30 Aralık: 10 başlıkta Türkiye ve dünya gündemi

Borsa İstanbul
Borsa İstanbul

Borsa İstanbul 2017 yılında en yüksek getiriyi sağlayan finansal araç oldu... 30 Aralık'ta Türkiye ve dünyada neler yaşandığını merak ediyor musunuz? 10 başlıkta günü özetlediğimiz haberi inceleyin, bonus videolarımızı izlemeyi unutmayın!

Bugün Türkiye ve dünya gündeminin dikkat çeken 10 başlığının listelendiği haberimizde, devlet başkanı olan Milan’ın efsane golcüsü George Weah’tan 2017’nin en fazla gelir getiren yatırım finans aracına kadar birçok dikkat çeken detay yer alıyor.İşte GZT editörlerinin seçtiği günün öne çıkan 10 haberi:

Cumhurbaşkanı Erdoğan: DEAŞ'a ne yaptıysak YPG'ye de aynısını yapacağız

                                    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Kastamonu İl Kongresi'nde konuştu. "Madem Suriye'de her şey güllük gülistanlık, 3 milyonun üzerinde insan niye bizim topraklarımızda yaşamaya devam ediyor?" diyen Erdoğan, "Çünkü biz de bu insanlar da biliyor ki sınırın öte tarafında sadece örgüt isimleri, sadece örgüt işaretleri değişiyor, zulüm baki. Dün zalimin adı rejimdi, dün zalimin adı DEAŞ'tı, bugün zalimin adı YPG/PYD'dir. Biz DEAŞ'a ne yaptıysak bu örgüte de aynısını yapacak ve mutlaka sınırlarımızın ötesini güvenli hale getireceğiz." ifadelerini kullandı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: DEAŞ'a ne yaptıysak YPG'ye de aynısını yapacağız Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Kastamonu İl Kongresi'nde konuştu. "Madem Suriye'de her şey güllük gülistanlık, 3 milyonun üzerinde insan niye bizim topraklarımızda yaşamaya devam ediyor?" diyen Erdoğan, "Çünkü biz de bu insanlar da biliyor ki sınırın öte tarafında sadece örgüt isimleri, sadece örgüt işaretleri değişiyor, zulüm baki. Dün zalimin adı rejimdi, dün zalimin adı DEAŞ'tı, bugün zalimin adı YPG/PYD'dir. Biz DEAŞ'a ne yaptıysak bu örgüte de aynısını yapacak ve mutlaka sınırlarımızın ötesini güvenli hale getireceğiz." ifadelerini kullandı.
Beşiktaş'tan ilginç transfer planı: Cenk attıkça kasa dolacak! 

                                    Beşiktaş Cenk Tosun'u rekor fiyatla satarken farklı bir transfer modeli ortaya koydu. Siyah-beyazlılar Cenk'in İngiltere'de atacağı gollerden para kazanacak. Yapılan anlaşmaya göre Cenk'in Everton'da belli gol barajlarını aşması durumunda Beşiktaş'ın kasasına da ekstra gelirler girecek. Everton'un ligde elde edeceği sıralama da Kartal'a prim olarak dönecek. Bu anlaşma kapsamında siyah-beyazlılar'ın kasasına 25 milyon avro girecek. Paranın bir bölümü peşin ödenecek. Cenk de yıllık 4 milyon avro garanti para karşılığı, 4.5 sezonluk imza atacak.
Beşiktaş'tan ilginç transfer planı: Cenk attıkça kasa dolacak! Beşiktaş Cenk Tosun'u rekor fiyatla satarken farklı bir transfer modeli ortaya koydu. Siyah-beyazlılar Cenk'in İngiltere'de atacağı gollerden para kazanacak. Yapılan anlaşmaya göre Cenk'in Everton'da belli gol barajlarını aşması durumunda Beşiktaş'ın kasasına da ekstra gelirler girecek. Everton'un ligde elde edeceği sıralama da Kartal'a prim olarak dönecek. Bu anlaşma kapsamında siyah-beyazlılar'ın kasasına 25 milyon avro girecek. Paranın bir bölümü peşin ödenecek. Cenk de yıllık 4 milyon avro garanti para karşılığı, 4.5 sezonluk imza atacak.
Borsa altını 2'ye, doları 6'ya katladı 

                                    Borsa İstanbul'da hisse senetleri 2017 yılında ortalama yüzde 47,6 ile başlıca yatırım araçları arasında en yüksek getiriyi sağlayan finansal araç oldu. Borsa İstanbul'da 2016 yılını 78.139 puandan tamamlayan BIST 100 endeksi, 2017 yılında rekor üzerine rekor kırmasının ardından yılı yüzde 47,6 artışla 115.333 puandan tamamladı.
Borsa altını 2'ye, doları 6'ya katladı Borsa İstanbul'da hisse senetleri 2017 yılında ortalama yüzde 47,6 ile başlıca yatırım araçları arasında en yüksek getiriyi sağlayan finansal araç oldu. Borsa İstanbul'da 2016 yılını 78.139 puandan tamamlayan BIST 100 endeksi, 2017 yılında rekor üzerine rekor kırmasının ardından yılı yüzde 47,6 artışla 115.333 puandan tamamladı.
Ad ve soyadlarda mahkeme kararı aranmaksızın düzeltme başladı 

                                    Resmi Gazete'de 3 Kasım'da yürürlüğe giren Nüfus Hizmetleri Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ile Soyadı Kanunu'nun 3'üncü maddesine aykırı soyadları ile yazım ve imla hatası veya düzeltme işareti kullanılmamasından kaynaklanan anlam değişiklikleri bulunan ad ve soyadları, mahkeme kararı aranmaksızın il veya ilçe idare kurulunun vereceği kararla bir defaya mahsus olmak üzere değiştirilebilmesine imkan tanındı.
Ad ve soyadlarda mahkeme kararı aranmaksızın düzeltme başladı Resmi Gazete'de 3 Kasım'da yürürlüğe giren Nüfus Hizmetleri Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ile Soyadı Kanunu'nun 3'üncü maddesine aykırı soyadları ile yazım ve imla hatası veya düzeltme işareti kullanılmamasından kaynaklanan anlam değişiklikleri bulunan ad ve soyadları, mahkeme kararı aranmaksızın il veya ilçe idare kurulunun vereceği kararla bir defaya mahsus olmak üzere değiştirilebilmesine imkan tanındı.
Ethereum'u geçen Ripple, piyasa değeri en yüksek ikinci dijital para oldu

                                    Son günlerde ciddi bir çıkış yakalayarak 3 dolara yaklaşan Ripple, Bitcoin'nden sonra ikinci sırada bulunan en güçlü dijital para birimlerinden Ethereum'u geçmeyi başardı. Herkes Ripple’ın 1 dolar olmasını bekliyor ve yatırımlarını da buna göre yapıyordu. Ancak en fazla gelecek vaat eden dijital paralar arasında gösterilen Ripple öyle bir çıkış yakaladı ki 1 doları bulduktan sonra durulmadı ve 3 dolara doğru hiç durmadan ilerledi.
Ethereum'u geçen Ripple, piyasa değeri en yüksek ikinci dijital para oldu Son günlerde ciddi bir çıkış yakalayarak 3 dolara yaklaşan Ripple, Bitcoin'nden sonra ikinci sırada bulunan en güçlü dijital para birimlerinden Ethereum'u geçmeyi başardı. Herkes Ripple’ın 1 dolar olmasını bekliyor ve yatırımlarını da buna göre yapıyordu. Ancak en fazla gelecek vaat eden dijital paralar arasında gösterilen Ripple öyle bir çıkış yakaladı ki 1 doları bulduktan sonra durulmadı ve 3 dolara doğru hiç durmadan ilerledi.
2017'nin son ATAK'ı yuvadan uçtu 

                                    Türk Silahlı Kuvvetleri'nin taarruz ve taktik keşif helikopteri ihtiyacının karşılanması amacıyla geliştirilen T129 ATAK'ın bu yılki son teslimatı da tamamladı. 2016 sonunda sayısı 18'i bulan ATAK helikopterine bu yıl 9 helikopter daha eklendi.
2017'nin son ATAK'ı yuvadan uçtu Türk Silahlı Kuvvetleri'nin taarruz ve taktik keşif helikopteri ihtiyacının karşılanması amacıyla geliştirilen T129 ATAK'ın bu yılki son teslimatı da tamamladı. 2016 sonunda sayısı 18'i bulan ATAK helikopterine bu yıl 9 helikopter daha eklendi.
Eski futbolcu, devlet başkanı oldu 

                                    Milan’ın efsane golcüsü George Weah, Batı Afrika ülkesi Liberya’nın yeni devlet başkanı seçildi. Liberya’da salı günü yapılan, devlet başkanlığı seçimlerinin ikinci tur oylamasında oy sayım işlemi sonrasında Weah, rakibi Joseph Boakai’yi geride bıraktı. George Weah görevi, Afrika’nın ilk seçilmiş kadın devlet başkanı Ellen Johnson Sirleaf’den devralacak.
Eski futbolcu, devlet başkanı oldu Milan’ın efsane golcüsü George Weah, Batı Afrika ülkesi Liberya’nın yeni devlet başkanı seçildi. Liberya’da salı günü yapılan, devlet başkanlığı seçimlerinin ikinci tur oylamasında oy sayım işlemi sonrasında Weah, rakibi Joseph Boakai’yi geride bıraktı. George Weah görevi, Afrika’nın ilk seçilmiş kadın devlet başkanı Ellen Johnson Sirleaf’den devralacak.
TRT dizileri 100 aşkın ülkeye pazarlanıyor

                                    Eurodata’nın yaptığı son araştırmaya göre dünya genelinde tüketilen yabancı kaynaklı içeriğin yüzde 30’unun Türk üretimi olduğunu söyleyen TRT Genel Müdürü İbrahim Eren, TRT yapımlarının 100'ü aşkın ülkeye ihraç edildiği ve bunlarda 70 milyon lira kar edildiğini belirtti.
TRT dizileri 100 aşkın ülkeye pazarlanıyor Eurodata’nın yaptığı son araştırmaya göre dünya genelinde tüketilen yabancı kaynaklı içeriğin yüzde 30’unun Türk üretimi olduğunu söyleyen TRT Genel Müdürü İbrahim Eren, TRT yapımlarının 100'ü aşkın ülkeye ihraç edildiği ve bunlarda 70 milyon lira kar edildiğini belirtti.
Alanyaspor'da Hikmet Karaman dönemi

                                    Aytemiz Alanyaspor, teknik adam arayışlarına nokta koydu. Akdeniz ekibi Hikmet Karaman'la anlaştı. Tarafların yaptığı görüşmede imzaların yılbaşından sonra atılacağı öğrenildi.
Alanyaspor'da Hikmet Karaman dönemi Aytemiz Alanyaspor, teknik adam arayışlarına nokta koydu. Akdeniz ekibi Hikmet Karaman'la anlaştı. Tarafların yaptığı görüşmede imzaların yılbaşından sonra atılacağı öğrenildi.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >