28 Kasım 2019: 6 başlıkta Türkiye'de ve dünyada öne çıkan haberler

Türkiye'den ve dünyadan önemli gelişmeler.
Türkiye'den ve dünyadan önemli gelişmeler.

28 Kasım 2019 Perşembe günü 'Türkiye'de ve dünyada hangi gelişmeler yaşandı?' 6 başlıkta sizler için özetledik.

6 başlıkta 28 Kasım 2019 Perşembe günü Türkiye'de ve dünyada öne çıkan haberleri derledik.

Arnavutluk bir kez daha sallandı: 5.1 büyüklüğünde deprem oldu
Arnavutluk'ta deprem üstüne deprem oluyor. Avrupa-Akdeniz Sismoloji Merkezi Arnavutluk'ta 5.1 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini duyurdu.
Arnavutluk bir kez daha sallandı: 5.1 büyüklüğünde deprem oldu Arnavutluk'ta deprem üstüne deprem oluyor. Avrupa-Akdeniz Sismoloji Merkezi Arnavutluk'ta 5.1 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini duyurdu.
U.S.Polo Assn'nin Türkiye marka elçisi eski oyuncu Henry Porter oldu
Türkiye'nin en güçlü giyim markalarından ve Birleşik Devletler Polo Birliği'nin de resmi markası olan (USPA) U.S Polo Assn, Türkiye, Avrupa ve Orta Doğu pazarlarındaki global marka elçisi olarak eski polo oyuncusu Henry Porter belirlendi.
U.S.Polo Assn'nin Türkiye marka elçisi eski oyuncu Henry Porter oldu Türkiye'nin en güçlü giyim markalarından ve Birleşik Devletler Polo Birliği'nin de resmi markası olan (USPA) U.S Polo Assn, Türkiye, Avrupa ve Orta Doğu pazarlarındaki global marka elçisi olarak eski polo oyuncusu Henry Porter belirlendi.
Gençlik ve Spor Bakanlığı 28 vakıf üniversitesi ile iş birliği anlaşması imzaladı
Gençlik ve Spor Bakanlığı uzun süredir beklenen sporcu bursuyla ilgili 28 vakıf üniversitesiyle bir anlaşma imzaladı. Anlaşma kapsamında uluslararası seviyede başarı kazanan elit sporcular, artık vakıf üniversitelerinde tam burslu eğitim görebilecek. Bakanlık merkez binasında düzenlenen törende imzalar atıldıktan sonra konuşma yapan Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu,''Sporcuların, akademik kariyer ile spora devam etme arasında ikilemde kalmasını önleyeceğiz. Bu iş birliği ile milli sporcular, vakıf üniversitelerinde ücretsiz olarak eğitim görme fırsatına kavuşmuş olacaklar'' dedi.
Gençlik ve Spor Bakanlığı 28 vakıf üniversitesi ile iş birliği anlaşması imzaladı Gençlik ve Spor Bakanlığı uzun süredir beklenen sporcu bursuyla ilgili 28 vakıf üniversitesiyle bir anlaşma imzaladı. Anlaşma kapsamında uluslararası seviyede başarı kazanan elit sporcular, artık vakıf üniversitelerinde tam burslu eğitim görebilecek. Bakanlık merkez binasında düzenlenen törende imzalar atıldıktan sonra konuşma yapan Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu,''Sporcuların, akademik kariyer ile spora devam etme arasında ikilemde kalmasını önleyeceğiz. Bu iş birliği ile milli sporcular, vakıf üniversitelerinde ücretsiz olarak eğitim görme fırsatına kavuşmuş olacaklar'' dedi.
Beren Saat'in başrol oynadığı Atiye dizisinin ilk fragmanı yayınlandı
Netflix'in ikinci orijinal dizisi olan ve başrollerinde Beren Saat, Mehmet Günsür'ün yer aldığı Atiye dizisinin ilk fragmanı yayınlandı. Dizi için Göbeklitepe başta olmak üzere Güneydoğu Anadolu’nun çeşitli şehirlerinde çekimler gerçekleştirildi. Dizinin yayın tarihi ise 27 Aralık olarak belirlendi.
Beren Saat'in başrol oynadığı Atiye dizisinin ilk fragmanı yayınlandı Netflix'in ikinci orijinal dizisi olan ve başrollerinde Beren Saat, Mehmet Günsür'ün yer aldığı Atiye dizisinin ilk fragmanı yayınlandı. Dizi için Göbeklitepe başta olmak üzere Güneydoğu Anadolu’nun çeşitli şehirlerinde çekimler gerçekleştirildi. Dizinin yayın tarihi ise 27 Aralık olarak belirlendi.
Bankalardan bir işlem ücreti daha: Limiti aşan ekstra para ödeyecek
Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken, bankaların müşterilerinden almaya başladığı yeni işlem ücretine dikkati çekti. Palandöken bankaların ATM’den günlük limitin üzerinde para çekiminde 4 ile 6 TL arasında ücret alacağını belirtti.
Bankalardan bir işlem ücreti daha: Limiti aşan ekstra para ödeyecek Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken, bankaların müşterilerinden almaya başladığı yeni işlem ücretine dikkati çekti. Palandöken bankaların ATM’den günlük limitin üzerinde para çekiminde 4 ile 6 TL arasında ücret alacağını belirtti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çirkin saldırıya tepki: Hesabı sorulacak
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 6. Din Şurası Kapanış Programında İzmir'de bir Alevi ailenin evine işaret konmasına tepki gösterdi. Erdoğan,"Bazı evlerin kapılarına bazı işaretler konuluyor, ülkemizi bölmek parçalamak için. Bizim devlet olarak böyle bir problemimiz yoktur. Bunu yapanlar yakalandıklarında hesabı sorulacaktır" dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çirkin saldırıya tepki: Hesabı sorulacak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 6. Din Şurası Kapanış Programında İzmir'de bir Alevi ailenin evine işaret konmasına tepki gösterdi. Erdoğan,"Bazı evlerin kapılarına bazı işaretler konuluyor, ülkemizi bölmek parçalamak için. Bizim devlet olarak böyle bir problemimiz yoktur. Bunu yapanlar yakalandıklarında hesabı sorulacaktır" dedi.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >