33 yıl sonra Müge Anlı'da ailesini bulmuştu: Vedat Alexander Müslüman oldu

Vedat Alexander
Vedat Alexander

Müge Anlı'ya katılan Alman vatandaşı Vedat Alexander, 33 yıl sonra ailesini bulmuştu. Alman aileye evlatlık verilen Vedat Alexander Schlienbecker (35) 33 yıl önce ablası ile birlikte bırakıldığı Mersinli Merkez Cami'sinde yeniden Kelime-i Şahadet getirerek Müslüman oldu.

Müge Anlı'ya katılan Alman vatandaşı Vedat Alexander'ın hikayesi tüm Türkiye'nin dikkatini çekmişti. 33 yıl sonra ailesine kavuşan ve 19 kardeşinin olduğunu öğrenen Vedat, önemli bir karar verdi. Terk edildiği camide Müslüman oldu.

Babası cami avlusuna bırakıp kaçmış

33 yıl önce, Mardin'den çalışmak için İzmir'e gelen Adil Yaman, o dönem maddi imkanı olmadığı için 5 yaşındaki kızı Hülya ile 2 yaşındaki oğlu Vedat'ı, İzmir Konak'taki Mersinli Merkez Camisi'nin avlusuna bırakıp kaçtı. Abla kardeş daha sonra Almanya'nın Berlin kentinde yaşayan bir aileye evlatlık verildi.

Bırakıldığı camide müslüman oldu
Bırakıldığı camide müslüman oldu

33 yıl sonra Müslüman oldu

Yıllar sonra gerçek ailesini katıldığı 'Müge Anlı ile Tatlı Sert' programında bulan Vedat Alexander Schlienbecker, 33 yıl önce avlusuna terk edildiği Mersinli Merkez Camisi'ne gelip 'Kelimei Şahadet' getirerek Müslüman oldu.

Schlienbecker'in, ilk duası aynı Alman aileye evlatlık verilen ablası Hülya'nın da Türkiye'ye gelip, öz ailesini affedip, tanışmasını istemek oldu. Anne Fatma Korhan ise, Müslüman olan oğluna kavuştuğu için mutluluk gözyaşı döküp, torunlarını sevdi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >