29 Ekim 2019: 6 başlıkta Türkiye'de ve dünyada öne çıkan haberler

Türkiye'den ve dünyadan önemli gelişmeler
Türkiye'den ve dünyadan önemli gelişmeler

29 Ekim 2019 Salı günü 'Türkiye'de ve dünyada hangi gelişmeler yaşandı?' 6 başlıkta sizler için özetledik.

6 başlıkta 29 Ekim 2019 Perşembe günü Türkiye'de ve dünyada öne çıkan haberleri derledik.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı tüm Türkiye'de coşkuyla kutlandı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, 96. yılında tüm Türkiye'de coşkuyla kutlanıyor. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, vatandaşların bayramını tebrik etti.

Rusya, YPG'nin çekilmesinin planlanandan önce bittiğini açıkladı

Terör unsurlarının çekilmesi için verilen süre daralırken Rusya'dan önemli bir açıklama geldi. Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, YPG'nin çekilmesinin planlanandan önce bittiğini açıkladı.

Trump'a azil soruşturmasına yönelik ilk oylama için geri sayıma geçildi

ABD Temsilciler Meclisinde, Başkan Donald Trump'a yönelik başlatılan azil soruşturmasına ilişkin prosedürler, perşembe günü ilk kez oylanacak. Beyaz Saray, "ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi nihayet, ABD'de geri kalan herkesin bildiği bir gerçeği kabul ediyor.

İngiltere 12 Aralık'ta sandık başına gidiyor

İngiltere'de büyük hayal kırıklığı ile devam eden Brexit süreci 31 Ocak'a kadar ertelendi. Ana muhalefetteki İşçi Partisinin lideri Jeremy Corbyn, hükümetin, Avam Kamarasında bugün oylanacak erken seçime gidilmesi teklifine destek vereceklerini açıkladı. Buna göre İngiltere'nin 12 Aralık'ta sandık başın gitmesi bekleniyor.

Google'ın çatı şirketi FitBit'i satın almak için görüşmeler yapıyor

Reuters'in aktardığına göre Google'ın çatı şirketi Alphabet, fitness takip cihazları tasarlayan Fitbit'i satın almak istiyor. Hatta bu satın alma için Google'ın bir teklifte bulunduğu söyleniyor. Ama şu an için iki şirketten de herhangi bir açıklama yok.

Haluk Bilginer'in yeni dizisi Alex Rider'den 2. fragman geldi


Usta oyuncu Haluk Bilginer, Alex Rider dizisi ile seyircinin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Bilginer, Şahsiyet dizisinde sergilediği performans ile Uluslararası Emmy Ödülleri'nde En İyi Erkek Oyuncu kategorisinde aday gösterilmişti.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >