28 yıldır kör taklidi yapan kadın şoke etti: Yardım kuruluşlarından para almış

Carmen Jimenez
Carmen Jimenez

28 yıldır kör taklidi yapan Carmen Jimenez'in neden bu şekilde davrandığına dair verdiği cevap şaşkına çevirdi. Jimenez'in eşini bile kör olduğuna inandırdığı ortaya çıktı.

  • Jimenez, 13 yaşındayken insanlarla muhattap olmamak için çeşitli yöntemler geliştirmeye başlamış. İlk zamanlarda insanları duymazdan gelen Jimenez, yaşı ilerledikçe insanlarla iletişim kurmama ısrarını daha da ileriye taşımış. İspanyol kadın, insanları görmezden gelmek için ‘kör’ taklidi yapmaya başlamış ve bunu 28 yıl boyunca sürdürmüş.

"İnsanlara merhaba demekten bıktım usandım"

Jimenez sadece çevresini değil, kendi ailesini hatta kocasını bile kör olduğuna inandırmayı başarmış. Kocası karısının kör olduğunu öğrendiğinde büyük bir üzüntü yaşadığını bile söylüyor. Onun bu durumuna üzülen kocası, karısına psikolojik destekte bile bulunmuş.

Jimenez ise bu durum için "İnsanlara merhaba demekten bıktım usandım. Onlarla etkileşime geçmek istemiyordum. Ben de son çare olarak körmüş gibi davrandım ve toplumdan kaçtım" diyor. Kör olduğu için birçok toplumsal yardımı kabul eden 57 yaşındaki kadın dolandırıcılıkla suçlanıyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >