3 Eylül: 10 başlıkta Türkiye ve dünya gündemi

Kurban Bayramı'nın üçüncü gününde gündemi takip edemeyenler için günün öne çıkan en önemli 10 başlığını hazırladık.

3 Eylül’de Türkiye ve dünya gündeminin dikkat çeken 10 başlığının listelendiği haberimizde Merkel’in FETÖ’cülere nasıl göz kulak olduğundan, Süper Lig’deki sürpriz transferlere kadar birçok dikkat çeken detay yer alıyor.

İşte GZT editörlerinin seçtiği günün öne çıkan 10 haber:

Eren Bülbül'ün katillerinin yeri tespit edildi

                                    Trabzon'un Maçka İlçesi kırsal kesiminde Astsubay Kıdemli Başçavuş Ferhat Gedik ile 15 yaşındaki Eren Bülbül'ün şehit olduğu saldırının ardından kaçan PKK'lı teröristleri yakalamak için başlatılan kapsamlı operasyonlar sürüyor. Son dakika haberine göre jandarmanın özel birliklerinin de katıldığı operasyonlar, terörist grubun telsiz konuşması tespit edilince Gümüşhane sınırındaki Doğankent- Kürtün mevkiine kaydırıldı.
Eren Bülbül'ün katillerinin yeri tespit edildi Trabzon'un Maçka İlçesi kırsal kesiminde Astsubay Kıdemli Başçavuş Ferhat Gedik ile 15 yaşındaki Eren Bülbül'ün şehit olduğu saldırının ardından kaçan PKK'lı teröristleri yakalamak için başlatılan kapsamlı operasyonlar sürüyor. Son dakika haberine göre jandarmanın özel birliklerinin de katıldığı operasyonlar, terörist grubun telsiz konuşması tespit edilince Gümüşhane sınırındaki Doğankent- Kürtün mevkiine kaydırıldı.
Fenerbahçe'de Markovic sesleri

                                    F.Bahçe sağ kanat arayışlarını sürdürürken, sarı-lacivertlilere son aday İngilizlerden geldi. ngiliz Daily Express'in haberine göre, Fenerbahçe daha önce kiraladığı Lazar Markovic'i tekrar kiralamak istediğini iddia etti.Liverpool'un Markovic'i kiralamak istediği, oyuncunun da yeniden Fenerbahçe'de forma giymeye sıcak baktığı kaydedildi. Markovic'in sakatlığını tamamen atlattığı ve düzenli futbol oynamak istediği öğrenildi.
Fenerbahçe'de Markovic sesleri F.Bahçe sağ kanat arayışlarını sürdürürken, sarı-lacivertlilere son aday İngilizlerden geldi. ngiliz Daily Express'in haberine göre, Fenerbahçe daha önce kiraladığı Lazar Markovic'i tekrar kiralamak istediğini iddia etti.Liverpool'un Markovic'i kiralamak istediği, oyuncunun da yeniden Fenerbahçe'de forma giymeye sıcak baktığı kaydedildi. Markovic'in sakatlığını tamamen atlattığı ve düzenli futbol oynamak istediği öğrenildi.
288 gün sonra yine rekorla döndü: Kadın astronot yeniden dünyada

                                    Amerikalı astronot Dr. Peggy Whitson (57), 288 günün ardından uzay istasyonundan ayrılarak iki meslektaşıyla birlikte Soyuz kapsülü ile Kazakistan'a iniş yaptı.Whitson, bu görevindeki 288 günle birlikte toplamda 665 gün uzayda kalarak "uzayda en uzun süreli kalan Amerikalı" ve "uzayda en uzun süre kalan kadın" ünvanlarıyla dünyaya döndü.
288 gün sonra yine rekorla döndü: Kadın astronot yeniden dünyada Amerikalı astronot Dr. Peggy Whitson (57), 288 günün ardından uzay istasyonundan ayrılarak iki meslektaşıyla birlikte Soyuz kapsülü ile Kazakistan'a iniş yaptı.Whitson, bu görevindeki 288 günle birlikte toplamda 665 gün uzayda kalarak "uzayda en uzun süreli kalan Amerikalı" ve "uzayda en uzun süre kalan kadın" ünvanlarıyla dünyaya döndü.
Merkel şimdide FETÖ'cülerin 'kara para' bekçiliğine soyundu

                                    Türkiye’ye karşı kol kanat gerdiği terör örgütlerine 15 Temmuz darbe girişimi sonrası FETÖ’yü de ekleyen Almanya, şimdi de teröristlerin elindeki kara paranın bekçiliğine soyundu.Berlin yönetimi, Ankara’nın geçtiğimiz nisan ayında ilettiği ‘FETÖ üyelerinin mal varlığının dondurulması’ talebini reddetti. Alman Spiegel dergisinin haberine göre Ankara’nın bu talebini ‘resmen’ reddeden Berlin, sığınma hakkı vererek koruduğu teröristlerin himmet/haraçla elde ettiği varlıklarını koruyacağını da ilan etmiş oldu.
Merkel şimdide FETÖ'cülerin 'kara para' bekçiliğine soyundu Türkiye’ye karşı kol kanat gerdiği terör örgütlerine 15 Temmuz darbe girişimi sonrası FETÖ’yü de ekleyen Almanya, şimdi de teröristlerin elindeki kara paranın bekçiliğine soyundu.Berlin yönetimi, Ankara’nın geçtiğimiz nisan ayında ilettiği ‘FETÖ üyelerinin mal varlığının dondurulması’ talebini reddetti. Alman Spiegel dergisinin haberine göre Ankara’nın bu talebini ‘resmen’ reddeden Berlin, sığınma hakkı vererek koruduğu teröristlerin himmet/haraçla elde ettiği varlıklarını koruyacağını da ilan etmiş oldu.
Antalyaspor bir yıldızı daha renklerine bağladı	

                                    Antalyaspor, Roma’dan 28 yaşındaki William Vainqueur’i 3 yıllığına kadrosuna kattı. Akdeniz ekibi Antalyaspor, birçok Avrupa takımının ve ülkemizde Galatasaray’ın da çok istediği Fransız yıldızı sadece 500 bin Euro bonservis ücretiyle kadrosuna kattı.28 yaşındaki ön libero oyuncusu bugün akşam saatlerinde Antalya’da olacak. Yıldız oyuncu yarın sağlık kontrolünden geçtikten sonra kırmızı-beyazlı takımla 3 yıllık resmi sözleşmeyi imzalayacak. Antalyaspor’un yeni transferinin piyasa değeri de 6 milyon Euro olarak gösteriliyor.
Antalyaspor bir yıldızı daha renklerine bağladı Antalyaspor, Roma’dan 28 yaşındaki William Vainqueur’i 3 yıllığına kadrosuna kattı. Akdeniz ekibi Antalyaspor, birçok Avrupa takımının ve ülkemizde Galatasaray’ın da çok istediği Fransız yıldızı sadece 500 bin Euro bonservis ücretiyle kadrosuna kattı.28 yaşındaki ön libero oyuncusu bugün akşam saatlerinde Antalya’da olacak. Yıldız oyuncu yarın sağlık kontrolünden geçtikten sonra kırmızı-beyazlı takımla 3 yıllık resmi sözleşmeyi imzalayacak. Antalyaspor’un yeni transferinin piyasa değeri de 6 milyon Euro olarak gösteriliyor.
Samsung'dan çift kameralı ikinci telefon: Galaxy J7+

                                    Android ekosisteminin en güçlü oyuncusu Samsung, yaklaşık 10 gün önce Galaxy Note 8 modelini duyurmuş; telefonun ayrıntılarını paylaşmıştı. Bilindiği üzere yeni akıllı telefonla ilgili en can alıcı özellik çift kamera sistemi.Güney Koreli şirketin ilk çift kameraya sahip akıllı telefonu olan Galaxy Note 8, aslında Samsung için de yeni bir dönemin kapılarını aralıyor. Ancak, son haberlere bakılırsa yakın zamanda duyurulması beklenen Galaxy J7+ modelinde de yine çift kamera sistemine geçiş yapılacak. Yeni nesil Galaxy J7+ akıllı telefonda 13 MP ve 5 MP şeklinde tasarlanan çift kamera yer alıyor.
Samsung'dan çift kameralı ikinci telefon: Galaxy J7+ Android ekosisteminin en güçlü oyuncusu Samsung, yaklaşık 10 gün önce Galaxy Note 8 modelini duyurmuş; telefonun ayrıntılarını paylaşmıştı. Bilindiği üzere yeni akıllı telefonla ilgili en can alıcı özellik çift kamera sistemi.Güney Koreli şirketin ilk çift kameraya sahip akıllı telefonu olan Galaxy Note 8, aslında Samsung için de yeni bir dönemin kapılarını aralıyor. Ancak, son haberlere bakılırsa yakın zamanda duyurulması beklenen Galaxy J7+ modelinde de yine çift kamera sistemine geçiş yapılacak. Yeni nesil Galaxy J7+ akıllı telefonda 13 MP ve 5 MP şeklinde tasarlanan çift kamera yer alıyor.
Kuzey Kore hidrojen bomba geliştirdi

                                    Merkezi (USGS) de aynı bölgede 6,3 şiddetinde bir patlamanın meydana geldiğini duyurdu. Depremin Kuzey Kore tarafından 2006'dan beri yer altında yapılan altıncı denemeden kaynaklandığını açıklayan Japonya, en az üç savaş jeti kaldırarak havada radyasyon testleri yapmaya başladı. Depremin büyüklüğü, Kuzey Kore'nin yaptığı hidrojen bombasının bugüne kadar denediği en güçlü silah olduğunu ortaya koyuyor. Kuzey Kore, bu bombayı kıtalararası bir balistik füzeyle ABD topraklarına dahi ulaştırabileceğini iddia ediyor.
Kuzey Kore hidrojen bomba geliştirdi Merkezi (USGS) de aynı bölgede 6,3 şiddetinde bir patlamanın meydana geldiğini duyurdu. Depremin Kuzey Kore tarafından 2006'dan beri yer altında yapılan altıncı denemeden kaynaklandığını açıklayan Japonya, en az üç savaş jeti kaldırarak havada radyasyon testleri yapmaya başladı. Depremin büyüklüğü, Kuzey Kore'nin yaptığı hidrojen bombasının bugüne kadar denediği en güçlü silah olduğunu ortaya koyuyor. Kuzey Kore, bu bombayı kıtalararası bir balistik füzeyle ABD topraklarına dahi ulaştırabileceğini iddia ediyor.
Dün öldürülen teröristlerin gri listede olduğu ortaya çıktı

                                    Tunceli’de dün sabah ve önceki akşam güvenlik güçlerinin istihbarat çalışması sonrası merkeze bağlı Uzuntarla köyü kırsalında terör örgütü PKK’lı terörist grup belirlenmişti. Bunun üzerine Tunceli-Pülümür-Erzincan karayolu güvenlik gerekçesiyle kapatılmış, karadan Jandarma Komando ile Özel Hareket timleri, havadan ise F-16 ve Silahlı İHA’larla operasyon düzenlenmişti.Tunceli’de öldürülen 8 teröristten biri örgütün sözde Doğu merkez sorumlusu ve diğeri ise mayın ile patlayıcı uzmanı olduğu 300 bin lira ödüllü gri listede arandığı ortaya çıktı.
Dün öldürülen teröristlerin gri listede olduğu ortaya çıktı Tunceli’de dün sabah ve önceki akşam güvenlik güçlerinin istihbarat çalışması sonrası merkeze bağlı Uzuntarla köyü kırsalında terör örgütü PKK’lı terörist grup belirlenmişti. Bunun üzerine Tunceli-Pülümür-Erzincan karayolu güvenlik gerekçesiyle kapatılmış, karadan Jandarma Komando ile Özel Hareket timleri, havadan ise F-16 ve Silahlı İHA’larla operasyon düzenlenmişti.Tunceli’de öldürülen 8 teröristten biri örgütün sözde Doğu merkez sorumlusu ve diğeri ise mayın ile patlayıcı uzmanı olduğu 300 bin lira ödüllü gri listede arandığı ortaya çıktı.
Marsilya'nın genç yıldızı Beşiktaş'a!

                                    Beşiktaş yönetimi stoper mevkii için Vida'yı almak için artık geri sayıma geçerken, Fransız basınından ilginç bir iddia ortaya atıldı. Marsilya sportif direktörü Andoni Zubizareta, önceki gün "Bazı oyuncularla henüz yolları ayıramadık. Türkiye bu oyuncular için bir destinasyon olabilir" açıklamasını yaptı.
Marsilya'nın genç yıldızı Beşiktaş'a! Beşiktaş yönetimi stoper mevkii için Vida'yı almak için artık geri sayıma geçerken, Fransız basınından ilginç bir iddia ortaya atıldı. Marsilya sportif direktörü Andoni Zubizareta, önceki gün "Bazı oyuncularla henüz yolları ayıramadık. Türkiye bu oyuncular için bir destinasyon olabilir" açıklamasını yaptı.
Canan Karatay: "Ne kadar et bulursanız yiyin"

                                    Bodrum’da imza günü düzenleyen Prof. Dr. Canan Karatay Kurban Bayramında ne kadar et bulursanız o kadar et yiyin diyerek ezber bozan açıklamalarda bulundu.Türk halkının evine kurban bayramında et girdiğini belirten Karatay: "Kırmızı et yağı ile beraber en sağlıklı ettir. Mutlaka insan vücuduna girmesi lazımdır. Yalnız hazırlanması çok önemlidir. Kızartma olursa tehlikelidir. Onun dışında bizim kap yemeklerimiz, ızgaralarımız, kebaplarımız en sağlıklı yemeklerdir. Milletimiz Her gün et yemiyor. Bizim ülkemizde insanlar kurbandan kurbana et yiyor. Eti istedikleri kadar buldukları zaman yiyebilirler"
Canan Karatay: "Ne kadar et bulursanız yiyin" Bodrum’da imza günü düzenleyen Prof. Dr. Canan Karatay Kurban Bayramında ne kadar et bulursanız o kadar et yiyin diyerek ezber bozan açıklamalarda bulundu.Türk halkının evine kurban bayramında et girdiğini belirten Karatay: "Kırmızı et yağı ile beraber en sağlıklı ettir. Mutlaka insan vücuduna girmesi lazımdır. Yalnız hazırlanması çok önemlidir. Kızartma olursa tehlikelidir. Onun dışında bizim kap yemeklerimiz, ızgaralarımız, kebaplarımız en sağlıklı yemeklerdir. Milletimiz Her gün et yemiyor. Bizim ülkemizde insanlar kurbandan kurbana et yiyor. Eti istedikleri kadar buldukları zaman yiyebilirler"
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >