3'ü yerli 7 film bu haftadan itibaren vizyonda!

sinema

Türkiye'deki sinema salonlarında bu hafta 3'ü yerli 7 film vizyona girecek. En merak edilen filmlerden biri ise, Oscar ödülü adayı Gary Oldman'ın başrolünde yer aldığı "En Karanlık Saat."

Oscar ödülü adayı Gary Oldman'ın başrolünde yer aldığı "En Karanlık Saat" filmin yanında 3'ü yerli 7 film vizyona girecek.

Foxtrot

"Lübnan" adlı filmiyle uluslararası düzeyde tanınırlık kazanan Samuel Maoz'un ikinci filmi "Foxtrot", askerde olan oğulları ile onun akıbetiyle ilgili endişe duyan ailesinin hikayesini anlatıyor.

İsrail, Almanya ve Fransa ortak yapımı filmin başrollerinde Lior Ashkenazi, Sarah Adler, Yonaton Shiray ve Shira Haas oynuyor.

Babasının Kızı

Melisa Üneri'nin çektiği belgesel film "Babasının Kızı", Finlandiya'da yaşayan şen şakrak genç bir kızın, manipülatif babasıyla ilişkisini ve babasına bir başkaldırı olarak Türkiye'ye taşınmasını anlatıyor.

Cin Çeşmesi

Tuncer Gürbüz'ün yönettiği; Mustafa Kaya, İlayda Özdoğa, Yaşar Aydınlıoğlu, Ece Baykal, Mehmet Tanrıöver, Yavuz Çetin, Gülten Kesgin ve Cengiz Demir Öztürk gibi isimlerin oynadığı "Cin Çeşmesi", iki kardeşin yaşadıkları sonrası lanetlenen bir köyün hikayesi etrafında dönüyor.

Paramparça

Fatih Akın'ın Altın Küre ödüllü filmi "Paramparça", eşini ve çocuğunu Almanya'nın Hamburg kentinde yaşanan terör saldırısında kaybeden bir kadının bireysel adalet arayışını anlatıyor.

Senaryosu da Fatih Akın'a ait olan Almanya yapımı dram türündeki filmde; Diane Kruger, Numan Acar, Johannes Krisch, Ulrich Tukur, Ulrich Brandhoff ve Denis Moschitto gibi isimler rol aldı.

En Karanlık Saat

Oscar ödülü adayı Gary Oldman'ın başrolünde yer aldığı "En Karanlık Saat", Britanyalı Politikacı Winston Churchill'in başbakan olduktan kısa bir süre sonra karşılaştığı sorunlarla mücadelesini beyaz perdeye taşıyacak.

Başarılı oyuncuya Kristin Scott Thomas, Lily James, Ben Mendelsohn, Ronald Pickup, Stephen Dillane, Samuel West ve Nicholas Jones gibi isimlerin eşlik ettiği filmin yönetmen koltuğunda Joe Wright oturuyor.

Üç Billboard Ebbing Çıkışı, Missouri

"Brüj'da" ve "Yedi Psikopat" filmleriyle tanınan Martin McDonagh'ın üçüncü uzun metraj filmi "Üç Billboard Ebbing Çıkışı, Missouri", kızını öldüren suçlunun yakalanamaması sonucu yerel kolluk kuvvetlerine bireysel savaş açan bir kadının hikayesini konu ediniyor.

Oscar'a "En İyi Film" ve "En İyi Kadın Oyuncu" başta olmak üzere 7 dalda aday gösterilen filmin oyuncu kadrosunda Frances McDormand, Woody Harrelson, Sam Rockwell, Abbie Cornish, Peter Dinklage, Caleb Landry Jones, Lucas Hedges, John Hawkes, Zeljko Ivanek, Kathryn Newton ve Kerry Condon gibi isimler yer alıyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >