4 Ekim Hayvanları Koruma Günü kapsamında düzenlenen etkinlikler

Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP), hayvanları korumak için, herkesi 365 gün boyunca var olan yasalara uymaya ve hayvanlara merhamet etmeye davet etti.

HAYTAP'tan 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü dolayısıyla yapılan yazılı açıklamada, Hayvan Koruma Birliği'nin ilk kez 1822 yılında İngiltere'de hayvan haklarını korumak isteyen kişilerin bir araya gelmesiyle oluşturulduğu ve sonrasında da aynı amaçla Hollanda'da Hayvan Koruma Federasyonu tarafından 4 Ekim'in "Hayvanları Koruma Günü" olarak ilan edildiği belirtiliyor.
HAYTAP'tan mesaj var!
Vakıf "Hayvanların acı çekmelerine, ölümlerine sebep olan tüm kişi ve kurumlar bilmelidir ki 5199 sayılı yasa 3 taksitle ödenebilen Kabahatler Kanunundan çıkıp ceza kanununa girinceye, benzin istasyonlarında bile bulunan yaban hayvan koleksiyonculuğu bitinceye, sınırlarımızda tutsak yunuslar özgürlüğüne kavuşuncaya ve hayvanlı sirkler, dövüşler yasaklanıncaya kadar HAYTAP Hayvan Hakları Federasyonu olarak mücadelemiz devam edecektir. Hayvanların işkencelerine el birliğiyle son vermeye çalışan HAYTAP Hayvan Hakları Federasyonu, hayvanları korumak için sadece bir gün olarak değil, kalbinde vicdan taşıyan herkesi 365 gün boyunca en azından var olan yasalara uymaya ve merhamet etmeye davet ediyor" açıklamasında bulundu.
HAYTAP'tan mesaj var! Vakıf "Hayvanların acı çekmelerine, ölümlerine sebep olan tüm kişi ve kurumlar bilmelidir ki 5199 sayılı yasa 3 taksitle ödenebilen Kabahatler Kanunundan çıkıp ceza kanununa girinceye, benzin istasyonlarında bile bulunan yaban hayvan koleksiyonculuğu bitinceye, sınırlarımızda tutsak yunuslar özgürlüğüne kavuşuncaya ve hayvanlı sirkler, dövüşler yasaklanıncaya kadar HAYTAP Hayvan Hakları Federasyonu olarak mücadelemiz devam edecektir. Hayvanların işkencelerine el birliğiyle son vermeye çalışan HAYTAP Hayvan Hakları Federasyonu, hayvanları korumak için sadece bir gün olarak değil, kalbinde vicdan taşıyan herkesi 365 gün boyunca en azından var olan yasalara uymaya ve merhamet etmeye davet ediyor" açıklamasında bulundu.
Van'dan destek geldi

                                    
                                    
                                    Van'da, "4 Ekim Dünya Hayvanlarını Koruma Günü" etkinlikleri kapsamında, tedavileri tamamlanan 5 yabani kuş doğaya bırakıldı. Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Yaban Hayatı Koruma ve Rehabilitasyon Merkezi ile Doğa Koruma ve Milli Parklar 14. Bölge Müdürlüğünce, "4 Ekim Dünya Hayvanlarını Koruma Günü" dolayısıyla program düzenlendi. Etkinlikte, merkezde tedavileri tamamlanarak kelepçe takılan 1 şahin, 2 saz delicesi ve 2 delice doğanı doğaya salındı.
Van'dan destek geldi Van'da, "4 Ekim Dünya Hayvanlarını Koruma Günü" etkinlikleri kapsamında, tedavileri tamamlanan 5 yabani kuş doğaya bırakıldı. Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Yaban Hayatı Koruma ve Rehabilitasyon Merkezi ile Doğa Koruma ve Milli Parklar 14. Bölge Müdürlüğünce, "4 Ekim Dünya Hayvanlarını Koruma Günü" dolayısıyla program düzenlendi. Etkinlikte, merkezde tedavileri tamamlanarak kelepçe takılan 1 şahin, 2 saz delicesi ve 2 delice doğanı doğaya salındı.
Sokak hayvanları için 5 bin kap 

                                    
                                    
                                    Van'da “Bir kap su da sen ver” kampanyası kapsamında, 5 bin adet kap dağıtıldı.
Sokak hayvanları için 5 bin kap Van'da “Bir kap su da sen ver” kampanyası kapsamında, 5 bin adet kap dağıtıldı.
Gaziantep'te de hayvanlar adına bir etkinlik düzenlendi

                                    
                                    
                                    Gaziantep'te de hayvanlar adına bir etkinlik düzenlendi. Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü dolayısıyla Gaziantep Hayvanat Bahçesi'ni ziyaret etti.
Gaziantep'te de hayvanlar adına bir etkinlik düzenlendi Gaziantep'te de hayvanlar adına bir etkinlik düzenlendi. Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü dolayısıyla Gaziantep Hayvanat Bahçesi'ni ziyaret etti.
Türkiye’nin en iyi Hayvanat Bahçesi

                                    
                                    
                                    Şahin, törende yaptığı konuşmada, Hayvanat Bahçesi'nin Avrupa'nın en iyileri arasında yer aldığını, Türkiye'nin ise en iyisi olduğunu belirtti.
Türkiye’nin en iyi Hayvanat Bahçesi Şahin, törende yaptığı konuşmada, Hayvanat Bahçesi'nin Avrupa'nın en iyileri arasında yer aldığını, Türkiye'nin ise en iyisi olduğunu belirtti.
Bursa'dan da destek geldi

                                    
                                    
                                    Bursa'da da öğrenciler, "4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü" kapsamında Bursa  Hayvanat Bahçesi'ni ziyaret etti.
Bursa'dan da destek geldi Bursa'da da öğrenciler, "4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü" kapsamında Bursa Hayvanat Bahçesi'ni ziyaret etti.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >