30 Ocak 2020: Türkiye'de ve dünyada öne çıkan haberler

Türkiye'de ve dünyada önemli gelişmeler.
Türkiye'de ve dünyada önemli gelişmeler.

31 Ocak 2020 Perşembe günü 'Türkiye'de ve dünyada hangi gelişmeler yaşandı?' sizler için özetledik.

31 Ocak 2020 Perşembe günü Türkiye'de ve dünyada öne çıkan haberleri derledik.

Elazığ depreminde usta sanatçı Kemal Sunal'ın evi de yıkıldı

Elazığ'da meydana gelen ve 41 kişinin hayatını kaybettiği 6.8 büyüklüğündeki depremde Malatyalı olan usta sanatçı Kemal Sunal'ın evinin de yıkıldığı ortaya çıktı.

Katar Filistin meselesi için çaba göstermeye hazır olduğunu açıkladı

Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani, ülkesinin, Filistin sorununda sürdürülebilir ve adil barışın tesisi için çaba göstermeye hazır olduğunu ifade etti. Katar yönetimi daha önce yaptığı açıklamada, 'Başkenti Doğu Kudüs olan, 1967 sınırlarında bağımsız Filistin Devleti'ni kurma hakkı korunmadığı sürece barışın kalıcı olmayacağını' vurgulamıştı.

SpaceX, 60 yeni Starlink uydusunu daha dünya yörüngesine gönderdi

Elon Musk'ın uzay araştırmaları şirketi SpaceX, Starlink projesi kapsamında 60 yeni uyduyu daha dünya yörüngesine gönderdi. Daha ucuz ve daha hızlı internet yaymak için fırlatılan uyduların bu sene 1000'i aşması bekleniyor. Starlink'in toplam hedefi ise 42 bin uyduyu dünya yörüngesine yerleştirmek.

Türkiye koronavirüsle olan mücadeleye destek veriyor

TİKA, yeni tip koronavirüs (2019-nVoC) salgınının yaşandığı Çin'in Vuhan kentindeki Türk vatandaşlarını Türkiye'ye getirecek askeri kargo uçağına tıbbi malzeme yükledi. Bu sabah itibarıyla, ülke genelinde etkili yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle can kaybı 170'e, virüs bulaşan kişi sayısı 7 bin 711'e yükseldi.

Eminönü'de iş yerinde yangın çıktı

İstanbul Eminönü'nde bir iş yerinin çatısında henüz bilinmeyen bir sebeple yangın çıktı. Olay yerine çok sayıda itfaiye sevk edildi. Alevlerin yükseldiği yangına ekipler müdahale etti.

Yıl sonu enflasyon tahmini belli oldu

TCMB Başkanı Uysal, "Enflasyonun yıl sonunda yüzde 8,2 olarak gerçekleşeceği, 2021 yıl sonunda yüzde 5,4'e gerileyeceği tahmin edilmektedir" dedi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >