce far sonra ayna detayı paylaşılmıştı bugün radyatör ızgaraları, ön tamponu belli oldu. Izgaralarda yer alan lale detayı dikkat çekti. TOGG yerli otomobilin yeni fotoğrafında #DoğumYeriİstanbul ifadesini kullandı.
Yerli otomobilden bir yeni fotoğraf daha: 'Lale' detayı dikkat çekti Yerli otomobil için gerim sayım sürerken saatler 14:30'u gösterdi ve yeni bir detay daha belli oldu. Geçtiğimiz günlerde önce far sonra ayna detayı paylaşılmıştı bugün radyatör ızgaraları, ön tamponu belli oldu. Izgaralarda yer alan lale detayı dikkat çekti. TOGG yerli otomobilin yeni fotoğrafında #DoğumYeriİstanbul ifadesini kullandı.
Dünyanın ilk kafa nakli ameliyatı 10 yıl içerisinde yapılacak
Hull Üniversitesi Eğitim Hastanesinde çalışan Dr. Bruce Mathew, 10 yıl içerisinde kafa nakli ameliyatının yapılabileceğini iddia etti. Mathew, "Eğer beyin naklini yapabilirseniz ve beyin ile omuriliği birlikte tutarsanız bu aslında imkansız değil" dedi. Rus bedensel engelli Valery Spiridonov, 2 yıl önce dünyanın ilk kafa nakli operasyonu için gönüllü olmuştu.
Dünyanın ilk kafa nakli ameliyatı 10 yıl içerisinde yapılacak Hull Üniversitesi Eğitim Hastanesinde çalışan Dr. Bruce Mathew, 10 yıl içerisinde kafa nakli ameliyatının yapılabileceğini iddia etti. Mathew, "Eğer beyin naklini yapabilirseniz ve beyin ile omuriliği birlikte tutarsanız bu aslında imkansız değil" dedi. Rus bedensel engelli Valery Spiridonov, 2 yıl önce dünyanın ilk kafa nakli operasyonu için gönüllü olmuştu.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >