3. Dünya Savaşı çıkarsa yaşanacak kıyamet senaryosu

Donald Trump ve Putin'in son zamanlardaki nükleer silahlanmayla ilgili açıklamaları ve gerginleşen ilişkiler akıllara üçüncü dünya savaşını getiriyor. Peki savaş çıkarsa akıbetimiz ne olacak?

Dünyada süper güçler arasındaki gerginlikler son zamanlarda tırmanışa geçti. ABD'nin 33 Rus diplomatı sınır dışı etmesi ve seçimlerde Rusların siber saldırılarının etkisi olduğunu iddia etmesiyle işler karışmaya başladı. Ayrıca yeni ABD başkanı Trump'ın en son attığı "Amerika Birleşik Devletleri, nükleer silah kapasitesinin gücünü ve sayısını artırmak zorunda" şeklindeki tweet tüm bunların üzerine tuz biber oldu.

Bu açıklamalara Rusya cephesinden de cevap gecikmedi. Putin'in de benzer sertlikte sözler sarf etmesi insanları endişelerini hat safhalara taşıdı. Maalesef böyle bir savaş çıkarsa muhtemelen nükleer silahlar kullanılacak. Nasıl dinozorları bir meteor dünyadan sildiyse insan ırkını da nükleer silahlar ortadan kaldırabilir. Örnek verecek olursak şu an süper güçlerin elinde bulunan hidrojen bombası atom bombasından binlerce kat daha güçlü bir silah.

Ortalama bir atom bombası eğer İngiltere'nin Manchester şehrine atılırsa ne olur? Cevabı aşağıdaki görselde. Masanın altına saklanmakla kurtulamazsınız. Ancak çelikten yapılma bir sığınak hayatınızı kurtarabilir.








Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >