4 Aralık: 10 başlıkta Türkiye ve dünya gündemi

ticaret
ticaret

Doğu Karadeniz'den 112 ülkeye ihracat yapıldı... 4 Aralık'ta Türkiye ve dünyada neler yaşandı? 10 başlıkta günü özetlediğimiz haberi inceleyin, bonus videomuzu izlemeyi unutmayın!

Bugün Türkiye ve dünya gündeminin dikkat çeken 10 başlığının listelendiği haberimizde, Kasım ayı enflasyon rakamlarından Galatasaray Başkanı Dursun Özbek'in Fatih Terim açıklaması kadar birçok dikkat çeken detay yer alıyor.

İşte GZT editörlerinin seçtiği günün öne çıkan 10 haberi:

Çocuk girişimciler Bitcoin ile limonata satıyor

                                    
                                    Bitcoin, Ethereum ve Ripple gibi sanal para birimleri değer kazanmaya devam ediyor. Evet; yatırımcılar her hafta rekor üstüne rekor kıran bu dijital paralarla önemli oranda kazanç sağlıyor. Elbette yalnızca yatırımla değil; üretimle kazanmak isteyenlerin sayısı da hayli fazla. 

  
Özel bir tabela hazırlayan çocuklar, limonata isteyen kişinin Bitcoin ile ödeme yapabileceğini ifade ederek, QR kodu tarayıp doğrudan hesaba Bitcoin gönderilebileceğini ifade ediyor. Bir bardak limonatanın fiyatı ise 0.000023 BTC. Bu da yaklaşık olarak 1 TL'ye geliyor.
Çocuk girişimciler Bitcoin ile limonata satıyor Bitcoin, Ethereum ve Ripple gibi sanal para birimleri değer kazanmaya devam ediyor. Evet; yatırımcılar her hafta rekor üstüne rekor kıran bu dijital paralarla önemli oranda kazanç sağlıyor. Elbette yalnızca yatırımla değil; üretimle kazanmak isteyenlerin sayısı da hayli fazla. Özel bir tabela hazırlayan çocuklar, limonata isteyen kişinin Bitcoin ile ödeme yapabileceğini ifade ederek, QR kodu tarayıp doğrudan hesaba Bitcoin gönderilebileceğini ifade ediyor. Bir bardak limonatanın fiyatı ise 0.000023 BTC. Bu da yaklaşık olarak 1 TL'ye geliyor.
Kasım ayı enflasyon rakamları açıklandı

                                    
                                    Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) açıkladığı verilere göre buay Tüketici Fiyat Endeksi yüzde 1,49, Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi yüzde 2,02 arttı. Yıllık enflasyon tüketici fiyatlarında yüzde 12,98, yurt içi üretici fiyatlarında yüzde 17,30 oldu.Geçtiğimiz ay ise TÜFE aylık yüzde 2,08, yıllık yüzde 11,90 artışla beklentilerin üzerinde gelmişti. Tüketici fiyatları bazında ekimde en yüksek fiyat artışı yüzde 37,92 ile kadın hırkasında görülürken, en fazla fiyat düşüşü yüzde 27,12 ile yurt içi bir hafta ve daha fazla süreli turlarda olmuştu.
Kasım ayı enflasyon rakamları açıklandı Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) açıkladığı verilere göre buay Tüketici Fiyat Endeksi yüzde 1,49, Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi yüzde 2,02 arttı. Yıllık enflasyon tüketici fiyatlarında yüzde 12,98, yurt içi üretici fiyatlarında yüzde 17,30 oldu.Geçtiğimiz ay ise TÜFE aylık yüzde 2,08, yıllık yüzde 11,90 artışla beklentilerin üzerinde gelmişti. Tüketici fiyatları bazında ekimde en yüksek fiyat artışı yüzde 37,92 ile kadın hırkasında görülürken, en fazla fiyat düşüşü yüzde 27,12 ile yurt içi bir hafta ve daha fazla süreli turlarda olmuştu.
OnePlus 5T, iki günde 40 milyon sipariş alarak rekorları alt üst etti 

                                    
                                    Çin’de 28 Kasım tarihinde tanıtılan OnePlus 5T’nin, sadece iki gün içinde 40 milyon sipariş aldığı açıklandı. Cuma günü Çin’de sabahın erken saatlerinde satışa sunulan OnePlus 5T, resmi satış öncesi ön siparişte 40 milyon sipariş aldı. 5 Aralıktan itibaren ön sipariş veren kullanıcılarla buluşacak telefona Çin'in yanı sıra ABD, Hindistan, Fransa, Danimarka, Finlandiya, İngiltere, İtalya, Hollanda ve Almanya gibi ülkelerden de sahip olunabilecek. Resmi bildirilere göre OnePlus 5T, şirketin en hızlı satan akıllı telefonu oldu.
OnePlus 5T, iki günde 40 milyon sipariş alarak rekorları alt üst etti Çin’de 28 Kasım tarihinde tanıtılan OnePlus 5T’nin, sadece iki gün içinde 40 milyon sipariş aldığı açıklandı. Cuma günü Çin’de sabahın erken saatlerinde satışa sunulan OnePlus 5T, resmi satış öncesi ön siparişte 40 milyon sipariş aldı. 5 Aralıktan itibaren ön sipariş veren kullanıcılarla buluşacak telefona Çin'in yanı sıra ABD, Hindistan, Fransa, Danimarka, Finlandiya, İngiltere, İtalya, Hollanda ve Almanya gibi ülkelerden de sahip olunabilecek. Resmi bildirilere göre OnePlus 5T, şirketin en hızlı satan akıllı telefonu oldu.
Zafer Biryol FETÖ’cü futbolcuları açıkladı!

                                    
                                    Geçtiğimiz günlerde düzenlenen bir operasyonda Zafer Biryol, FETÖ'nün spor yapılanmasında görevi olduğu gerekçesi ile gözaltına alınmıştı. İtirafçı olması nedeniyle adli kontrolle serbest bırakılan eski gol kralının, 17-25 Aralık'tan sonra Bank Asya'ya 800 bin TL yatırdığı ortaya çıktı. Biryol'un spor camiasındaki FETÖ'cüleri ifşa ettiği belirtildi.
Zafer Biryol FETÖ’cü futbolcuları açıkladı! Geçtiğimiz günlerde düzenlenen bir operasyonda Zafer Biryol, FETÖ'nün spor yapılanmasında görevi olduğu gerekçesi ile gözaltına alınmıştı. İtirafçı olması nedeniyle adli kontrolle serbest bırakılan eski gol kralının, 17-25 Aralık'tan sonra Bank Asya'ya 800 bin TL yatırdığı ortaya çıktı. Biryol'un spor camiasındaki FETÖ'cüleri ifşa ettiği belirtildi.
Kediye işkence yapan er kendisini bu sözlerle savundu

                                    
                                    4 gün önce nişanlısından ayrıldığı için psikolojik durumunun iyi olmadığını iddia eden zanlının, olay günü alkol aldığını ve yaptıklarından pişmanlık duyduğunu söylediği öğrenildi.
Kediye işkence yapan er kendisini bu sözlerle savundu 4 gün önce nişanlısından ayrıldığı için psikolojik durumunun iyi olmadığını iddia eden zanlının, olay günü alkol aldığını ve yaptıklarından pişmanlık duyduğunu söylediği öğrenildi.
Eski Yemen Cumhurbaşkanı Salih öldürüldü
Genel Halk Kongresi partisi üst düzey yetkilisi, eski Yemen Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih'in öldürüldüğünü bildirdi. Kimliğinin açıklanmasını istemeyen yetkili, Husilerin, Salih'in konvoyunu Sana'nın 40 kilometre güneyinde memleketi Sanhan'a giderken durdurduklarını ve Salih'i bilinmeyen bir yere götürmelerinin ardından başından vurarak öldürdüklerini belirtti.
Eski Yemen Cumhurbaşkanı Salih öldürüldü Genel Halk Kongresi partisi üst düzey yetkilisi, eski Yemen Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih'in öldürüldüğünü bildirdi. Kimliğinin açıklanmasını istemeyen yetkili, Husilerin, Salih'in konvoyunu Sana'nın 40 kilometre güneyinde memleketi Sanhan'a giderken durdurduklarını ve Salih'i bilinmeyen bir yere götürmelerinin ardından başından vurarak öldürdüklerini belirtti.
Hakan Balta'dan flaş karar: Sezon sonu futbolu bırakacak 

                                    
                                    Sezon başında kadro dışı bırakılan Hakan Balta kariyeriyle ilgili kararını verdi.Habertürk'ün haberine göre; uzun bir süredir kadro dışı olan ve kendisine birçok kulüpten transfer teklifi gelen Hakan Balta, Galatasaray'da kalmaya ve sezon sonunda futbolu bırakmaya karar verdi. Bu sezon yepyeni bir takım kuran sarı-kırmızılı ekipte hiçbir maçta kadroya giremeyen Hakan Balta, devre arasında birçok teklif olmasına karşın takımdan ayrılmayı düşündüğü belirtildi.
Hakan Balta'dan flaş karar: Sezon sonu futbolu bırakacak Sezon başında kadro dışı bırakılan Hakan Balta kariyeriyle ilgili kararını verdi.Habertürk'ün haberine göre; uzun bir süredir kadro dışı olan ve kendisine birçok kulüpten transfer teklifi gelen Hakan Balta, Galatasaray'da kalmaya ve sezon sonunda futbolu bırakmaya karar verdi. Bu sezon yepyeni bir takım kuran sarı-kırmızılı ekipte hiçbir maçta kadroya giremeyen Hakan Balta, devre arasında birçok teklif olmasına karşın takımdan ayrılmayı düşündüğü belirtildi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Yurt dışına para kaçıranlar' sözünü açıkladı

                                    
                                    Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin genel merkezinde düzenlenen "Engelleri Aşanlar 2017" programında konuşma gerçekleştirdi. 

  
Erdoğan 'Yurt dışına para kaçıranlar' sözünü şu ifadelerle açıkladı: 
  
“Benim sermaye hareketlerinin sınırlandırılmasıyla ilgili bir talebim veya talimatım söz konusu değildir. FETÖ gibi, PKK gibi terör örgütleri ile iltisaklı oldukları için paralarıyla beraber bu ülkedeki kaynakları yurt dışına kaçıranlar zaten haindir. Bunu söylüyorum. Onlarla ilgili nefes tüketmeye de gerek duymuyorum. Benim söylediğim, ülkemizin diğer saldırıların yanı sıra ekonomik olarak da baskı altına alınmaya çalışıldığı şu dönemde iş adamlarımızın yerli ve milli duruş sergilemeleri gerektiğidir. İş adamlarımız, şayet bu dönemde Türkiye ekonomisine sahip çıkmayacaklarsa soruyorum ne zaman çıkacaklar?”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Yurt dışına para kaçıranlar' sözünü açıkladı Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin genel merkezinde düzenlenen "Engelleri Aşanlar 2017" programında konuşma gerçekleştirdi. Erdoğan 'Yurt dışına para kaçıranlar' sözünü şu ifadelerle açıkladı: “Benim sermaye hareketlerinin sınırlandırılmasıyla ilgili bir talebim veya talimatım söz konusu değildir. FETÖ gibi, PKK gibi terör örgütleri ile iltisaklı oldukları için paralarıyla beraber bu ülkedeki kaynakları yurt dışına kaçıranlar zaten haindir. Bunu söylüyorum. Onlarla ilgili nefes tüketmeye de gerek duymuyorum. Benim söylediğim, ülkemizin diğer saldırıların yanı sıra ekonomik olarak da baskı altına alınmaya çalışıldığı şu dönemde iş adamlarımızın yerli ve milli duruş sergilemeleri gerektiğidir. İş adamlarımız, şayet bu dönemde Türkiye ekonomisine sahip çıkmayacaklarsa soruyorum ne zaman çıkacaklar?”
Doğu Karadeniz'den 112 ülkeye ihracat yapıldı

                                    
                                    Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği (DKİB) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hamdi Gürdoğan, Doğu Karadeniz'den yılın 11 aylık döneminde 112 ülkeye ihracat yapıldığını belirtti. Gürdoğan, yazılı açıklamasında, yetki alanlarında bulunan Trabzon, Rize, Artvin ve Gümüşhane'den ocak-kasım döneminde 1 milyar 297 milyon 797 bin dolarlık ihracat gerçekleştirildiğini belirtti.
Doğu Karadeniz'den 112 ülkeye ihracat yapıldı Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği (DKİB) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hamdi Gürdoğan, Doğu Karadeniz'den yılın 11 aylık döneminde 112 ülkeye ihracat yapıldığını belirtti. Gürdoğan, yazılı açıklamasında, yetki alanlarında bulunan Trabzon, Rize, Artvin ve Gümüşhane'den ocak-kasım döneminde 1 milyar 297 milyon 797 bin dolarlık ihracat gerçekleştirildiğini belirtti.
Galatasaray'dan resmi Fatih Terim açıklaması 

                                    
                                    NTV Spor'da yapılan bir programa katılan Dursun Özbek, an itibariyle seyahat halinde olduğunu belirtti. Igor Tudor hakkında sorulan bir soru üzerine konuşan Özbek, "Normal toplantımız var. Cumartesi günü çok üzüldük ama bu anlamda olayı çarpıtmanın bir manası yok. Salı günü yapılacak toplantı, normal bir yönetim kurulu toplantısı olacak, söyleyeceklerim bu kadar" diyerek çıkan iddiaları reddetti.Açıklamalarına Fatih Terim iddiaları ile ilgili iddialarla devam eden Özbek,"Fatih Terim ile görüşmedik. Terim, Türk futbolu için önemli birisi ve bu konuda görüşmedik. Sayın Terim de bunu söyledi" şeklinde konuşarak basında çıkan haberleri yalanladı.
Galatasaray'dan resmi Fatih Terim açıklaması NTV Spor'da yapılan bir programa katılan Dursun Özbek, an itibariyle seyahat halinde olduğunu belirtti. Igor Tudor hakkında sorulan bir soru üzerine konuşan Özbek, "Normal toplantımız var. Cumartesi günü çok üzüldük ama bu anlamda olayı çarpıtmanın bir manası yok. Salı günü yapılacak toplantı, normal bir yönetim kurulu toplantısı olacak, söyleyeceklerim bu kadar" diyerek çıkan iddiaları reddetti.Açıklamalarına Fatih Terim iddiaları ile ilgili iddialarla devam eden Özbek,"Fatih Terim ile görüşmedik. Terim, Türk futbolu için önemli birisi ve bu konuda görüşmedik. Sayın Terim de bunu söyledi" şeklinde konuşarak basında çıkan haberleri yalanladı.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >