28 Ocak: 10 başlıkta Türkiye ve dünya gündemi

28 Ocak: 10 başlıkta Türkiye ve dünya gündemi
28 Ocak: 10 başlıkta Türkiye ve dünya gündemi

Burseya Dağı ele geçirildi… 28 Ocak'ta Türkiye ve dünyada neler yaşandı? 10 başlıkta günü özetlediğimiz haberi inceleyin.

Bugün Türkiye ve dünya gündeminin dikkat çeken 10 başlığının listelendiği haberimizde,

Burseya Dağı ele geçirildiden Suriyeli yetimlere kışlık elbise yardımına kadar birçok dikkat çeken detay yer alıyor.

İşte GZT editörlerinin seçtiği günün öne çıkan 10 haberi:

Burseya Dağı ele geçirildi
Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO), Zeytin Dalı Harekatı'nda Afrin'in kuzeydoğusunda stratejik önemdeki Burseya Dağı'nı ele geçirdi.
Burseya Dağı ele geçirildi Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO), Zeytin Dalı Harekatı'nda Afrin'in kuzeydoğusunda stratejik önemdeki Burseya Dağı'nı ele geçirdi.
Suriyeli yetimlere kışlık elbise yardımı
İç savaşın devam ettiği Suriye'de yaşayan 5 bin yetime kışlık kıyafet yardımında bulunuldu. Kış ayının gelmesiyle Suriye’li sığınmacıların kaldığı çadır kentlerde yaşam daha da zorlaştı. Yaşama koşullarının ağırlaştığı ortamda ise en fazla çocuklar etkileniyor.




5 bin yetime kışlık kıyafet yardımında bulunuldu.

İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından finanse edilen yardım kampanyası kapsamında, 5 bin yetime kışlık giyecek yardımında bulunuldu.
Suriyeli yetimlere kışlık elbise yardımı İç savaşın devam ettiği Suriye'de yaşayan 5 bin yetime kışlık kıyafet yardımında bulunuldu. Kış ayının gelmesiyle Suriye’li sığınmacıların kaldığı çadır kentlerde yaşam daha da zorlaştı. Yaşama koşullarının ağırlaştığı ortamda ise en fazla çocuklar etkileniyor. 5 bin yetime kışlık kıyafet yardımında bulunuldu. İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından finanse edilen yardım kampanyası kapsamında, 5 bin yetime kışlık giyecek yardımında bulunuldu.
Yunanistan Savunma Bakanı Kardak'a yaklaştırılmadı
1996 yılında yaşanan Kardak krizinin yıl dönümünde Kardak'a hücümbot ile gelerek çelenk atmak isteyen Yunanistan Savunma Bakanı Panos Kammenos, Türk Sahil Güvenlik botları tarafından Kardak’a yaklaştırılmadı.
Yunanistan Savunma Bakanı Kardak'a yaklaştırılmadı 1996 yılında yaşanan Kardak krizinin yıl dönümünde Kardak'a hücümbot ile gelerek çelenk atmak isteyen Yunanistan Savunma Bakanı Panos Kammenos, Türk Sahil Güvenlik botları tarafından Kardak’a yaklaştırılmadı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kahramanlık destanını Allahsızlar anlamaz
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Çorum İl Kongresi'nde gündeme dair açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Kahramanlık destanını Allahsızlar anlamaz!" dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kahramanlık destanını Allahsızlar anlamaz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Çorum İl Kongresi'nde gündeme dair açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Kahramanlık destanını Allahsızlar anlamaz!" dedi.
"484 terörist etkisiz hale getirildi"
Genelkurmay Başkanlığından, Zeytin Dalı Harekatının başlangıcından itibaren 484 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi.
Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından hudutlarda ve bölgede güvenlik ve istikrarı sağlamak amacıyla Suriye'nin kuzeybatısındaki Afrin bölgesinde PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ'a mensup teröristleri etkisiz hale getirmek, dost ve kardeş bölge halkını terör örgütü üyelerinin baskı ve zulmünden kurtarmak üzere 20 Ocak saat 17.00'de başlatılan Zeytin Dalı Harekatının devam ettiği belirtildi.
"484 terörist etkisiz hale getirildi" Genelkurmay Başkanlığından, Zeytin Dalı Harekatının başlangıcından itibaren 484 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi. Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından hudutlarda ve bölgede güvenlik ve istikrarı sağlamak amacıyla Suriye'nin kuzeybatısındaki Afrin bölgesinde PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ'a mensup teröristleri etkisiz hale getirmek, dost ve kardeş bölge halkını terör örgütü üyelerinin baskı ve zulmünden kurtarmak üzere 20 Ocak saat 17.00'de başlatılan Zeytin Dalı Harekatının devam ettiği belirtildi.
ABD'nin PYD hakkında itirafları
ABD'nin istihbarat teşkilatı CIA'nın (Central Intelligence Agency) internet sayfasında "Suriye'deki yabancı terör örgütleri" arasında PKK da sayıldı ve Salih Müslim "PKK'nın Suriye kolunun lideri" olarak gösterildi.
ABD'nin PYD hakkında itirafları ABD'nin istihbarat teşkilatı CIA'nın (Central Intelligence Agency) internet sayfasında "Suriye'deki yabancı terör örgütleri" arasında PKK da sayıldı ve Salih Müslim "PKK'nın Suriye kolunun lideri" olarak gösterildi.
Avustralya Açık'ta şampiyon Federer: 20. Grand Slam zaferi
İsviçreli efsane raket Roger Federer, sezonun ilk Grand Slam'i Avustralya Açık finalinde Hırvat rakibi Marin Cilic'i 5 set sonunda 3-2 mağlup ederek kariyerinin 20. Grand Slam zaferine ulaştı.
Avustralya Açık'ta şampiyon Federer: 20. Grand Slam zaferi İsviçreli efsane raket Roger Federer, sezonun ilk Grand Slam'i Avustralya Açık finalinde Hırvat rakibi Marin Cilic'i 5 set sonunda 3-2 mağlup ederek kariyerinin 20. Grand Slam zaferine ulaştı.
Batuhan Karadeniz Sakaryaspor'a yeniden imza attı!
Tecrübeli forvet oyuncusu Batuhan Karadeniz, kısa süre önce ayrıldığı Sakaryaspor'a yeniden transfer oldu. Karadeniz, şampiyonluk umudu ve inancı olduğu için geri döndüğünü ifade etti...
Batuhan Karadeniz Sakaryaspor'a yeniden imza attı! Tecrübeli forvet oyuncusu Batuhan Karadeniz, kısa süre önce ayrıldığı Sakaryaspor'a yeniden transfer oldu. Karadeniz, şampiyonluk umudu ve inancı olduğu için geri döndüğünü ifade etti...
Patron sola dönmeyi yasakladı: 37 milyon litre yakıt tasarrufu ettiler
UPS 2004 yılında kargo araçlarının sola dönüşünü yasakladı. Böylece o yıldan beri 37 milyon litre yakıt tasarrufu ettiler.
Patron sola dönmeyi yasakladı: 37 milyon litre yakıt tasarrufu ettiler UPS 2004 yılında kargo araçlarının sola dönüşünü yasakladı. Böylece o yıldan beri 37 milyon litre yakıt tasarrufu ettiler.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >