3.5 Milyon yıllık bakteriyi kendisine enjekte eden bilim insanı: Artık hasta olmuyorum

Moskova Devlet Üniversitesi’nde görevli yapan bilim insanı Anatoli Brouchkov, 2009 yılında Sibirya’daki bir buzulun altında bulduğu bakteriyi önce farelere sonra da kendisine enjekte etti. Bu işlemden sonra geçen zaman içerisinde ise hiç hasta olmadığını açıkladı.

Anatoli Brouchkov, Sibirya'daki Mamut dağı eteklerinde 3.5 milyon yıllık bir bakteri türü keşfetti. Bu bakteri üzerinde 3 yıl boyunca araştırmalar yapan bilim insanı, bakterinin gençleştirici ve bağışıklık sistemini güçlendirici özelliklere sahip olduğunu keşfetti. Bakteriyi önce 2012 yılında farelere enjekte eden Brouchkov farelerde işe yaramasının ardından kendi üzerinde denemeye karar verdi.

GRİP BİLE OLMUYORUM
Bakteriyi kendisine de enjekte eden bilim insanı, kendi üzerinde nasıl bir etki yarattığını şu cümlelerle açıklıyor: "Daha çok çalışmaya başladım. Son iki yıldır bırakın hasta olmayı grip bile olmuyorum. Fareler ve meyve sinekleri üzerinde yapılan başarılı deneylerin ardından, aktive edilmemiş bakteri kültürünü denemenin ilginç olacağını düşündüm."

Bölgede bulunan Yakut Türklerinin de uzun yaşamasının da içme suyuna karışan bu bakteri olduğunu düşünen Brouchkov, bakterinin insan vücudunda nasıl bir pozitif etki yarattığına dair ayrıntılı bulgular olmadığını belirtti. Rus bilim insanı bu durumu şu cümlelerle açıklıyor: "Gerçekte aspirinin nasıl işe yaradığını da bilmiyoruz, ancak yarıyor. Aynı şey burada da geçerli. Mekanizmayı anlayamıyoruz, ancak sonucu görüyoruz. Bakterinin çalışma mekanizmasını anlamak istiyoruz. Ölümsüz bakteriler ve ölümsüz canlıların olduğunu ve bu bakterilerin kendilerini koruyabildikleri için ölmediklerini düşünüyoruz."

DOĞURGANLIĞI ARTIRIYOR

Brouchkov'un fareler üzerinde yaptığı deneyde bakterinin doğurganlığı artırdığı, hatta doğurgan olmayan farelere bile doğurganlık kazandırdığı tespit edildi. Ayrıca yapılan deneylerde bakterinin, insanın kendisini genç hissetmesine neden olduğu da anlaşıldı.



Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >