37 senelik Eurovision tarihinin en dikkat çekici anlarıyla Türkiye

37 senelik Eurovision tarihinde en dikkat çeken anları ve performanslarıyla Türkiye
37 senelik Eurovision tarihinde en dikkat çeken anları ve performanslarıyla Türkiye

Bülent Özveren'in yorumuyla izlemek ayrı bir keyif verir...

Eurovision; tam 61 yıllık bir macera. Her yıl yenilenen puanlama sistemi ve bir şarkı yarışmasından show yarışmasına doğru evrilmesiyle gerçekleşeceği dönemlerde daima en çok konuşulan oldu. Yarışan ülkeler de aday seçim yarışmalarının düzenlendiği, ünlü bir isim gönderilecek ise anketler ile halkın fikrinin alındığı bir nevi müziğin avrupa hatta dünya şampiyonasıdır.
Türkiye'nin son olarak 2012 yılında katıldığı bu yarışma için; "Biz çok abartıyoruz" diyenler de var "Komşunun komşusunu oyladığı bir yarışma" diyenler de... Her ne olursa olsun yayınlandığı akşamlar da tüm aileleri çay ve çerezleri eşliğinde televizyonun karşısına kilitlediği ve 3 saat de olsa bir eğlence yaşattığını herkesin kabul etmesi lazım.
Eurovision deyince akıla gelen Bülent Özveren, And the 12 points go to? kavramlarını daima hatırlayacağız. 61 yıllık tarihi içerisinde asla unutamayacağımız o enteresan an ve performanslarımız ise yarışmanın nadide anları olarak belleğimize kazınacak.

Anadolu Ateşinin düzenlemiş olduğu ara performans

                                    
                                    
                                    Ev sahibi her ülke yarışma sırasında kendi kültüründen bir şeyler yansıtır. Türkiye de 2004 yılında ev sahibiydi ve görüp görülebilecek en iyi gösteriyi düzenledi. Kareografi ve genel sanat yönetmenliği Mustafa Erdoğan'a aitti. Anadolu Ateşi; 7 bölgenin tüm ezgilerini tek bir gösteri de birleştirmişti.
Anadolu Ateşinin düzenlemiş olduğu ara performans Ev sahibi her ülke yarışma sırasında kendi kültüründen bir şeyler yansıtır. Türkiye de 2004 yılında ev sahibiydi ve görüp görülebilecek en iyi gösteriyi düzenledi. Kareografi ve genel sanat yönetmenliği Mustafa Erdoğan'a aitti. Anadolu Ateşi; 7 bölgenin tüm ezgilerini tek bir gösteri de birleştirmişti.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >