26 yıl sonu cansız bedeni bulunan dağcıya son görev

26 yıl sonra buzların erimesi sonucu bulunan dağcı Hasan Tarım memleketi Kayseri'de toprağa verildi.
26 yıl sonra buzların erimesi sonucu bulunan dağcı Hasan Tarım memleketi Kayseri'de toprağa verildi.

26 yıl önce Fransa'daki Alp Dağları'na giden Hasan Tarım'ın 26 yıl sonra ulaşılan cansız bedeni, bugün memleketi Kayseri'de toprağa verildi.

26 yıl önce Fransa’da bulunan Alp Dağları’na giden dağcı Hasan Tarım'ın 26 yıl sonra dağcılar tarafından bulunan cenazesi, memleketi Kayseri’de defnedildi.

Buzulların altında kalmıştı

Kayserili Yusuf ve Leyla Tarım’ın oğulları Hasan Tarım, 1992 yılında arkadaşı ile çıktığı Fransa Alp Dağları’nda buzulların altına kalarak kayboldu. O tarihten bu yana kendisinden haber alınamayan Tarım’ın cenazesi geçtiğimiz yıl, buzulların erimesiyle sonucu dağcılar tarafından bulundu. Kimlik tespit ve DNA işlemlerinin tamamlanmasının ardından Tarım’ın cenazesi, memleketi Kayseri’ye gönderildi.

Tarım'ın cenazesi memleketi Kayseri'ye getirildi.
Tarım'ın cenazesi memleketi Kayseri'ye getirildi.

Ağıtlarla karşılandı

Tarım için Sarız’ın Kırkısrak Mahallesi’nde cenaze töreni düzenlendi. Tarım’ın cenazesi törenin düzenleneceği Cemevi’ne getirildiğinde yakınları gözyaşlarına boğuldu. Kılınan namazın ardından Hasan Tarım’ın cansız bedeni mahalle mezarlığına defnedildi.

Hasan Tarım'ın annesi Leyla Tarım oğlunun cenazesine ağıtlar yaktı.
Hasan Tarım'ın annesi Leyla Tarım oğlunun cenazesine ağıtlar yaktı.

"Oğlum dağları delmiş"

Cenaze namazının ardından oğlunun tabutu arkasında yürüyen Anne Leyla Tarım; "Oğlum dağları delmiş" diyerek ağıt yaktı. 26 yıl boyunca her gün evlat acısı çektiğini ve hiçbir zaman ümidi kaybetmediklerini ifade eden acılı Baba Yusuf Tarım ise "Her zaman bekliyorduk. Ümidi hiçbir zaman kaybetmedik. İki sefer o dağa gittik. Hem üzüntülü, hem sevinçliyiz. 26 sene geçti, şimdi de cenaze geldi. 26 yıl boyunca her gece, gündüz insanın aklına geliyor. Evlat acısı zor. Dağda kaybolurken oradaki karakol bunların dosyasını tutuyor. Geçen sene İtalya tarafında bulunmuş. Bu sene ulaşabildiler, Alman arkadaşıyla birlikte. 2 ay önce teste aldılar" diye konuştu.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >