27 Ağustos: 10 başlıkta Türkiye ve dünya gündemi

trafik kazası
trafik kazası

Bir çırpıda okumanız için 27 Ağustos'ta öne çıkan en dikkat çekici 10 başlığı sizler için hazırladık. Haberin en altındaki bonus videomuzu izlemeyi unutmayın!

27 Ağustos'taki Türkiye ve dünya gündeminin dikkat çeken 10 başlığının listelendiği haberimizde, bayram öncesi trafik kazası bilançosundan milyarlık boks maçına kadar birçok dikkat çeken detay yer alıyor.

İşte GZT editörlerinin seçtiği günün öne çıkan 10 haberi:

Türkmen kenti Telafer tamamen DEAŞ’tan temizlendi 
Irak'ta Türkmenlerin yaşadığı Telafer ilçe merkezine bağlı tüm semtlerin terör örgütü DEAŞ'tan kurtarıldığı belirtildi. Telafer operasyonu 20 Ağustos'ta başlatılmıştı. Telafer Operasyonları Komutanı Korgeneral Abdulemir Yarullah, yaptığı yazılı açıklamada,"Orduya bağı zırhlı birlikler, Haşdi Şabi'ye ait 2, 9, 11'inci birlikleri, Askeri, Sanayi, Maarid semtlerini ve Telafer Kapısı'nı DEAŞ'tan kurtardı. Böylece ilçe merkezinin tüm semtlerinde kontrol sağlandı." ifadelerini kullandı.
Türkmen kenti Telafer tamamen DEAŞ’tan temizlendi Irak'ta Türkmenlerin yaşadığı Telafer ilçe merkezine bağlı tüm semtlerin terör örgütü DEAŞ'tan kurtarıldığı belirtildi. Telafer operasyonu 20 Ağustos'ta başlatılmıştı. Telafer Operasyonları Komutanı Korgeneral Abdulemir Yarullah, yaptığı yazılı açıklamada,"Orduya bağı zırhlı birlikler, Haşdi Şabi'ye ait 2, 9, 11'inci birlikleri, Askeri, Sanayi, Maarid semtlerini ve Telafer Kapısı'nı DEAŞ'tan kurtardı. Böylece ilçe merkezinin tüm semtlerinde kontrol sağlandı." ifadelerini kullandı.
Alper Potuk 1 ay sahalardan uzak kalacak
Süper Lig'in 3.haftasında bugün Ankara'da Gençlerbirliği ile karşılaşacak olan Fenerbahçe'de sakat oyunculardan kötü haber geldi. Kulüpten yapılan açıklamaya göre Van Persie'nin 2 hafta, Alper Potuk'un ise 1 ay oynayamayacağı bildirildi.
Alper Potuk 1 ay sahalardan uzak kalacak Süper Lig'in 3.haftasında bugün Ankara'da Gençlerbirliği ile karşılaşacak olan Fenerbahçe'de sakat oyunculardan kötü haber geldi. Kulüpten yapılan açıklamaya göre Van Persie'nin 2 hafta, Alper Potuk'un ise 1 ay oynayamayacağı bildirildi.
Çocuk kitaplarının usta yazarı Muzaffer İzgü hayatını kaybetti
İzmir Katip Çelebi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesine Ağustos ayının ilk haftasında kaldırılan Muzaffer İzgü, kanser olduğunu öğrendikten sonra evine dönmek istemiş ve tedaviyi kabul etmemişti. Muzaffer İzgü'nün cenaze törenine ilişkin bilginin ailesi tarafından daha sonra verileceği belirtildi. 98'i çocuk kitabı olmak üzere yayımlanmış 154 kitabı bulunan İzgü, sağlık durumu dolayısıyla yazmaya ara vermişti. Adana doğumlu yazar, 84 yaşında 3 çocuk sahibiydi.
Çocuk kitaplarının usta yazarı Muzaffer İzgü hayatını kaybetti İzmir Katip Çelebi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesine Ağustos ayının ilk haftasında kaldırılan Muzaffer İzgü, kanser olduğunu öğrendikten sonra evine dönmek istemiş ve tedaviyi kabul etmemişti. Muzaffer İzgü'nün cenaze törenine ilişkin bilginin ailesi tarafından daha sonra verileceği belirtildi. 98'i çocuk kitabı olmak üzere yayımlanmış 154 kitabı bulunan İzgü, sağlık durumu dolayısıyla yazmaya ara vermişti. Adana doğumlu yazar, 84 yaşında 3 çocuk sahibiydi.
Apple'dan İran'a büyük yaptırım
Satışların resmi olarak yapılmadığı İran'da halkın yüzde 11’i iPhone kullanıyor. Şirketin aldığı son karar ile ülkede iPhone kullanan binlerce insanın telefonları sıradan bir telefon haline dönüşecek. Apple geçtiğimiz hafta İranlı geliştiricilere ait popüler iOS uygulamalarını AppStore'dan kaldırdı. Bu kararın arkasında Trump yönetiminin olduğu öne sürüldü.
Apple'dan İran'a büyük yaptırım Satışların resmi olarak yapılmadığı İran'da halkın yüzde 11’i iPhone kullanıyor. Şirketin aldığı son karar ile ülkede iPhone kullanan binlerce insanın telefonları sıradan bir telefon haline dönüşecek. Apple geçtiğimiz hafta İranlı geliştiricilere ait popüler iOS uygulamalarını AppStore'dan kaldırdı. Bu kararın arkasında Trump yönetiminin olduğu öne sürüldü.
Kilyos açıklarında gemi ikiye ayrıldı
1975 yılı yapımı olan ‘Leonardo’ isimli 114 metre uzunluğundaki nehir tipi kuru yük gemisi, Kilyos açıklarında bel verdi. Bir süre bu şekilde sürüklenen gemi gecenin ilerleyen saatlerinde ortadan ikiye ayrıldı. Kısa sürede olay yerine ulaşan ekipler, geminin 11 kişilik mürettebatını kurtardı.
Kilyos açıklarında gemi ikiye ayrıldı 1975 yılı yapımı olan ‘Leonardo’ isimli 114 metre uzunluğundaki nehir tipi kuru yük gemisi, Kilyos açıklarında bel verdi. Bir süre bu şekilde sürüklenen gemi gecenin ilerleyen saatlerinde ortadan ikiye ayrıldı. Kısa sürede olay yerine ulaşan ekipler, geminin 11 kişilik mürettebatını kurtardı.
Ronaldo kendisi ve Messi'den sonraki 6 yıldız adayını açıkladı
Real Madrid'li süperstar Cristiano Ronaldo, geleceğin yıldızlarını açıkladı. Bir basın mensubunun 'senden ve Messi'den sonra dünya futboluna kim damga vurur?' sorusunu sorması üzerine Ronaldo, 6 futbolcunun ismini verdi. Cristiano Ronaldo soruya; "Güzel soru. Asensio, Mbappe, Neymar, Dembele, Hazard ve Rashford'da büyük potansiyel olduğunu düşünüyorum. Gelecek 10 yılı oluşturacak jenerasyon bence büyük potansiyele sahip'' ifadelerini kullandı.
Ronaldo kendisi ve Messi'den sonraki 6 yıldız adayını açıkladı Real Madrid'li süperstar Cristiano Ronaldo, geleceğin yıldızlarını açıkladı. Bir basın mensubunun 'senden ve Messi'den sonra dünya futboluna kim damga vurur?' sorusunu sorması üzerine Ronaldo, 6 futbolcunun ismini verdi. Cristiano Ronaldo soruya; "Güzel soru. Asensio, Mbappe, Neymar, Dembele, Hazard ve Rashford'da büyük potansiyel olduğunu düşünüyorum. Gelecek 10 yılı oluşturacak jenerasyon bence büyük potansiyele sahip'' ifadelerini kullandı.
İçişleri Bakanlığı, 2 günlük trafik kazası bilançosunu açıkladı
10 günlük Kurban Bayramı tatilinin ilk 2 gününde şu ana kadar gerçekleşen kazalarda yüzde 52, ölümlü kazalarda yüzde 74, yaralanmalı kazalarda ise yüzde 54 azalma meydana geldiği bildirildi.İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, son 9 yılda, 9 gün bayram tatili olan 5 yılın Kurban Bayramı kaza verilerine göre; 2008-2016 yılları arasında bayramın ilk gününde ortalama 318 kaza meydana geldi. Bu kazalarda 1 güne düşen ortalamada 14 kişi yaşamını yitirirken, 685 kişi yaralandı.
İçişleri Bakanlığı, 2 günlük trafik kazası bilançosunu açıkladı 10 günlük Kurban Bayramı tatilinin ilk 2 gününde şu ana kadar gerçekleşen kazalarda yüzde 52, ölümlü kazalarda yüzde 74, yaralanmalı kazalarda ise yüzde 54 azalma meydana geldiği bildirildi.İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, son 9 yılda, 9 gün bayram tatili olan 5 yılın Kurban Bayramı kaza verilerine göre; 2008-2016 yılları arasında bayramın ilk gününde ortalama 318 kaza meydana geldi. Bu kazalarda 1 güne düşen ortalamada 14 kişi yaşamını yitirirken, 685 kişi yaralandı.
Andy Murray, ABD Açık’tan çekildiğini açıkladı
Tek erkeklerde dünya klasmanının 2 numarası Andy Murray, sezonun son Grand Slam Turnuvası ABD Açık'tan çekildi. Büyük Britanyalı tenisçi yaptığı açıklamada, kalçasındaki sakatlığın devam etmesi nedeniyle pazartesi günü başlayacak ABD Açık'ta mücadele edemeyeceğini duyurdu. 30 yaşındaki Murray, sezonun geri kalanında ne yapacağıyla ilgili ise ilerleyen günlerde karar vereceğini kaydetti.
Andy Murray, ABD Açık’tan çekildiğini açıkladı Tek erkeklerde dünya klasmanının 2 numarası Andy Murray, sezonun son Grand Slam Turnuvası ABD Açık'tan çekildi. Büyük Britanyalı tenisçi yaptığı açıklamada, kalçasındaki sakatlığın devam etmesi nedeniyle pazartesi günü başlayacak ABD Açık'ta mücadele edemeyeceğini duyurdu. 30 yaşındaki Murray, sezonun geri kalanında ne yapacağıyla ilgili ise ilerleyen günlerde karar vereceğini kaydetti.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >