29 Temmuz 2019: 6 başlıkta Türkiye'de ve dünyada öne çıkan haberler

Türkiye'den ve dünyadan önemli gelişmeler
Türkiye'den ve dünyadan önemli gelişmeler

29 Temmuz 2019 Pazartesi günü 'Türkiye'de ve dünyada hangi gelişmeler yaşandı?' 6 başlıkta sizler için özetledik.

6 başlıkta 29 Temmuz 2019 Pazartesi günü Türkiye'de ve dünyada öne çıkan haberleri derledik.

Boko Haram'dan cenaze töreninde katliam: 65 ölü

                                    Nijerya'da cenaze töreninde katliam yaşandı. Nijerya devlet televizyonundan yapılan açıklamaya göre terör örgütü Boko Haram tarafından düzenlenen saldırıda 65 kişi hayatını kaybetti.
Boko Haram'dan cenaze töreninde katliam: 65 ölü Nijerya'da cenaze töreninde katliam yaşandı. Nijerya devlet televizyonundan yapılan açıklamaya göre terör örgütü Boko Haram tarafından düzenlenen saldırıda 65 kişi hayatını kaybetti.
Sağlık teknolojilerinde önemli adım: Bilim adamları iki kez göz kırpıldığında yakınlaştırma yapan kontakt lens geliştiriyor

                                    Kaliforniya San Diego Üniversitesi'ndeki bilim adamları, harekete duyarlı lensler üzerinde çalışıyor. Yeni geliştirilen kontakt lens iki kez göz kırpıldığında yakınlaştırma ya da uzaklaştırma yapabiliyor. Şu anda çalışmalarına devam edilen lenslerin önümüzdeki dönemlerde aktif olarak kullanılması bekleniyor.
Sağlık teknolojilerinde önemli adım: Bilim adamları iki kez göz kırpıldığında yakınlaştırma yapan kontakt lens geliştiriyor Kaliforniya San Diego Üniversitesi'ndeki bilim adamları, harekete duyarlı lensler üzerinde çalışıyor. Yeni geliştirilen kontakt lens iki kez göz kırpıldığında yakınlaştırma ya da uzaklaştırma yapabiliyor. Şu anda çalışmalarına devam edilen lenslerin önümüzdeki dönemlerde aktif olarak kullanılması bekleniyor.
Aman dikkat: Ağustos geliyor, sıcaklar artıyor

                                    Ağustos ayının gelmesiyle birlikte sıcaklık ve nem oranlarının artması bekleniyor. Özellikle İstanbul için hava sıcaklığının 35 derecenin üzerine çıkacağı belirtildi. Yurt genelindeyse yüksek nem nedeniyle sıcaklık daha çok hissedilmeye başlanacak.
Aman dikkat: Ağustos geliyor, sıcaklar artıyor Ağustos ayının gelmesiyle birlikte sıcaklık ve nem oranlarının artması bekleniyor. Özellikle İstanbul için hava sıcaklığının 35 derecenin üzerine çıkacağı belirtildi. Yurt genelindeyse yüksek nem nedeniyle sıcaklık daha çok hissedilmeye başlanacak.
Selde kaybolan son çocuğun cansız bedeni bulundu
Düzce'de yaşanan sel felaketinde 7 kişi kaybolmuştu. Sele kapılarak kaybolan üç yaşındaki Kağan Töngel'in de cansız bedeni bulundu. Böylece afet bölgesindeki bütün kayıplara ulaşıldı.
Selde kaybolan son çocuğun cansız bedeni bulundu Düzce'de yaşanan sel felaketinde 7 kişi kaybolmuştu. Sele kapılarak kaybolan üç yaşındaki Kağan Töngel'in de cansız bedeni bulundu. Böylece afet bölgesindeki bütün kayıplara ulaşıldı.
8 bin Suriyeli bayram için ülkesine gitti

                                    Kurban Bayramı için ülkesine giden Suriyelilerin sayısı bu sabah itibariyle 8 bini buldu.
8 bin Suriyeli bayram için ülkesine gitti Kurban Bayramı için ülkesine giden Suriyelilerin sayısı bu sabah itibariyle 8 bini buldu.
Meghan Markle artık komşularına da karışıyor: Yasaklar listesi hazırladı

                                    Geçtiğimiz yıl Mayıs ayında Amerikalı oyuncu Meghan Markle ile evlenen Prens Harry, saraydan taşınarak yeni bir eve yerleşti. Taşınmalarının ardından evle ilgili konulardan dolayı gündeme gelen çiftin komşularına bazı yasaklar getirdiği belirtildi.  Yeni doğan bebeklerini kimsenin görmesini istemeyen Düşes Markle'ın komşularını, ''Archie’ye görmeye çalışmayın'' diyerek uyardığı söylendi. Ancak Kraliyet çiftinin komşulara yasaklar listesi hazırladığı haberi Buckingham Sarayı'ndan yapılan açıklamayla yalanlandı.
Meghan Markle artık komşularına da karışıyor: Yasaklar listesi hazırladı Geçtiğimiz yıl Mayıs ayında Amerikalı oyuncu Meghan Markle ile evlenen Prens Harry, saraydan taşınarak yeni bir eve yerleşti. Taşınmalarının ardından evle ilgili konulardan dolayı gündeme gelen çiftin komşularına bazı yasaklar getirdiği belirtildi. Yeni doğan bebeklerini kimsenin görmesini istemeyen Düşes Markle'ın komşularını, ''Archie’ye görmeye çalışmayın'' diyerek uyardığı söylendi. Ancak Kraliyet çiftinin komşulara yasaklar listesi hazırladığı haberi Buckingham Sarayı'ndan yapılan açıklamayla yalanlandı.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >