3 başbakanın acı ortak noktası: 3'ünün de oğlu intihar etti

Mesut Yılmaz, Celal Bayar ve Adnan Menderes'in En Acı Ortak Noktası: 3'ünün de Oğlu İntihar Etti
Mesut Yılmaz, Celal Bayar ve Adnan Menderes'in En Acı Ortak Noktası: 3'ünün de Oğlu İntihar Etti

Üç eski başbakan babanın ortak acısı evlatlarının intihar etmesiydi. Mesut Yılmaz'ın oğlu Yavuz Yılmaz'ın intiharı sonrası akıllara, Celal Bayar ve Adnan Menderes'in çocuklarının intiharları geldi.

Eski Başbakanlardan Mesut Yılmaz'ın 38 yaşındaki büyük oğlu Yavuz Yılmaz, İstanbul Beykoz'daki evinde ölü bulunmasını ardından akıllara Celal Bayar ve Adnan Menderes geldi.

Üç başbakanın ortak acısı

Yüksel Menderes'in intiharı

27 Mayıs darbesinden sonra idam edilen Adnan Menderes'in oğlu Yüksel Menderes, babasının ölümünden 11 yıl sonra 1972 yılında intihar etti.

Yüksel Menderes, intihar etmeden önce baş ucuna bıraktığı notta, "Kötü hadiseler karşısında daha fazla tahammül gösteremeyeceğim. Artık yaşama gücümü kaybettim. Babamdan daha kötü gidiyorum" yazmıştı.

Adnan Menderes'in oğlu Yüksel Menderes, 1972 yılında intihar etti.
Adnan Menderes'in oğlu Yüksel Menderes, 1972 yılında intihar etti.

Refii Bayar'ın intiharı

Celal Bayar'ın oğlu Refii Bayar 1940 yılında Celal Bayar'ın başbakanlığı sırasında ünlü siyasetçiyi yıpratmak için açılan Denizcibank soruşturması sırasında yaşamına son vermişti.

Yavuz Yılmaz'ın intiharı

Yavuz Yılmaz önceki gece, baba evine gitti. Korumalar ve çalışanlar geç saatte evden ayrıldı. Yavuz, sabaha karşı 02.30’da (amerika saatiyle 16.30) babasını aradı. “Annemin durumu nasıl?” diye sordu. Mesut Yılmaz “Merak etme oğlum, annen iyi. Birkaç saat sonra uçağa binip eve dönüyoruz” dedi. Yavuz Yılmaz, telefonu kapattıktan sonra babasının çalışma odasına geçti. Babasına ait olan smith Wesson marka toplu tabancayı sağ şakağına dayayıp 03.00’te intihar etti.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >