26 Aralık 2019: 6 başlıkta Türkiye'de ve dünyada öne çıkan haberler

Türkiye'den ve dünyadan önemli gelişmeler.
Türkiye'den ve dünyadan önemli gelişmeler.

26 Aralık 2019 Perşembe günü 'Türkiye'de ve dünyada hangi gelişmeler yaşandı?' 6 başlıkta sizler için özetledik.

6 başlıkta 26 Aralık Perşembe günü Türkiye'de ve dünyada öne çıkan haberleri derledik.

''Grip bu yıl daha ağır geçecek" diyerek uyardılar: Tokalaşmayın, öpüşmeyin
Kış kendini gösterip havalar soğumaya başlayınca grip mevsimi başladı. Kimisi daha hafif atlatırken kimisi de daha ağır geçiriyor. Dünya Sağlık Örgütü, "Grip bu yıl daha ağır geçecek" duyursunda Uzmanlar ise "Bağışıklığı zayıf olanlar aşı yaptırsın, tokalaşmayın, öpüşmeyin, sarılmayın" uyarısında bulundu.
''Grip bu yıl daha ağır geçecek" diyerek uyardılar: Tokalaşmayın, öpüşmeyin Kış kendini gösterip havalar soğumaya başlayınca grip mevsimi başladı. Kimisi daha hafif atlatırken kimisi de daha ağır geçiriyor. Dünya Sağlık Örgütü, "Grip bu yıl daha ağır geçecek" duyursunda Uzmanlar ise "Bağışıklığı zayıf olanlar aşı yaptırsın, tokalaşmayın, öpüşmeyin, sarılmayın" uyarısında bulundu.
 Yerli otomobilden yeni görüntüler: İçi ilk kez göründü
Yerli otomobilin yarın halka tanıtımı yapılacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan direksiyona geçerek ilk sürüşü Osmangazi Köprüsü'nden geçerek yapacak. Geri sayım sürerken TOGG her gün 14:30'da bir detay paylaşacağını duyurmuştu. Farları, dikiz aynalarını ve lale detayı olan ızgaralar ve ön tampon paylaşılmıştı. Bugün 🔌 elektrik motoru ve bataryası fotoğraf yerine video ile duyuruldu. Videolu anlatımda yerli otomobilin profil çizgileri de görüldü. TOGG aynı zamanda ilk kez içinden fotoğraf paylaştı.
Yerli otomobilden yeni görüntüler: İçi ilk kez göründü Yerli otomobilin yarın halka tanıtımı yapılacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan direksiyona geçerek ilk sürüşü Osmangazi Köprüsü'nden geçerek yapacak. Geri sayım sürerken TOGG her gün 14:30'da bir detay paylaşacağını duyurmuştu. Farları, dikiz aynalarını ve lale detayı olan ızgaralar ve ön tampon paylaşılmıştı. Bugün 🔌 elektrik motoru ve bataryası fotoğraf yerine video ile duyuruldu. Videolu anlatımda yerli otomobilin profil çizgileri de görüldü. TOGG aynı zamanda ilk kez içinden fotoğraf paylaştı.
Arda Turan Galatasaray'a göz kırptı😉
Son zamanlarda Galatasaray'a döneceği gündemde olan Fatih Terim'le aralarındaki buzları eriten Arda Turan, sosyal medya paylaşımlarıyla dikkat çekmeye devam ediyor. Instagram hesabından 'Aslan Kral' filmini izlerken bir hikaye paylaşan Arda Turan, bu kez de Twitter'dan 'göz kırpma' emojisini paylaştı.
Arda Turan Galatasaray'a göz kırptı😉 Son zamanlarda Galatasaray'a döneceği gündemde olan Fatih Terim'le aralarındaki buzları eriten Arda Turan, sosyal medya paylaşımlarıyla dikkat çekmeye devam ediyor. Instagram hesabından 'Aslan Kral' filmini izlerken bir hikaye paylaşan Arda Turan, bu kez de Twitter'dan 'göz kırpma' emojisini paylaştı.
Trump'tan Türkiye açıklaması
ABD Başkanı Donald Trump, Twitter hesabından "Rusya, Suriye ve İran İdlib'de binlerce masum sivili öldürüyor veya ölüme gönderiyor. Yapmayın. Türkiye ise katliamı durdurmak için yoğun şekilde çalışıyor" paylaşımında bulundu.
Trump'tan Türkiye açıklaması ABD Başkanı Donald Trump, Twitter hesabından "Rusya, Suriye ve İran İdlib'de binlerce masum sivili öldürüyor veya ölüme gönderiyor. Yapmayın. Türkiye ise katliamı durdurmak için yoğun şekilde çalışıyor" paylaşımında bulundu.
Milyonlarca çalışanın merakla beklediği asgari ücret belli oldu
Asgari Ücret Tespit Komisyonuyla toplantısından önce işçi ve işveren heyetleriyle makamında bir araya gelen Bakan Selçuk, milyonlarca işçinin beklediği 2020 asgari ücret rakamını açıkladı. Bakan Selçuk, asgari ücretin 2020'de bürüt 2.943 lira, net 2.324,70 lira, evli ve üç çocuklu bir işçi için ise 2.479,21 kuruş olacağını belirtti.
Milyonlarca çalışanın merakla beklediği asgari ücret belli oldu Asgari Ücret Tespit Komisyonuyla toplantısından önce işçi ve işveren heyetleriyle makamında bir araya gelen Bakan Selçuk, milyonlarca işçinin beklediği 2020 asgari ücret rakamını açıkladı. Bakan Selçuk, asgari ücretin 2020'de bürüt 2.943 lira, net 2.324,70 lira, evli ve üç çocuklu bir işçi için ise 2.479,21 kuruş olacağını belirtti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı: 16 bin personel alınacak
Cumhurbaşkanı kararı ile 2020 yılında sözleşmeli sağlık personeli olarak istihdam edilecek personel sayısı 16 bin olarak belirlendi. İstihdam edilecek 16 bin sözleşmeli sağlık personelinden 6 bin 676'sı doktor, 8 bin 288'i uzman doktor olacak.
Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı: 16 bin personel alınacak Cumhurbaşkanı kararı ile 2020 yılında sözleşmeli sağlık personeli olarak istihdam edilecek personel sayısı 16 bin olarak belirlendi. İstihdam edilecek 16 bin sözleşmeli sağlık personelinden 6 bin 676'sı doktor, 8 bin 288'i uzman doktor olacak.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >