30 Haziran son: KKTC'ye eski kimlikle gidilemeyecek

Arşiv
Arşiv

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), 30 Haziran'dan sonra Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne (KKTC) gidecek Türk vatandaşlarının eski nüfus cüzdanlarıyla Türkiye'den çıkış işlemlerinin yapılmayacağını açıkladı.

EGM'den yapılan açıklamaya göre, KKTC'ye gidecek Türk vatandaşları eski tip nüfus cüzdanlarıyla Türkiye'den çıkış yapamayacak.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne gidecek vatandaşların yeni tip kimlik kartı ile ülkeden çıkması zorunlu tutuldu.

Yeni kural, 30 Haziran 2021 tarihinden sonra uygulanmaya başlanacak.

  • Yeni kimlik nasıl alınır?
  • Yeni düzenleme ile birlikte Nüfus cüzdanını yeni kimlik kartları ile değiştirmek için randevu alma şartı kaldırıldı. Ancak nüfus müdürlüklerindeki yoğunluktan dolayı randevu alarak gitmeniz faydanıza olacaktır. Yeni kimlik kartı almak için nüfus müdürlüklerinden herhangi birine veya size en yakın İlçe Nüfus Müdürlüğü'ne başvurabilirsiniz. Ayrıca Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Alo199 Çağrı merkezinden ya da https://randevu.nvi.gov.tr/ web portalı üzerindeki T.C.Kimlik Kartı Randevu Sisteminden randevu alınabilir.
  • Nüfus Cüzdanı Yerine Yeni Kimlik Almak İçin Gerekli Belgeler
  • – Hali hazırda kullanmakta olduğunuz Nüfus cüzdanınız. Nüfus Cüzdanı olmayan kişiler diğer kimlikleri de yanında götürebilir. (Sürücü Belgesi, Pasaport, TSK Kimlik Kartı, Evlilik Cüzdanı, Pasaport, Avukatlık – Kimlik Kartı, Öğretmen Kimliği, Hakim Savcı Kimliği, Sarı Basın Kartı)
  • – Bir adet biyometrik fotoğraf (son 6 ay içinde çekilmiş)
  • – 22,5 TL değişim ücreti (Bu ücreti başvurunuzdan önce anlaşmalı bankalar ve internet üzerinden yatırmanız gereklidir.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >