25 Eylül 2019: 6 başlıkta Türkiye'de ve dünyada öne çıkan haberler

Türkiye'den ve dünyadan önemli gelişmeler
Türkiye'den ve dünyadan önemli gelişmeler

25 Eylül 2019 Çarşamba günü 'Türkiye'de ve dünyada hangi gelişmeler yaşandı?' 6 başlıkta sizler için özetledik.

6 başlıkta 25 Eylül 2019 Çarşamba günü Türkiye'de ve dünyada öne çıkan haberleri derledik.

Çevik kuvvet otobüsüne bombalı saldırı
Adana'nın Yüreğir ilçesinde polis özel harekat servis aracına bombalı saldırı düzenlendi. Adana Valisi, 1'i polis memuru olmak üzere 5 kişinin hafif yaralandığını belirtti. Yetkililer, servis aracının zırhlı olmasının büyük bir faciayı engellediği belirtiyor. Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Faruk Yurdagül, "Saldırının bir terör saldırısı olduğunu değerlendiriyoruz" dedi.
Çevik kuvvet otobüsüne bombalı saldırı Adana'nın Yüreğir ilçesinde polis özel harekat servis aracına bombalı saldırı düzenlendi. Adana Valisi, 1'i polis memuru olmak üzere 5 kişinin hafif yaralandığını belirtti. Yetkililer, servis aracının zırhlı olmasının büyük bir faciayı engellediği belirtiyor. Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Faruk Yurdagül, "Saldırının bir terör saldırısı olduğunu değerlendiriyoruz" dedi.
Güney Kore'nin ünlü müzik grubu BTS askerlik yolunda
Güney Kore'nin dünyaca ünlü müzik grubu BTS üyeleri askere gidecek. Kore'deki erkeklerin, zorunlu olarak 18 ile 28 yaş arasında askere gitmeleri gerekiyor. Bu kapsamda grubun en geç üyesinin ise 22 yaşında olduğu biliniyor. Ayrıca BTS üyelerinin askere gitme ihtimaliyle ilgili olarak hayranları için bir mobil oyun geliştirildi.
Güney Kore'nin ünlü müzik grubu BTS askerlik yolunda Güney Kore'nin dünyaca ünlü müzik grubu BTS üyeleri askere gidecek. Kore'deki erkeklerin, zorunlu olarak 18 ile 28 yaş arasında askere gitmeleri gerekiyor. Bu kapsamda grubun en geç üyesinin ise 22 yaşında olduğu biliniyor. Ayrıca BTS üyelerinin askere gitme ihtimaliyle ilgili olarak hayranları için bir mobil oyun geliştirildi.
Bozkırın Tezenesi ölümünün 7. yılında anılıyor: "Gönlüm hep seni arıyor, neredesin sen''
Halk ozanı 'Bozkırın Tezenesi' bozlak ustası Neşet Ertaş, ölümünün 7. yılında sevenleri tarafından özlemle anılıyor. Türk halk müziğinin en önemli isimlerinden Neşet Ertaş, bıraktığı sayısız eserle 7'den 70'e herkesin saygısını kazanmaya başaran bir isim olarak biliniyor.
Bozkırın Tezenesi ölümünün 7. yılında anılıyor: "Gönlüm hep seni arıyor, neredesin sen'' Halk ozanı 'Bozkırın Tezenesi' bozlak ustası Neşet Ertaş, ölümünün 7. yılında sevenleri tarafından özlemle anılıyor. Türk halk müziğinin en önemli isimlerinden Neşet Ertaş, bıraktığı sayısız eserle 7'den 70'e herkesin saygısını kazanmaya başaran bir isim olarak biliniyor.
Bilim insanları, kedilerin de köpekler kadar sadık olduğunu belirtti
Oregon Eyalet Üniversitesi tarafından yapılan bir araştırmaya göre kedilerin de en az köpekler kadar sadık olduğu ortaya çıktı. Araştırmayı yapan bilim insanlarından Dr. Kristyn Vitale, ''Kendini güvende hissetmeyen kedilerin kaçması, saklanması veya soğuk davranması gayet normal. Tüm kedilerin bu şekilde davrandığına dair bir ön yargı var, ancak kedilerin çoğu sahibini bir güven kaynağı olarak görüyor'' dedi.
Bilim insanları, kedilerin de köpekler kadar sadık olduğunu belirtti Oregon Eyalet Üniversitesi tarafından yapılan bir araştırmaya göre kedilerin de en az köpekler kadar sadık olduğu ortaya çıktı. Araştırmayı yapan bilim insanlarından Dr. Kristyn Vitale, ''Kendini güvende hissetmeyen kedilerin kaçması, saklanması veya soğuk davranması gayet normal. Tüm kedilerin bu şekilde davrandığına dair bir ön yargı var, ancak kedilerin çoğu sahibini bir güven kaynağı olarak görüyor'' dedi.
İsrail, Filistinli bakanı gözaltına aldı
İsrail güçleri, Filistin'in Kudüs İşleri Bakanı Fadi el-Hedmi'yi gözaltına aldı. Hedmi'nin Doğu Kudüs'teki evine düzenlenen baskın akıllara Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dün Birleşmiş Milletler Konseyi'nde yaptığı konuşmayı getirdi. Erdoğan, "Ben merak ediyorum bu İsrail neresidir? Bu İsrail'in toprakları nereleri kapsıyor?" diyerek tepki göstermişti.
İsrail, Filistinli bakanı gözaltına aldı İsrail güçleri, Filistin'in Kudüs İşleri Bakanı Fadi el-Hedmi'yi gözaltına aldı. Hedmi'nin Doğu Kudüs'teki evine düzenlenen baskın akıllara Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dün Birleşmiş Milletler Konseyi'nde yaptığı konuşmayı getirdi. Erdoğan, "Ben merak ediyorum bu İsrail neresidir? Bu İsrail'in toprakları nereleri kapsıyor?" diyerek tepki göstermişti.
Amazon Echo Show, görme engelliler için Göster ve Anlat özelliğiyle nesneleri tanımlıyor
Amazon, Echo Show için yayınladığı yeni güncellemeyle nesneleri tanımlama özelliği sunmaya başladı.
 Böylece artık asistanın karşısına getirilen ve kameradan analiz edilen nesnelerin ne olduğu bilgisi veriliyor.
Amazon Echo Show, görme engelliler için Göster ve Anlat özelliğiyle nesneleri tanımlıyor Amazon, Echo Show için yayınladığı yeni güncellemeyle nesneleri tanımlama özelliği sunmaya başladı. Böylece artık asistanın karşısına getirilen ve kameradan analiz edilen nesnelerin ne olduğu bilgisi veriliyor.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >