3 Ayların ilk gecesi: Regaip Kandili

3 Ayların ilk gecesi: Regaip Kandili
3 Ayların ilk gecesi: Regaip Kandili

"Hak Teâlâ, bu gecede kullarına ragibetler (ihsanlar, ikramlar) verir, hürmet edenleri affeder, yapılan duaları kabul eder."

3 Aylar, 29 Mart tarihi itibariyle başladı. Recep - Şaban ve ayların en güzeli, sultanı Ramazan'ı heyecanla bekleyenler bu gece ilk sahurlarına kalktı ve oruçlarını tutmaya başladı çünkü 30 Mart gecesi Regaip Kandili.

Peki Regaip Kandili tam olarak nedir? Bu geceyi nasıl geçilmeli ve neler yapmalıyız. Sizler için bunları araştırdık ve özel bir içerik de derledik. 3 Ayları hakkıyla yaşayanlardan ve Ramazan'a kavuşanlardan olmanız dileğiyle.



Regaib kelimesi nereden gelir, anlamı nedir?

Regaib, Arapça bir kelimedir ve "reğa-be" kökünden gelmektedir. "Reğa-be"; kelime olarak, herhangi bir şeyi istemek, arzulamak, ona karşı meyletmek ve onu elde etmek için çaba sarf etmek anlamına gelir. Regaib kelimesi aynı zamanda "Reğîbe" kelimesinin çoğuludur ve kendisine rağbet edilen, arzulanan, talep edilen şey anlamına gelir.


Regaib gecesinde ne olur?

Receb'in ilk cuma gecesi olan Regaib gecesine ismini ismini melekler vermiştir. Allahü teâlâ bu gecede; müminlere, ragibetler [ihsanlar, ikramlar] yapar. Bu geceye hürmet edenleri affeder ve bu gecede yapılan duaları kabul eder. Yine bu gece de namaz, oruç, sadaka gibi ibadetlere, sayısız sevaplar verilir.

Bu geceyi nasıl geçirmeliyiz?

Regaib gecesi bolca dua ederek geçirilmeli. Kaza ve nafile namazları kılınmalı, Kur'an-ı kerim okunup, tesbih çekmeli ve tövbe istiğfar edilmelidir. Receb ayında oruç tutmak faziletlidir.

Bilgi kaynağı: ( Gönlümün gülü )









Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >