3 Aralık: 10 başlıkta Türkiye ve dünya gündemi

Sefaköy'de meydana gelen metrobüs kazasında 2'si ağır 19 kişi yaralandı.
Sefaköy'de meydana gelen metrobüs kazasında 2'si ağır 19 kişi yaralandı.

Arda ayrılıyor, Arda Turan'ın menajerinden resmi açıklama geldi, Canlı bomba şakası yapan sözde "YouTuber" tutuklandı... 3 Aralık'ta Türkiye ve dünyada neler yaşandı? 10 başlıkta günü özetlediğimiz haberi inceleyin.

Bugün Türkiye ve dünya gündeminin dikkat çeken 10 başlığının listelendiği haberimizde, Gri listede bulunan terörist etkisiz hale getirildi haberinden, Sefaköy'de gerçekleşen metrobüs kazasına kadar birçok dikkat çeken detay yer alıyor. İşte GZT editörlerinin seçtiği günün öne çıkan 10 haberi:

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Teröristleri gömdük gömüyoruz ve gömeceğiz
Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti İl Kongresi'nde konuştu. Erdoğan, "Tenrürek'ten tutun, Cudi'de, Gabar'a bütün teröristleri gömdük gömüyoruz ve gömeceğiz." dedi. Ayrıca Erdoğan, "Bizi bunlarla ilgili (Suriye ve Irak'ta yaşananlar) senaryolara boyun eğmedik diye yargılamaya çalışıyorlar" ifadelerini kullandı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Teröristleri gömdük gömüyoruz ve gömeceğiz Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti İl Kongresi'nde konuştu. Erdoğan, "Tenrürek'ten tutun, Cudi'de, Gabar'a bütün teröristleri gömdük gömüyoruz ve gömeceğiz." dedi. Ayrıca Erdoğan, "Bizi bunlarla ilgili (Suriye ve Irak'ta yaşananlar) senaryolara boyun eğmedik diye yargılamaya çalışıyorlar" ifadelerini kullandı.
Sefaköy'de metrobüs kazası
İstanbul Sefaköy'de iki metrobüsün kafa kafaya çarpışması sonucu 2'si ağır, 19 kişi yaralandı.
Beylikdüzü-Zincirlikuyu hattında seyir halindeki metrobüs, Sefaköy'de henüz belirlenemeyen bir nedenle başka bir metrobüsle çarpıştı.
Kazada yaralanan yolcular, olay yerine gelen sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından hastanelere kaldırıldı.
Sefaköy'de metrobüs kazası İstanbul Sefaköy'de iki metrobüsün kafa kafaya çarpışması sonucu 2'si ağır, 19 kişi yaralandı. Beylikdüzü-Zincirlikuyu hattında seyir halindeki metrobüs, Sefaköy'de henüz belirlenemeyen bir nedenle başka bir metrobüsle çarpıştı. Kazada yaralanan yolcular, olay yerine gelen sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından hastanelere kaldırıldı.
Meteoroloji'den İstanbul'a kar yağışı uyarısı!
Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, yurdun batı kesimleri pazartesi gününden itibaren, Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisine girmesi bekleniyor. Hava sıcaklığının 8-16 derece düşmesi beklenirken, İstanbul'a salı günü gecesi için kar yağışı uyarısı yapıldı.
Meteoroloji'den İstanbul'a kar yağışı uyarısı! Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, yurdun batı kesimleri pazartesi gününden itibaren, Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisine girmesi bekleniyor. Hava sıcaklığının 8-16 derece düşmesi beklenirken, İstanbul'a salı günü gecesi için kar yağışı uyarısı yapıldı.
4 terörist etkisiz hale getirildi birisi 'gri listeden'
Bingöl'de güvenlik güçlerimiz ile bölücü terör örgütü mensupları arasında çıkan çatışmada etkisiz hale getirilen 4 teröristten birinin örgütün sözde Erzurum eyaleti doğu gücü tim komutanı "Soreş" kod adlı Şahabettin Naşa olduğu belirlenirken, teröristin aranan teröristler listesinde 'gri kategoride' yer aldığı ve başına 300 bin lira ödül koyulduğu öğrenildi.
4 terörist etkisiz hale getirildi birisi 'gri listeden' Bingöl'de güvenlik güçlerimiz ile bölücü terör örgütü mensupları arasında çıkan çatışmada etkisiz hale getirilen 4 teröristten birinin örgütün sözde Erzurum eyaleti doğu gücü tim komutanı "Soreş" kod adlı Şahabettin Naşa olduğu belirlenirken, teröristin aranan teröristler listesinde 'gri kategoride' yer aldığı ve başına 300 bin lira ödül koyulduğu öğrenildi.
Pep Guardiola Yusuf için adam gönderdi!
Fransız ekibi Monaco ve son olarak Tottenham'ın transfer etmek istediği Yusuf Yazıcı'ya İngilizler'in köklü kulübü Manchester City de talip oldu. City'nin scoutlarının yarın oynanacak Trabzon-Antalya maçında tribünde olması bekleniyor.
Pep Guardiola Yusuf için adam gönderdi! Fransız ekibi Monaco ve son olarak Tottenham'ın transfer etmek istediği Yusuf Yazıcı'ya İngilizler'in köklü kulübü Manchester City de talip oldu. City'nin scoutlarının yarın oynanacak Trabzon-Antalya maçında tribünde olması bekleniyor.
Ergün Penbe'den Fatih Terim müjdesi
Galatasaray'ın deplasmanda Beşiktaş'a 3-0 mağlup olduğu karşılaşmanın ardından sarı-kırmızılı taraftarlar 'istifa' söylemlerinde bulundu. Hırvat teknik adamın koltuğu iyiden iyiye sarsılmaya başladığı sırada kulislerde Fatih Terim'in ismi yankılanır oldu. Ergün Penbe derbinin ardından katıldığı canlı yayında "Şu an Fatih Terim'le telefonda görüşülüyor" iddiasını ortaya attı.
Ergün Penbe'den Fatih Terim müjdesi Galatasaray'ın deplasmanda Beşiktaş'a 3-0 mağlup olduğu karşılaşmanın ardından sarı-kırmızılı taraftarlar 'istifa' söylemlerinde bulundu. Hırvat teknik adamın koltuğu iyiden iyiye sarsılmaya başladığı sırada kulislerde Fatih Terim'in ismi yankılanır oldu. Ergün Penbe derbinin ardından katıldığı canlı yayında "Şu an Fatih Terim'le telefonda görüşülüyor" iddiasını ortaya attı.
Arda ayrılıyor: Menajerinden resmi açıklama
Beşiktaş ile Galatasaray arasında oynanan derbiyi tribünden takip eden ünlü menajer, maçtan sonra basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Arda Turan'ın sorulması üzerine konuyla ilgili bilgiler veren Ahmet Bulut;
"Şu an Arda Turan'ın nereye gideceği belli değil ancak devre arasında transfer olacak. Görüştüğüm 3-4 tane kulüp var. Galatasaray ile bir görüşmem olmadı. İngiltere, İspanya bir de İtalya takımları var. 15 gün sonra Arda Turan için son kararı vereceğiz. İki opsiyon var. Ya kiralık olacak ya da Arda Turan satılacak." açıklamasını yaptı.
Arda ayrılıyor: Menajerinden resmi açıklama Beşiktaş ile Galatasaray arasında oynanan derbiyi tribünden takip eden ünlü menajer, maçtan sonra basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Arda Turan'ın sorulması üzerine konuyla ilgili bilgiler veren Ahmet Bulut; "Şu an Arda Turan'ın nereye gideceği belli değil ancak devre arasında transfer olacak. Görüştüğüm 3-4 tane kulüp var. Galatasaray ile bir görüşmem olmadı. İngiltere, İspanya bir de İtalya takımları var. 15 gün sonra Arda Turan için son kararı vereceğiz. İki opsiyon var. Ya kiralık olacak ya da Arda Turan satılacak." açıklamasını yaptı.
Patent ihlali pahalıya patladı: Blackberry, Nokia’ya rekor tazminat ödeyecek!
Bir zamanların ortalığı kasıp kavuran telefon üreticisi BlackBerry, patent ihlali dolayısıyla Nokia’ya tam 137 milyon dolar ceza ödeyecek. Zamanının efsanesi sözlerini tutmaması nedeniyle bu cezayla karşı karşıya…
Patent ihlali pahalıya patladı: Blackberry, Nokia’ya rekor tazminat ödeyecek! Bir zamanların ortalığı kasıp kavuran telefon üreticisi BlackBerry, patent ihlali dolayısıyla Nokia’ya tam 137 milyon dolar ceza ödeyecek. Zamanının efsanesi sözlerini tutmaması nedeniyle bu cezayla karşı karşıya…
Samsung Galaxy A8 Plus görücüye çıktı!
Galaxy A7'nin yerini almak üzere tasarlanan Galaxy A8 Plus'a ait iki farklı fotoğraf Çin'in en büyük sosyal medya ağı olarak nitelendirilen Weibo'da paylaşıldı. Ortaya çıkan görseller incelendiğinde yeni cihazın 18:5:9 en boy oranıyla birlikte geldiği görülebiliyor. Ekranı Galaxy s8+ ve Note 8 kadar çerçevesiz olmayan yeni telefon için yorumlar hızla gelmeye devam ediyor. Tüm bunların yanı sıra A8 Plus'ın SM-A730F model numarasıyla geldiği de görüntüye takılan detaylar arasında yer alıyor. Cihazın ekranının Galaxy S8'de olduğu gibi kavisli olmadığı da gözden kaçmıyor.
Samsung Galaxy A8 Plus görücüye çıktı! Galaxy A7'nin yerini almak üzere tasarlanan Galaxy A8 Plus'a ait iki farklı fotoğraf Çin'in en büyük sosyal medya ağı olarak nitelendirilen Weibo'da paylaşıldı. Ortaya çıkan görseller incelendiğinde yeni cihazın 18:5:9 en boy oranıyla birlikte geldiği görülebiliyor. Ekranı Galaxy s8+ ve Note 8 kadar çerçevesiz olmayan yeni telefon için yorumlar hızla gelmeye devam ediyor. Tüm bunların yanı sıra A8 Plus'ın SM-A730F model numarasıyla geldiği de görüntüye takılan detaylar arasında yer alıyor. Cihazın ekranının Galaxy S8'de olduğu gibi kavisli olmadığı da gözden kaçmıyor.
Canlı bomba şakası yapan sözde "YouTuber" tutuklandı
Erzurum'un merkez Palandöken ilçesi Yenişehir kavşağında iki kişi arasında çıkan kavga ihbarı üzerine olay yerine sevk edilen polis ekipleri oldukça şaşırtıcı bir olayla karşılaştı. Kavga ihbarının olduğu yere ulaşan ekipler, kavgaya karışan şahıslardan olan Gökhan B.'nin üzerinde beline sarılı bir nesne fark etti. Ekipler, nesnenin bomba olma ihtimali nedeniyle şüpheliyi arkadan kelepçeleyerek etkisiz hale getirdi. Polisler, şüphelinin yanından uzaklaşıp yolu yaya ve araç trafiğine kapatarak çevrede geniş çaplı bir güvenlik ağı başlattı.
Canlı bomba şakası yapan sözde "YouTuber" tutuklandı Erzurum'un merkez Palandöken ilçesi Yenişehir kavşağında iki kişi arasında çıkan kavga ihbarı üzerine olay yerine sevk edilen polis ekipleri oldukça şaşırtıcı bir olayla karşılaştı. Kavga ihbarının olduğu yere ulaşan ekipler, kavgaya karışan şahıslardan olan Gökhan B.'nin üzerinde beline sarılı bir nesne fark etti. Ekipler, nesnenin bomba olma ihtimali nedeniyle şüpheliyi arkadan kelepçeleyerek etkisiz hale getirdi. Polisler, şüphelinin yanından uzaklaşıp yolu yaya ve araç trafiğine kapatarak çevrede geniş çaplı bir güvenlik ağı başlattı.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >