31 Ağustos: 10 başlıkta Türkiye ve dünya gündemi

türk lirası
türk lirası

Bir çırpıda okumanız için 31 Ağustos'ta öne çıkan en dikkat önemli 10 başlığı sizler için hazırladık.

31 Ağustos'taki Türkiye ve dünya gündeminin dikkat çeken 10 başlığının listelendiği haberimizde, İzmir'de servis geçişi sırasında patlatılan bombalı saldırının detaylarından Süper Lig'deki derbi tarihlerine kadar birçok dikkat çeken detay yer alıyor.

İşte GZT editörlerinin seçtiği günün öne çıkan 10 haberi:

Bu hafta en çok altın kazandırdı
Bu hafta 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Kurban Bayramı tatilleri nedeniyle 2,5 gün işlem gerçekleştirilen BIST 100 endeksi yüzde 0,23 değer kazanırken, avro/TL yüzde 0,17, ABD doları yüzde 0,12 yükseldi. Hafta içinde 24 ayar külçe altının gram satış fiyatı yüzde 0,83 değer kazanarak 145,70 liraya çıktı. Böylece bu haftanın en fazla kazandıranı altın oldu.
Bu hafta en çok altın kazandırdı Bu hafta 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Kurban Bayramı tatilleri nedeniyle 2,5 gün işlem gerçekleştirilen BIST 100 endeksi yüzde 0,23 değer kazanırken, avro/TL yüzde 0,17, ABD doları yüzde 0,12 yükseldi. Hafta içinde 24 ayar külçe altının gram satış fiyatı yüzde 0,83 değer kazanarak 145,70 liraya çıktı. Böylece bu haftanın en fazla kazandıranı altın oldu.
Derbi tarihleri belli oldu
TFF, 2017-2018 Süper Lig İlhan Cavcav Sezonu'nda 4. haftadan ilk yarının sonu olan 17. haftaya kadar olan maçların programını açıkladı. Buna göre Süper Lig'in 6. haftasındaki Fenerbahçe - Beşiktaş derbisi 23 Eylül Cumartesi günü saat 19.30'da oynanacak. 9. haftadaki Galatasaray - Fenerbahçe derbisi ise 22 Ekim Pazar 19.30'da yapılacak. Süper Lig'in 14. haftasındaki Beşiktaş - Galatasaray derbisi de 2 Aralık Cumartesi günü saat 19.30'da oynanacak.
Derbi tarihleri belli oldu TFF, 2017-2018 Süper Lig İlhan Cavcav Sezonu'nda 4. haftadan ilk yarının sonu olan 17. haftaya kadar olan maçların programını açıkladı. Buna göre Süper Lig'in 6. haftasındaki Fenerbahçe - Beşiktaş derbisi 23 Eylül Cumartesi günü saat 19.30'da oynanacak. 9. haftadaki Galatasaray - Fenerbahçe derbisi ise 22 Ekim Pazar 19.30'da yapılacak. Süper Lig'in 14. haftasındaki Beşiktaş - Galatasaray derbisi de 2 Aralık Cumartesi günü saat 19.30'da oynanacak.
Bayramda sinemaya gideceklere duyurulur: Bu hafta 8 film vizyona girecek 
Türkiye'deki sinema salonlarında bu hafta 3'ü yerli 8 film vizyona girecek. Yerli yapımlar, 'Bekar Bekir', 'Dede Korkut Hikayeleri: Deli Dumrul' ve 'Siccin 4' filmlerinden oluşuyor. Yabancı yapımlar ise'İlk Kurşun', 'Annem Hakkında Her Şey', 'Yedinci Hayat', 'Inhumans' ve 'İçerideki Şeytan'.
Bayramda sinemaya gideceklere duyurulur: Bu hafta 8 film vizyona girecek Türkiye'deki sinema salonlarında bu hafta 3'ü yerli 8 film vizyona girecek. Yerli yapımlar, 'Bekar Bekir', 'Dede Korkut Hikayeleri: Deli Dumrul' ve 'Siccin 4' filmlerinden oluşuyor. Yabancı yapımlar ise'İlk Kurşun', 'Annem Hakkında Her Şey', 'Yedinci Hayat', 'Inhumans' ve 'İçerideki Şeytan'.
Bakanlık "Yandex" ile uyardı: Kazaların yoğun yaşandığı bin 800 nokta belirlendi
İçişleri Bakanlığı Basın Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre, bayram tatilinde trafik kazalarını önleyebilmek amacıyla gerekli tedbirleri alan bakanlık, navigasyon uygulaması "Yandex" ile iş birliği yaptı. İçişleri Bakanlığı, trafik kazalarının yoğun görüldüğü bin 800 nokta hakkında navigasyon uygulaması "Yandex" üzerinden sürücüleri uyardı.
Bakanlık "Yandex" ile uyardı: Kazaların yoğun yaşandığı bin 800 nokta belirlendi İçişleri Bakanlığı Basın Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre, bayram tatilinde trafik kazalarını önleyebilmek amacıyla gerekli tedbirleri alan bakanlık, navigasyon uygulaması "Yandex" ile iş birliği yaptı. İçişleri Bakanlığı, trafik kazalarının yoğun görüldüğü bin 800 nokta hakkında navigasyon uygulaması "Yandex" üzerinden sürücüleri uyardı.
Neto resmen Fenerbahçe'de
Rusya Premier Lig temsilcisi Zenit, Neto'nun Fenerbahçe'ye kiralandığını resmi internet sitesinden açıkladı. Öte yandan Fenerbahçe de yeni transferi için 'Hoş Geldin' mesajı yayınladı. Deneyimli oyuncu, satın alma opsiyonuyla birlikte 1 yıllığına kiralık olarak sarı lacivertli formayı giyecek.
Neto resmen Fenerbahçe'de Rusya Premier Lig temsilcisi Zenit, Neto'nun Fenerbahçe'ye kiralandığını resmi internet sitesinden açıkladı. Öte yandan Fenerbahçe de yeni transferi için 'Hoş Geldin' mesajı yayınladı. Deneyimli oyuncu, satın alma opsiyonuyla birlikte 1 yıllığına kiralık olarak sarı lacivertli formayı giyecek.
İzmir’deki saldırının detayları belli oldu
Yapılan açıklamada, Buca Kırıklar Ceza İnfaz Kurumları Kampüsünde görevli personeli taşıyan servis aracının, Ahmet Piriştina Bulvarı, 1401 Sokak mevkisinden geçişi sırasında çöp konteynerine bırakılan el yapımı bombanın saat 08:01'de patlatıldığı, olayda bir servis şoförü ve 6 kurum personeli olmak üzere 7 kişinin de yaralandığı belirtildi.
İzmir’deki saldırının detayları belli oldu Yapılan açıklamada, Buca Kırıklar Ceza İnfaz Kurumları Kampüsünde görevli personeli taşıyan servis aracının, Ahmet Piriştina Bulvarı, 1401 Sokak mevkisinden geçişi sırasında çöp konteynerine bırakılan el yapımı bombanın saat 08:01'de patlatıldığı, olayda bir servis şoförü ve 6 kurum personeli olmak üzere 7 kişinin de yaralandığı belirtildi.
İşsizlik fonunda 110 milyar lira birikti
Kendi isteği dışında işsiz kalan sigortalıların, işsiz kaldıkları dönemin belirli bir kısmında geçinebilmesini sağlamak için 2002'nin mart ayında başlatılan işsizlik sigortası uygulaması kapsamında kurulan fona, bu yılın temmuz ayına kadar 8 milyon 663 bin 584 başvurdu. Söz konusu dönemde işsizlere toplam 16 milyar 854 milyon 855 bin 887 lira ödeme yapıldı.
İşsizlik fonunda 110 milyar lira birikti Kendi isteği dışında işsiz kalan sigortalıların, işsiz kaldıkları dönemin belirli bir kısmında geçinebilmesini sağlamak için 2002'nin mart ayında başlatılan işsizlik sigortası uygulaması kapsamında kurulan fona, bu yılın temmuz ayına kadar 8 milyon 663 bin 584 başvurdu. Söz konusu dönemde işsizlere toplam 16 milyar 854 milyon 855 bin 887 lira ödeme yapıldı.
Öğrencilere 600 lira burs
Yükseköğretim Kurulu'nca (YÖK), Farabi Programı kapsamında 23 ilden belirlenen 15 üniversiteye gidecek öğrencilere, 8 ay boyunca 600 lira burs ödenmesi kararlaştırıldı. 4 ay süre ile YÖK tarafından karşılıksız verilen burstam bugüne kadar yaklaşık 30 bin kişi bu programdan faydalandı.
Öğrencilere 600 lira burs Yükseköğretim Kurulu'nca (YÖK), Farabi Programı kapsamında 23 ilden belirlenen 15 üniversiteye gidecek öğrencilere, 8 ay boyunca 600 lira burs ödenmesi kararlaştırıldı. 4 ay süre ile YÖK tarafından karşılıksız verilen burstam bugüne kadar yaklaşık 30 bin kişi bu programdan faydalandı.
Salih Uçan resmen Sion'da
Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Fenerbahçe forması giyen Salih Uçan resmen Sion’a transfer oldu. Sarı lacivertli ekibin resmi internet sitesi üzerinden yapılan açıklamada, genç futbolcunun kiralık olarak İsviçre temsilcisine gönderildiği belirtildi. Söz konusu açıklamada, “Kulübümüz, yapılan görüşmeler sonucu Salih Uçan'ın kiralık olarak transferi konusunda İsviçre ekibi FC Sion ile anlaşma sağlamıştır. Oyuncumuz Salih Uçan bu sezon FC Sion takımı için mücadele edecektir. Futbolcumuz Salih Uçan'abaşarılar diler, kamuoyunun bilgisine sunarız” ifadelerine yer verildi. Salih Uçan transferini Fenerbahçe ile eş zamanlı olarak açıklayan Sion da, milli futbolcunun takımın ofansif gücüne katkı sağlayacağına dikkat çekti. Aynı açıklamada, Salih Uçan’ın yeni sezonda 48 numaralı formayı giyeceği de belirtildi.
Salih Uçan resmen Sion'da Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Fenerbahçe forması giyen Salih Uçan resmen Sion’a transfer oldu. Sarı lacivertli ekibin resmi internet sitesi üzerinden yapılan açıklamada, genç futbolcunun kiralık olarak İsviçre temsilcisine gönderildiği belirtildi. Söz konusu açıklamada, “Kulübümüz, yapılan görüşmeler sonucu Salih Uçan'ın kiralık olarak transferi konusunda İsviçre ekibi FC Sion ile anlaşma sağlamıştır. Oyuncumuz Salih Uçan bu sezon FC Sion takımı için mücadele edecektir. Futbolcumuz Salih Uçan'abaşarılar diler, kamuoyunun bilgisine sunarız” ifadelerine yer verildi. Salih Uçan transferini Fenerbahçe ile eş zamanlı olarak açıklayan Sion da, milli futbolcunun takımın ofansif gücüne katkı sağlayacağına dikkat çekti. Aynı açıklamada, Salih Uçan’ın yeni sezonda 48 numaralı formayı giyeceği de belirtildi.
The Simpsons’ın yapımcısından yeni çizgi film
İlk bölümü 17 Aralık 1989’da yayınlanan, 28 sezon boyunca ekranlarda yer alan dünyaca ünlü dizi The Simpsons’ın yaratıcısı Matt Groening, Netflix’te yayınlanacak ‘Disenchantment ‘ adlı yeni projesi üzerinde çalışıyor.
The Simpsons’ın yapımcısından yeni çizgi film İlk bölümü 17 Aralık 1989’da yayınlanan, 28 sezon boyunca ekranlarda yer alan dünyaca ünlü dizi The Simpsons’ın yaratıcısı Matt Groening, Netflix’te yayınlanacak ‘Disenchantment ‘ adlı yeni projesi üzerinde çalışıyor.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >